אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יו"ר פסגות לשעבר אהוד שפירא נכנס לקנאביס צילום: נמרוד גליקמן

יו"ר פסגות לשעבר אהוד שפירא נכנס לקנאביס

מונה ליו"ר השלד הציבורי גו. די. אם, שדיווח על פעילות לאיתור פעילויות בתחום; שפירא הוביל את דירקטוריון פסגות במשך 5 שנים עד לשנת 2017, והוא ממשיך לכהן כדירקטור בבית ההשקעות

30.10.2019, 09:54 | צלי גרינברג

חברת גו. די. אם, הנמצאת ברשימת השימור בבורסה בתל אביב (בשווי 12.6 מיליון שקל), מדווחת הבוקר (ד'), על מינוי ד"ר אהוד שפירא לראשות הדירקטוריון שלה. שפירא מכהן כיום כדירקטור בבית ההשקעות פסגות, לאחר שכיהן בו כיו"ר בין השנים 2011 עד 2017. ב-5 השנים האחרונות הוא כיהן כיו"ר ביראד, שהיא חברת מיסחור הידע של אוניברסיטת בר אילן, וכדירקטור ביבואנית הרכב סמל"ת.

קראו עוד בכלכליסט

אהוד שפירא אהוד שפירא אהוד שפירא

שפירא הוא בעל תואר דוקטור בכלכלה, עם התמחות במימון, מאוניברסיטת ניו יורק, שבה גם קיבל את התואר השני שלו באותו תחום לימוד ומחקר. הדיווח על צירופו מגיע לאחר שבתחילת החודש החברה דיווחה על מינויו של שמעון שבס, לשעבר מנכ"ל משרד ראש הממשלה בשנים 1992 עד 1995, לדירקטור בחברה.

באוקטובר 2000 הרשיע בית המשפט המחוזי את שבס בעבירה של מרמה והפרת אמונים בפרשת קידומה של עסקה ביטחונית עם מדינה זרה. שבס ערער לעליון - ושם זוכה מחמת הספק. בפרקליטות הגישו בקשה לדיון נוסף - ובו השיגו הרשעה בהפרת אמונים. התיק הוחזר למחוזי, שגזר על שבס קנס של 50 אלף שקל.

משפחת טנוס, בעליה של ב.ס.ט בנייה, וחגית להב, השתלטו בחודש ינואר השנה על השלד הציבורי גו.די.אם' וכל אחד מהם מחזיק ב-30.8% ממניותיו. מאז השתלטותם דיווח השלד על פעילות לאיתור פעילויות גם בתחום הקנאביס, לטובת מיזוגן.

חגית להב אמרה לכלכליסט כי "אנו בוחנים את תחום הקנאביס מזה כשנתיים, ובשונה מכל השוק רכשנו את השלד הבורסאי לפני כ-10 חודשים. כשהרגשנו שדברים מתחילים להתהוות ולהתכנס כבסיס לחזון שלנו, החלטנו שהגיע הזמן למנות אדם כד"ר אהוד שפירא כמוביל דירקטוריון החברה. לד"ר שפירא יש יכולות ניהול מרשימות גם בארץ וגם בחו"ל, עם הבנה מעמיקה בשוק ההון וידע גם בתחום הטכנולוגי, והיה חשוב לנו, טרם קבלת החלטות משמעותיות - שזו הנקודה בה החברה נמצאת כרגע - להכניס את שפירא, כמו גם נוספים, לקבלת ההחלטות.

חגית להב חגית להב חגית להב

"יש לנו רצון לנגוע בכל שרשרת הערך בחו"ל והמטרה של הפעילות בישראל היא שהידע והטכנולוגיות יגיעו למדינות בהן קהל הצרכנים גדול. בנקודת הזמן הזו אנו בוחנים שלוש חלופות שאנו מוצאים כמעניינות, ומקווים שהדברים יבשילו. אם הדברים לא יבשילו אז לא נהיה בתחום הזה".

תגיות