אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שלושה מוצרים שיהפכו את הבית שלכם לחכם יותר צילום: שאטרסטוק

שלושה מוצרים שיהפכו את הבית שלכם לחכם יותר

הבית של היום שונה מאוד מזה של הסבא והסבתא שלנו, ובשנים הקרובות, הוא ימשיך להשתנות כשעוד ועוד מכשירים יתחברו לאינטרנט במטרה להפוך את החיים שלנו לקלים יותר

13.11.2019, 12:10 | בשיתוף סלקום
לפני 100 שנה בלבד, הבתים שבהם התגוררו בני האדם היו שונים לחלוטין מאלה שבהם אנחנו חיים כיום. אמנם נורות החשמל כבר החלו לצבור פופולריות בעולם המערבי, אך פרט לתאורה, רוב מטלות הבית עדיין הצריכו עבודה מפרכת. המקררים היו ארונות עץ שבהם הונחו גושי קרח גדולים ששימשו לקירור המזון, אך מדי פעם היה צורך להחליפם. את הכביסה ביצעו ביד, בבית או בנחל הקרוב, הכבסים נתלו לייבוש באוויר החופשי, חימום המזון נעשה באמצעות הבערת אש, וכך גם חימום הבית בחורף.

מצליחים לדמיין את עצמכם חיים בבית כזה? למזלנו, היום הכל נראה אחרת – והבית מלא במכשירים שעושים הכל, או כמעט הכל, עבורנו: חימום, כביסה, הדחת כלים, בישול, קירור מזון ואפילו ניקיון הבית. אבל ההתפתחות הטכנולוגית המואצת של השנים האחרונות מרמזת לנו שזוהי רק ההתחלה – וכי בתוך שנים ספורות, גם הבית שאנחנו מכירים כיום כבר יהיה נחלת העבר.

להתאים את מהירות הגלישה

למעשה, לא צריך לחכות לשנה הבאה או לעוד שנתיים: כבר כיום קיימים בשוק מוצרים ביתיים "חכמים", כלומר, כאלה המחוברים לרשת. כך למשל, ניתן לשדר להם הוראות מרחוק – מהעבודה, מהדרך הביתה או מהקומה השנייה. עם זאת, כדי לתמוך במספרם הגדל של המכשירים החכמים בבית, נדרשת תשתית מתאימה – כמו תשתית הסיבים האופטיים שמציעה סלקום ללקוחותיה, בחבילת "סופר פייבר".

 , צילום: pixabay צילום: pixabay  , צילום: pixabay

מהירות הגלישה בישראל נוטה להיות נמוכה יחסית, בשל תשתית מיושנת שחלקה מורכבת מגידי נחושת שהונחו באדמה כבר בשנות ה-50. תיאורטית, מהירות ההורדה בישראל היא עד 500 מגה, אך בפועל היא מגיעה לעתים ל-50-40 מגה בלבד. בסופר פייבר מבטיחים הורדה במהירות של עד 1,000 מגה, שצפויה לגדול בעתיד ל-10,000 מגה. גם מהירות ההעלאה בחבילה גבוהה יותר – עד 100 מגה.

לחצו כאן לפרטים נוספים >>>

התשתית החזקה הזו נדרשת כדי להפעיל מספר גדול של מכשירים המחוברים לרשת בו זמנית, מבלי להאט את הגלישה ולפגוע בחוויית השימוש. המהירות הגבוהה מאפשרת לגבות מחשבים, להעלות סרטים בדקות ספורות או לצפות בהם בסטרימינג באיכות גבוהה, וכל זאת – כשברקע פועלים המכשירים הביתיים החכמים שהם חלק ממהפכה שזכתה לשם IoT – האינטרנט של הדברים. הנה כמה דוגמאות למכשירים שכבר משנים לנו את החיים.

המקרר שינגן לכם מוזיקה

מה יודע לעשות המקרר החכם? הכל, חוץ מלהכין את הארוחה בעצמו. המקררים המתקדמים ביותר מציעים, למשל, אפשרות לצפות בתכולתם מרחוק – באמצעות מצלמות המותקנות בתוכם. חוזרים הביתה מהעבודה ותוהים אם נגמר החלב? פשוט נכנסים לאפליקציה, משוטטים בין המדפים מרחוק ורואים אם צריך לקנות חלב. באמצעות אותה אפליקציה אפשר גם ליצור רשימת קניות ולשתף אותה.

מה עוד עושה המקרר החכם? החזית שלו היא למעשה מסך – וניתן לבחור את התוכן שמוקרן עליה, כמו למשל אוסף תמונות משפחתיות משמחות במיוחד, לוח שנה או פתקי תזכורת. אפשר אפילו לחבר את המקרר לספוטיפיי, ולבקש ממנו לנגן את המוסיקה האהובה עליכם בעת הארוחה המשפחתית.

 , צילום: שאטרסטוק צילום: שאטרסטוק  , צילום: שאטרסטוק

מזגן ודוד שעובדים בשבילכם

גם מערכות חימום וקירור מתחברות בימינו לאינטרנט, ומביאות הקלה רבה ללא מעט בתים.

דוד חכם שנשלט מרחוק באמצעות אפליקציה, מאפשר לנו לוודא שיהיו לנו די מים חמים למקלחת ארוכה כשנגיע הביתה בסוף יום עבודה. בקיץ, נוכל להפעיל את המזגן החכם מהאוטו, רבע שעה לפני שנגיע – כדי שהבית יחכה לנו קריר, נעים ומרגיע.

להפעיל את המכונת כביסה מרחוק

ואם זה לא מספיק הרי שענקיות הטכנולוגיה עובדות במרץ על השלב הבא של מוצרים שישלבו בינה מלאכותית עם חיבור לרשת. כך למשל, בעוד כמה שנים נכניס למכונת הכביסה את הבגדים, והמכונה תבחר לבד איזו תוכנית מתאימה, וכשנתקרב לבית, תהיה מערכת אוטומטית שפותחת לנו את השער מבלי שנצטרך ללחוץ על כלום.

בדקו אם הסופר פייבר הגיעו גם אליכם >>>

 

להתכונן מראש למהפכה

זוהי כאמור, רק ההתחלה, ובתקופה הקרובה צפוי לנו צונאמי של עוד ועוד מכשירים שיתחברו לאינטרנט הביתי, ויעשו לנו חיים קלים יותר. עם זאת, כדי לוודא שהכל יפעל כמו שצריך, ושהמזגן החכם לא יגרום לזה שהסרט שאנחנו צופים בו ייתקע – חשוב לדאוג מראש לתשתית חזקה, כמו סופר פייבר של סלקום, שיכולה לעמוד בעומס הגלישה בכל זמן, ולאפשר פעולה חלקה של כל המכשירים והאביזרים.

לכתבות נוספות היכנסו אל ערוץ סופר פייבר >>

תגיות