אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפניקס-אקסלנס כובשת את המקום הראשון בטבלת קרנות ההשתלמות צילום: shutterstock

הפניקס-אקסלנס כובשת את המקום הראשון בטבלת קרנות ההשתלמות

הורדת הריבית בארה"ב והצפי לברקזיט בהסכמה דחפו את קרנות ההשתלמות לתשואה ממוצעת של כ־1.3%. אלטשולר שחם איבד את המקום הראשון החודש, אך מוביל בתשואות מתחילת השנה

30.10.2019, 17:12 | צלי גרינברג

הורדת הריבית בבנקים המרכזיים בארה"ב ואירופה, התקרבות מלחמת הסחר להסכם ראשוני, וברקזיט, שצפוי כי יקרה בהסכם, תרמו לעליות שחוו קרנות ההשתלמות בספטמבר. הנהנית העיקרית בספטמבר היתה הפניקס־אקסלנס, שעקפה את אלטשולר שחם ולקחה את הבכורה בתשואות ההשתלמות.

הנועלות: הראל ומגדל

טבלת תשואות ההשתלמות לספטמבר 2019 נחתמה בתשואה ממוצעת של 1.3%, כאשר בית ההשקעות הפניקס־אקסלנס מוביל אותה עם התשואה הגבוהה ביותר – 1.56%. את הטבלה נועלת מלמטה חברת הביטוח הראל שרשמה בספטמבר תשואה של 0.85%.

נכון לספטמבר, נמצאת הפניקס־אקסלנס במקום השני בתשואה המצטברת לשלוש שנים עם 18.13%, מיד אחרי בית ההשקעות אלטשולר שחם שהשיג תשואה של 23.9%. התשואה הממוצעת המצטברת לשלוש שנים עומדת על 17.7%. סוגרת את הטבלה חברת הביטוח מגדל, שהשיגה תשואה מצטברת לשלוש שנים של 16.15%.

בתשואה המצטברת מתחילת השנה נמצאת הפניקס־אקסלנס במקום החמישי עם 8.9%, שהיא גם התשואה הממוצעת מתחילת השנה. הראל חותמת את הטבלה מלמטה גם בקטגוריה זו עם תשואה מצטברת של 7.95%.

אורי קיסוס, מנכ"ל הפניקס־אקסלנס פנסיה וגמל, אמר ל"כלכליסט", כי "חודש ספטמבר, וגם חלקים מאוקטובר, אופיינו בנתוני מאקרו טובים מהציפיות. הבנקים המרכזיים באירופה ובארה"ב מורידים ריבית. גם בישראל מדברים על האפשרות להורדת הריבית, וזה מסייע לשווקים. תשואות האג"ח יורדות והמחירים עולים, כך שניתן ליהנות מרווחי הון.

"בנוסף, מלחמת הסחר מתקרבת להסכם ראשוני ומעניקה מצג אופטימי. גם בנוגע לברקזיט, שהיו שחששו כי בריטניה תצא פגיעה מהמהלך, יש כיום ציפייה להסכם שיפחית את הזעזוע הכלכלי של הממלכה. נכון שיש האטה כלכלית, אך לא מדובר בהתרסקות, ורמת האינפלציה הנמוכה, שוק העבודה החזק, וסביבת הריבית הנמוכה מאפשרים שמירה על אופטימיות.

"זה כמה חודשים שאנחנו בחלק העליון של טבלת התשואות, ובאוגוסט הגענו למקום השני. בספטמבר, אף שהיינו חשופים פחות למניות מאשר המתחרים שלנו, עשינו בחירה סלקטיבית של המניות – ופגענו טוב. למשל, הבחירה שלנו בחברת פורש (חברת האחזקות שמחזיקה בקבוצת המכוניות VK) הניבה 13.5% בספטמבר, וחברת Fiverr (זירת מסחר גלובלית מקוונת המשרתת פרילנסרים ועצמאים) עלתה ב־31.5%. למעשה, במהלך ספטמבר עשינו טוב בכל האפיקים, כולל בתיק הלא סחיר שלנו. הפרייבט אקוויטי שלנו עשה תוצאות יפות החודש".

מועד הדיווח פגע בהראל

מהראל סירבו להתייחס לנתונים, אך גורמים בשוק ההון מספרים ל"כלכליסט", כי מה שפגע בחברת הביטוח היה, ככל הנראה, "מועד הדיווח שהחברה נוקטת לפי היום הקלנדרי האחרון. זאת בניגוד לשאר חברות הביטוח, המדווחות לפי יום העסקים האחרון.

בתקופת הביניים של בין שני הדיווחים חל ייסוף (פיחות מטבע) של כמעט 1% בשער הדולר, כאשר חשיפת החברה למט"ח עומדת על כ־20% מתיק ההשקעות. אם מועד הדיווח של החברה היה שונה, סביר שהיתה זוכה לעוד כ־0.2%־0.3%, והיתה מתיישרת עם החברות האחרות מלמטה. בנוסף, לחברה יש תיק נכסים לא סחירים מהגדולים בענף, השווי שלו עולה לאט יותר, והיא משלמת על זה מחיר לאורך שנת 2019".

אורי קיסוס, מנכ"ל הפניקס-אקסלנס פנסיה וגמל אורי קיסוס, מנכ"ל הפניקס-אקסלנס פנסיה וגמל אורי קיסוס, מנכ"ל הפניקס-אקסלנס פנסיה וגמל

תגיות