אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בדיקת כלכליסט

סמארטפון OnePlus 7T: הכוכב שמאיים על הנבחרת

הטלפון החדש של וואן פלוס מצויד במצלמה מעולה ומסך מהיר ומרהיב כמו של מכשיר הדגל, ואין לו את רוב החסרונות של קודמו; בכך הוא מהווה אלטרנטיבה מרשימה גם למתחרים יקרים יותר, וגם למכשירי החברה עצמה. מה בכל זאת חסר בו?

11.11.2019, 15:13 | ניצן סדן

כשלפני ארבעה חודשים נחת בידי הוואן פלוס 7 פרו, התרשמתי עמוקות; גם מהטלפון ויכולותיו, אך בעיקר מהאומץ של היצרנית הסינית לדחוף כל כך הרבה פיצ'רים למכשיר שתוך זמן קצר יקבל גרסה משופרת; כמו מתחרותיה, מקפידה גם וואן פלוס להוציא שני דגמי עילית בשנה. מה, מה כבר תוכל להוסיף לו? לצידו, הוצג הוואן פלוס 7 הסטנדרטי שהיה מכשיר ראוי בהחלט, אך נטול ייחוד. עתה הגיע אלי הוואן פלוס 7T, ובו כבר אי אפשר לפספס את מה שמיוחד.

קראו עוד בכלכליסט

החברה הסינית נתנה לו את כל מה שאהבתי ב-7 פרו, בלי כל מה שהציק. בסקירה זו נראה מה הוא יודע לעשות, וננסה להבין איך הגיעה וואן פלוס למצב בו היא מתחרה בעצמה בצורה בעייתית.

נעים להכיר: OnePlus 7T, צילום: ניצן סדן נעים להכיר: OnePlus 7T | צילום: ניצן סדן נעים להכיר: OnePlus 7T, צילום: ניצן סדן

עיצוב ומבנה: חזק ויציב

חיצונית, ה-7T שונה מאוד מקודמיו: הגוף עדיין דק וביחס תצוגה שגורם לו להיראות מאורך במיוחד, משקלו 190 גרם - נמוך ביחס לגודלו, אך הגב כולל מין במה עגולה עליה שלוש עדשות המצלמה. העיצוב הזה דומה לדגמים קודמים של נוקיה ואחרות, אך וואן פלוס עשו זאת קצת יותר באלגנטיות. זה יותר חכם מעיצוב ה-7 פרו וה-7, בהם המצלמות נמצאות על משטח מוגבה מאורך, כך שאם מניחים את הסלולרי על שולחן ומנסים להקליד, הוא מתנדנד.

גב המכשיר, עליו במת המצלמות, צילום: נין סדן גב המכשיר, עליו במת המצלמות | צילום: נין סדן גב המכשיר, עליו במת המצלמות, צילום: נין סדן

בחזית ה-7T תמצאו מסך בן 6.55 אינץ' ובראשו מגרעת קטנטנה בצורת טיפה, כמו רוב המכשירים שמגיעים אלינו מסין. המסך לא גולש לשוליים כמו בדגמי הפרו, וזה אולי נראה קצת פחות יוקרתי אך הרבה יותר נוח; כשהמסך הוא אמצעי ממשק, תצוגה שגולשת לשוליים היא מתכון ללחיצה בטעות על אייקונים, וזה דבר די מעצבן.

חזית הטלפון, צילום: נין סדן חזית הטלפון | צילום: נין סדן חזית הטלפון, צילום: נין סדן

לדעתי, הטלפון הזה הרבה יותר נוח לשימוש מה-7 פרו. והכי חשוב: אין לו את מצלמת הסלפי הנשלפת המפחידה של הדגם הקודם. מה מפחיד בה? העובדה שהיא חיישן על מגש זעיר שנע במקביל ללוח האם, ונפילה או מכה עלולות לקפד את הטלפון היקר בקלות. כן, המצלמה ההיא איפשרה לוואן פלוס להציע סלולרי שכל חזיתו מסך, אך הוא גם היה כבד ועבה משהתרגלנו לצפות (הוא בחברה טובה; גם האייפון 11 פרו שמן מהסביר).

