אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברת דואליטי גייסה 16 מיליון דולר צילום: יח"צ

חברת דואליטי גייסה 16 מיליון דולר

החברה, שהוקמה בידי קבוצת מדענים מובילים בהם כלת פרס טיורינג פרופ' שפי גולדווסר, פיתחה פלטפורמה להעברת מידע מוצפנת בין ארגונים. את סבב הגיוס הובילה אינטל קפיטל והשתתפו בו הרסט ונצ'רס ו-Team8

30.10.2019, 15:01 | הגר רבט
חברת דואליטי (Duality), שמפתחת פתרונות הצפנה, הודיעה היום (ד׳) על גיוס 16 מיליון דולר בסבב A, שהובל בידי אינטל קפיטל ווהשתתפו בו הרסט ונצ'רס ו- Team8 שהובילה את סבב הסיד לפני שנה. הסבב הנוכחי מביא את סך ההון בחברה ל-19 מיליון דולר.

קראו עוד בכלכליסט

דואליטי פיתחה פלטפורמה ייחודית להתמודדות עם הצורך של ארגונים בשיתוף נתונים ביניהם תוך שמירה על פרטיות ואבטחה. הפלטפורמה מבצעת אופטימיזציה של חישובי נתונים שהוצפנו בשיטה הומומורפית. היא מיועדת בעיקר לארגונים גדולים שרוצים לחלוק מידע, למשל בנקים שרוצים לשתף נתונים בניסיון להיאבק בהלבנות הון, גורמי מחקר רפואי, מסחר מקוון ועוד. לחברה פיילוטים מתקדמים מאוד עם לקוחות מובילים בתחומים האמורים, והנהלתה מעריכה שתשיק מוצר בשנה הקרובה.

החברה הוקמה בידי קבוצת מדענים מובילים, בהן כלת פרס טיורינג פרופ' שפי גולדווסר; פרופ' וינוד וויקונטנתן מ-MIT שהוא גם השותף להמצאת שיטת הצפנה הומומורפית BGV; פרופ' קורט רוהולף, מייסד ספריית הקוד הפתוח PALISADE להצפנה הומומורפית שעליה מבוססת הפלטפורמה של דואליטי; ד"ר אלון קאופמן המכהן כמנכ"ל; ורינה שאינסקי היו"רית. 

מייסדי החברה וינוד וויקונטנתן, רינה שאינסקי, אלון קאופמן, שפי גולדווסר וקורט רוהולף, צילום: יח"צ מייסדי החברה וינוד וויקונטנתן, רינה שאינסקי, אלון קאופמן, שפי גולדווסר וקורט רוהולף | צילום: יח"צ מייסדי החברה וינוד וויקונטנתן, רינה שאינסקי, אלון קאופמן, שפי גולדווסר וקורט רוהולף, צילום: יח"צ

״כל מה שאנחנו עושים חדשני מאוד ונמצא בחזית התחום״ אמרה שאינסקי לכלכליסט. ״הצורך בשוק גדול מאוד וחוצה תחומים - מהפכת המידע כבר כאן וארגונים נסמכים על דאטה לא רק לייעול תהליכים פנימיים אלא גם שיתופי פעולה חיצוניים, אבל הרבה מאוד ממנו מאוד רגיש מהרבה סיבות, או שמדובר במידע של לקוחות או שיש בו אלמנטים של קניין רוחני. היכולת לשתף מידע ולבצע עליו ניתוחים לא יקרה בלי הטכנולוגיה המתאימה.

״המומחיות הגדולה שלנו היא להציע חישובים שאפשר לעשות על מידע מוצפן. אנחנו גם מצפינים את המידע אבל אנחנו משתמשים בקוד פתוח, כי בתחום הזה אי אפשר לבוא לאנשים עם קופסה שחורה ולומר ׳תסמכו עליי׳״.

מדובר בתחום מאוד חם היום, כמה תחרות יש לכם?

״התחום הזה מושך וימשוך תשומת לב ויהיו בו שחקנים נוספים כמובן, גם חברות גדולות נכנסות אליו. יש חברות שנותנות פתרונות לבעיות מעט שונות, אבל לעשות בדיוק מה שאנחנו עושים, אין יותר מחברה אחת או שתיים נוספות בעולם, וחשוב שתהיה יותר מאחת. אבל הייחודיות שלנו היא לא רק החישובים שאנחנו מבצעים אלא גם היכולת לעשות אותם בהיקף גדול.

כשנשאלה כיצד ענקיות הטכנולוגיה מתייחסות כיום להצפנה בעקבות פרשת קיימברידג׳ אנליטיקה, השיבה שאינסקי: ״כל הארגונים הגדולים היום, גם פייסבוק וגוגל, מסתכלים ברצינות על הגנה על פרטיות בתהליכים שלהם, יש רגישות אפילו לאיך שהמידע מטופל פנימית. אנחנו בתחילת התהליך, זה דומה למה שקרה בעבר עם סיגריות והתחילו לאסור את העישון במקומות ציבוריים - נעבור תהליך דומה עם הדאטה. ונגיע בתקווה למקום שיהיה בו איזון״.

ד"ר קאופמן מסר: "הבינה המלאכותית ולמידת המכונה מחוללות שינויים באינספור תעשיות אך בד בבד יוצרות אתגרי פרטיות אשר רגולציה לבדה אינה יכולה לפתור. המשימה שלנו היא ליישב בין השימושיות של הנתונים לבין השמירה על הפרטיות תוך מתן דרור לעולם חדש ועצום של הזדמנויות עסקיות לשיתופי פעולה מאובטחים".

ביוני 2018 הכריזו דואליטי ואינטל על מאמץ משותף לבחינת אתגרי האבטחה של עומסי עבודה של בינה מלאכותית באמצעות הצפנה הומומורפית על גבי פלטפורמות של אינטל, במטרה לצמצם את חשיפת הנתונים. אנתוני לין, סגן נשיא ומנכ"ל בכיר של אינטל קפיטל מסר בעקבות הגיוס: "היכולת לאבטח נתונים במהלך הניתוח שלהם היא מרכיב קריטי בעתיד המחשוב, במיוחד בהקשר של בינה מלאכותית. אינטל קפיטל עוקבת מקרוב אחר התחום הזה כבר זמן מה ואנו נרגשים לראות שהמחשוב המאובטח והצפנה הומומורפית הופכים ליישומים מעשיים ונפוצים".

תגיות