אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
החברה הבת האיטלקית של ארד חשודה בעבירות בתחום ההגבלים העסקיים צילום: צביקה טישלר

החברה הבת האיטלקית של ארד חשודה בעבירות בתחום ההגבלים העסקיים

נפתחה חקירה של רשות התחרות באיטליה כנגד ווטר טק - Watertec, חברת מדי המים אותה ארד רכשה לפני כשנה; ארד עצמה הסתבכה בעבר מול רשות ההגבלים העסקיים בישראל בפרשת קרטל מדי המים, בה הורשעו בכירים בחברה; לצד החקירה שנפתחה, החברה הבת האיטלקית זכתה במכרז בגובה של 11 מיליון אירו

10.11.2019, 11:25 | אורי גלאור

חברת ארד, המייצרת ומשווקת מדי מים, דיווחה הבוקר (א') שהובא לידיעתה שנפתחה חקירה של רשות התחרות האיטלקית (Competition and Marketing Authority) כנגד החברה הבת שלה באיטליה, ווטר טק (Watertec S.p.A) ושלוש חברות נוספות הפועלות בשוק מדידת המים באיטליה, בגין חשד לעבירות בתחום ההגבלים העסקיים, שהתבצעו החל לפחות משנת 2015.

קראו עוד בכלכליסט

ארד רכשה את השליטה בחברה האיטלקית, נתח של 60%, באוקטובר 2018 תמורת 16 מיליון אירו. הערכת הקבוצה היא כי נתח השוק של ווטר טק בשוק האיטלקי הינו כ-30% כאשר מתחרתה העיקרית Madalena בעלת נתח שוק של כ-35%.

בכירים בארד הורשעו בעבר בפרשת קרטל מדי המים; מד מים (אילוסטרציה), צילום: צביקה טישלר בכירים בארד הורשעו בעבר בפרשת קרטל מדי המים; מד מים (אילוסטרציה) | צילום: צביקה טישלר בכירים בארד הורשעו בעבר בפרשת קרטל מדי המים; מד מים (אילוסטרציה), צילום: צביקה טישלר

לא מדובר בפעם הראשונה שארד מסתבכת מול רשות התחרות/ההגבלים העסקיים: הפעם הקודמת הייתה ההסתבכות של ארד מול הרשות ההגבלים העסקיים בישראל. לפני כשנתיים וחצי, בפרשת קרטל מדי המים, שופט בית המשפט המחוזי בירושלים הרשיע בכירים בחברות הפועלות בתחום בעריכת הסדרים כובלים במטרה לתאם מכרזים ולחלק ביניהם את השוק.

ההתאגדות בקרטל, כך טענה רשות ההגבלים העסקיים, גרמה בעקיפין לעליית מחירי המים לצרכנים. בין המורשעים בפרשה היה מנהל הלקוחות בחברת ארד ומנהל המפעל של החברה. החברות ומנהליהן הורשעו בכך שבין השנים 2004 ל-2009 תיאמו מספר מכרזים שנערכו על ידי רשויות מקומיות ותאגידי מים. המכרזים שתואמו היו מכרזים לרכישה, שיפוץ והסבה של מדי מים.

בכתב האישום שהוגש בדצמבר 2011 נטען כי בראש הקרטל עמדה חברת ארד הבורסאית, שבשליטת הקיבוצים דליה (27%) ורמות מנשה (27%), והחברות הבנות בבעלותה המלאה ארם וארד טכנולוגיה. במהלך המשפט הודה והורשע במסגרת הסדר טיעון מנכ"ל קבוצת ארד, גבי ינקוביץ, באחריות מנהלים לתיאום שני מכרזים ובשני מקרים של חלוקת שוק. על פי דוחות ארד, בתקופה הרלוונטית לאישומים נגדה כמובילת הקרטל (2004-2009), היא החזיקה בכ-85% משוק מדי המים המכאניים ומערכות התקשורת לקריאה מרחוק של המדים בישראל. מדים אלה מותקנים בין היתר בבניינים, בתים פרטיים ומבני ציבור.

עוד דיווחה ארד שהחברה הבת האיטלקית זכתה במכרז לאספקת מודדי גז חכמים של חברת Italgas (חברת הפצת הגז הגדולה באיטליה), לצד שלושה ספקים נוספים שזכו עמה במכרז. התמורה המוערכת בחוזה עומדת על 11 מיליון אירו ותקופת האספקה תחל ברבעון הראשון של 2020 ותסתיים ברבעון הראשון של 2021. ע"פ הדיווחים, במועד הרכישה של Watertec, מחזור ההכנסות בשנת 2017 עמד על 22.6 מיליון אירו, ה-EBITDA עמדה על כ-4.4 מיליון אירו והרווח הנקי הסתכם ב-2.5 מיליון אירו. מאחר ומדובר על תקופת אספקה של שנה, בהתייחס לתוצאות 2017, מדובר בתוספת משמעותית עבור חברת הבת למחזור ההכנסות שלה לשנת 2020.

הזכייה במכרז הנוכחי מצטרפת לזכייה של החברה בחודש פברואר השנה בו זכתה במכרז בהיקף של 9 מיליון אירו, כאשר האספקה צפויה להתחיל ברבעון השלישי לשנת 2019 ולהסתיים ברבעון הראשון של שנת 2020.

תגיות