הגוף נוח לאחיזה, אך חלקלק, צילום: נין סדן הגוף נוח לאחיזה, אך חלקלק | צילום: נין סדן הגוף נוח לאחיזה, אך חלקלק, צילום: נין סדן

המינוס המרכזי פה הוא זה שהיה גם לדור הקודם: אין תקן עמידות במים ואבק. זה לא שוואן פלוס בונה סלולריים מקמח וסוכר, אבל עדיין קצת קשה לשכנע אנשים לרכוש טלפון שהיצרן לא מוכן להתחייב על עמידותו, כשמתחרים מכריזים על תקני IP67 ו-IP68. לצידו, ישנו עוד עניין: גב ה-7T עשוי זכוכית חלקלקה מהרגיל. זה מכשיר שכדאי לעטוף בכיסוי מתאים.

תצוגה וממשק: מהיר יותר, נוח יותר 

מסכו של ה-7 פרו היה נהדר - מבהירות גבוהה ביותר, דרך תצוגה חדה ועד לדובדבן, קצב רענון תצוגה של 90 הרץ, יתרון מגניב שרואים בעין; כשהתצוגה מתרעננת מהר יותר, כל תנועה על המסך יותר חלקה ומהירה. מסך ה- 7T הוא בעל רזולוציה קצת יותר נמוכה, אך אותה בהירות ואיכות צבע, ואותו קצב רענון מעולה. יש לו מצב צבע sRGB טבעי שאולי נראה קצת פחות זוהר, אבל הרבה יותר מדויק ויתאים למי שנוהג לעבד תמונות שהוא מצלם בתוכנות מקצועיות.

הגלקסיה הרחוקה נראית נהדר על מסך ה-7t, צילום: נין סדן הגלקסיה הרחוקה נראית נהדר על מסך ה-7t | צילום: נין סדן הגלקסיה הרחוקה נראית נהדר על מסך ה-7t, צילום: נין סדן

הממשק של וואן פלוס ממשיך להיות נוח ונקי ביותר, ללא אלמנטים עיצוביים זולת מסך עדכונים ומצבי פעולה אליו מגיעים בסווייפ ממסך הבית. הוא מבוסס על אנדרואיד 10 המהירה, ואפשר לבחור אם להפעיל את המכשיר דרך מחוות אה-לה-אייפון, או להשתמש בשלושת כפתורי האנדרואיד המסורתיים (חזרה, ריבוי משימות, ומעבר למסך הבית); אולי זה אני הזקן, אך שלושת הכפתורים תמיד נראו לי נוחים יותר מלהתעסק עם סווייפים.

ממשק פשוט וחלק, צילום: נין סדן ממשק פשוט וחלק | צילום: נין סדן ממשק פשוט וחלק, צילום: נין סדן

סורק טביעות האצבע שנמצא מתחת למסך הוא די מהיר, אך כלי זיהוי הפנים של מצלמת הסלפי מהיר ממנו. ואולם, הוא נשען על צילום בלבד, ללא סורק אינפרא-אדום לתאורה בעייתית, ולכן לא יצליח לקלוט את פניכם בחושך. בסך הכל, זה טלפון נוח מאוד לשימוש.

סורק טביעות האצבע בתחתית המסך, צילום: נין סדן סורק טביעות האצבע בתחתית המסך | צילום: נין סדן סורק טביעות האצבע בתחתית המסך, צילום: נין סדן

מצלמה: תכל'ס ולא אפקטים

מערך הצילום העיקרי של המכשיר כולל שלושה חיישנים: 48 מגה-פיקסל בעל עדשה רחבה וייצוב תמונה אופטי, 12 מגה פיקסל בעל עדשת זום שמגדילה פי שניים (לעומת פי שלושה ב-7 פרו), ו-16 מגה-פיקסל בעל עדשה רחבה משל הדגם הקודם.

צילום בתאורה מאוזנת, צילום: נין סדן צילום בתאורה מאוזנת | צילום: נין סדן צילום בתאורה מאוזנת, צילום: נין סדן

הסט הזה עובד נהדר ומספק תמונות מעולות בתאורה מאוזנת, וטובות מאוד בחשכה. וואן פלוס עשתה שינויים לאלגוריתם צילום הלילה שלה, שעכשיו מבליט יותר פרטים ויודע להבדיל בין תאורת קרקע ונצנוצי כוכבים; בדור הקודם נראו השמיים מפוקסלים למדי.

צילום לילה, צילום: נין סדן צילום לילה | צילום: נין סדן צילום לילה, צילום: נין סדן

מצלמת הסלפי היא בעלת חיישן 16 מגה-פיקסל ועדשה רחבה יחסית, וזהה לשל ה-7 פרו. ביצועיה טובים, אם כי לא יוצאי דופן. בסך הכל, מצלמות הוואן פלוס 7t יספקו את צורכי רוב המשתמשים; אין כאן עשרים מצבי צילום ולהטוטי AR, פשוט מצלמה תכל'סית טובה.

