אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רמ"י ועיריית ירושלים פרסמו את המכרז הראשון לרובע העסקים החדש בעיר צילום: דוברות עיריית ירושלים

רמ"י ועיריית ירושלים פרסמו את המכרז הראשון לרובע העסקים החדש בעיר

השטח בן 300 הדונמים, ממוקם בין התחנה המרכזית לבנייני האומה והוא חלק מרובע שיכלול כ-20 מגדלים בני 40-24 קומות וישתרע על פני 1.5 מיליון מ"ר המיועדים לשטחי תעסוקה, מסחר, מלונאות, מגורים תומכי תעסוקה, מבני ציבור ותרבות

30.10.2019, 18:13 | דותן לוי

רשות מקרקעי ישראל ועיריית ירושלים, באמצעות חברת עדן, פרסמו מכרז לשיווק המתחם הראשון במסגרת פרויקט הכניסה לעיר ירושלים, אשר עתיד להיות אזור עסקים חדש שיכלול גם את המרכז התחבורתי הגדול והמשולב בישראל.

רובע העסקים החדש ישתרע על שטח של 300 דונם ויכלול כ-20 מגדלים בני 40-24 קומות, על פני 1.5 מיליון מ"ר המיועדים לשטחי תעסוקה, מסחר, מלונאות, מגורים תומכי תעסוקה, מבני ציבור ותרבות.

המתחם הראשון שפורסם במסגרת המכרז נקרא מתחם K, ויש לו תב"ע בתוקף המאפשרת בינוי של 2 מגדלים, 36 קומות כל אחד לשימושי מסחר, תעסוקה ושימושים ציבוריים, ובסך הכל 78 אלף מ"ר.

המתחם ממוקם בסמוך לתחנת הרכבת יצחק נבון, ובין מתחם בנייני האומה לתחנה המרכזית. והוא יבנה בתוך מרכז העסקים החדש, ובצמוד למרכז התחבורתי אשר יכלול את תחנת הרכבת המהירה, תחנת האוטובוסים המרכזית, ארבעה קווי רכבת קלה, הפרדה מפלסית בשדרות שז"ר, וחניון תת קרקעי ובו כ-1,300 מקומות חניה.

ראש עיריית, ירושלים משה ליאון, צילום: דוברות עיריית ירושלים ראש עיריית, ירושלים משה ליאון | צילום: דוברות עיריית ירושלים ראש עיריית, ירושלים משה ליאון, צילום: דוברות עיריית ירושלים

בימים אלו עיריית ירושלים באמצעות חברת עדן מקדמת תכנית מעודכנת למתחם, אשר תגדיל את הזכויות והשימושים ותאפשר בינוי בכל אחד משני המגדלים בנייה לגובה של 40 קומות כל אחד, לשימושי מסחר, תעסוקה, שימושים ציבוריים ומגורים תומכי תעסוקה, ובסך הכל כ-102 אלף מ"ר.

בחודש יוני האחרון התפרסמה החלטת הוועדה המחוזית בנושא התכנית המוצעת, צפי להפקדת התוכנית להתנגדויות הוא ברבעון האחרון לשנת 2020.

בעיריית ירושלים תולים תקוות רבות בפרויקט ועל פי הערכות הוא יספק כ-60 אלף מקומות עבודה חדשים לעיר. ראש העירייה משה ליאון: 'הסנונית הראשונה של מרכז העסקים החדש שלנו כבר פה. המרכז העסקי יהיה רובו ככולו לתעסוקה ולמסחר, ויתבסס על המרכז התחבורתי".

מנהל רשות מקרקעי ישראל עדיאל שמרון: "הרשות רואה באדמות המדינה משאב מרכזי לפתוח פרוייקטים מחוללי שינוי ברחבי הארץ. בפרויקט שער העיר הושקעו על ידי רמ"י מאות מיליוני שקל, בפיתוח תשתיות, על מנת להביא את הפרויקט לכדי מימוש וכדאיות כלכליות".

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
למספר 1- הבעיה של ירושלים היא דמוגרפיה.
אין לעיר עתיד. האוכלוסיה הענייה (ערבים וחרדים) גדלה בקצב מהיר בהרבה מהאוכלוסיה העשירה. הדבר היחיד שמאפשר לעירייה לספק שירותים ברמה נורמלית לתושבים זה מענקים בגובה מאות מיליונים בשנה שהיא מקבלת מהמדינה. כל הארנונה שתיגבה מרובע העסקים הענק הזה תתקזז בתוך שנים בודדות עם עשרות אלפי העניים שיתווספו לאוכלוסיה שלה.
מישהו  |  30.10.19
1.
נראית תכנית יפה
לדעתי הפתרון לקשיים התקציביים של ירושלים הוא דרך פיתוח עסקים. אני חושב שלצד פיתוח של מרכזי עסקים, כמו בתל אביב, כדאי להם לפתח את המסחר והתעסוקה בתוך העיר עצמה, ברחובות. כמו ברחוב יפו למשל. במקומם הייתי משקיע כסף בשיפור של עסקים קיימים, בגלל שיש שם המון עסקים שלא מרוויחים מספיק ולא תורמים מספיק, כי הם לא מודרניים מספיק, או כי הם נראים ישנים ולא מזמינים למשל. חוץ מזה, גם עידוד פתיחה של עסקים חדשים. שילוב של מרכז תעסוקה כזה ביחד עם בתי קפה וחנויות בתוך העיר יכול ממש לשפר את החיים שם
מיכאל  |  30.10.19