ביצועים וזמן סוללה: קורא מהר יותר

הוואן פלוס 7T מונע במעבד הסנאפדרגון 855 המהיר של קוואלקום, זהה לשל הדגמים הקודמים. יש לו זיכרון פעולה של שישה גיגה-בייט, ומרחב אחסון של 128 עד 256 גיגה-בייט. הכונן תומך בטכנולוגיית UFS3.0, שמאפשרת ניהול יעיל יותר של כתיבה וקריאת קבצים, וכך מאיצה את פעולת המכשיר כשצריך לפתוח או לשמור משהו.

נאה גם במשחקים, צילום: נין סדן נאה גם במשחקים | צילום: נין סדן נאה גם במשחקים, צילום: נין סדן

לטלפון סוללת 3,800 מיליאמפר-שעה, שהיא קצת יותר חזקה משל הוואן פלוס 7 וקצת יותר חלשה משל ה-7, ומצליחה להתמודד היטב עם העובדה שלמסך קצב רענון תצוגה מהיר שצורך יותר אנרגיה. בשימוש סביר, הוצאתי ממנו יום וחצי של פעולה. זה פחות ממכשירי העילית של וואווי וסמסונג, אבל עדיין מספיק בשביל המשתמש הסביר.

סיכום ואלטרנטיבות

כל מכשיר שאי פעם סקרתי נבחן לאור כמה וכמה שאלות, כשהחשובות ביותר היו "האם הוא טוב כשלעצמו", "האם הוא טוב מקודמו" ו"האם הוא טוב ממתחריו"; הוואן פלוס 7T מקבל ח"ח בשתיים הראשונות; זהו סמארטפון נוח, נאה ועתיר ביצועים, שמציג התקדמות מתבקשת על ה-7 וה-7 פרו.

OnePlus 7t, צילום: נין סדן OnePlus 7t | צילום: נין סדן OnePlus 7t, צילום: נין סדן

וזה שם את וואן פלוס במקום קצת בעייתי: ה-7T אינו הדגם הבכיר בסדרה, ומעליו יושב אחד וואן פלוס שבע טי פרו. גם אצלו שיפורי חומרה דקים, לצד מצלמה נשלפת ושאר החסרונות שנזכרו לעיל. וזה טלפון שאין סיבה לקנות בעולם בו יש OP7T. אז לוואן פלוס יש ארבעה מכשירים שמתחרים זה בזה, ורק אחד מהם הוא הטוב מכל, ופערי המחיר בין כולם לא גדולים; דבר כזה יכול להשפיע על המכירות.

ונחזור לשאלה האחרונה: מה עם המתחרים? גם כאן מסתבכת וואן פלוס. במחירו של המכשיר שלפנינו - 2,600 שקל (מחיר יבואן מומלץ) - אפשר לקנות גלקסי S10 פלוס עם מסך חד יותר, ביצועי צילום דומים, ועמידות מלאה במים ואבק. בשורה התחתונה, הסמארטפון עצמו אולי עלול לגרום ליצרנית כאב ראש, אך לא למי שיקנה אותו: מי שיבחר ב-7T לא יתאכזב; שרק יזכור לשמור עליו קצת יותר טוב מפני נזקים סביבתיים.

המכשיר נסקר באדיבות

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
המחיר שמצויין ל-s10 הוא לא עם אחריות יבואן רשמי.
בלי לדבר על האם אחריות כזאת מצדיקה תוספת תשלום משמעותית או לא- השוואה של המחיר של oneplus 7t עם אחריות יבואן למחיר של galaxy s10 בלי אחריות יבואן רשמי היא לא הוגנת. בכל מקרה, יש עניין שהרבה אנשים נוטים להתעלם ממנו והוא עדכוני תוכנה. יצרניות סמארטפונים נוטות להפסיק לשחרר עדכוני תוכנה למכשירים שלהם אחרי תקופה מסויימת, מה שאומר שה-s10 שיצא לשוק בפברואר כנראה יפסיק לקבל עדכוני תוכנה לפני ה-oneplus7t שיצא לשוק בסוף ספטמבר. אני לא אומר שזה הופך את ה-7t לרכישה טובה יותר מה-s10 (אם היו אומרים לי לבחור- כנראה שלא הייתי בוחר באף אחד מהם), פשוט שההשוואה בביקורת קצת לא הוגנת.
מישהו  |  13.11.19
לכל התגובות