אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מסתמן: תעריף החשמל יירד ב-4% בינואר 2020 צילום: שאטרסטוק

פרסום ראשון

מסתמן: תעריף החשמל יירד ב-4% בינואר 2020

כך עולה משימוע של רשות החשמל שנערך הערב. אם ההוזלה תיושם, יירד מחיר קוט"ש מ-55 אג' ל-53 אג'. הסיבה להוזלה - ירידת מחירי דלקים ומכירה ברווח של תחנת כוח על ידי חברת החשמל. האוצר החזיר את התוכנית להעלות את המס על שימוש בפחם, ובכך מנע הוזלה של עוד 3%

18.11.2019, 20:02 | ליאור גוטמן

רשות החשמל, הרגולטור האחראי על יצרני החשמל במשק, מפרסמת הערב (ב') את השימוע הרשמי לקראת קביעת תעריף החשמל בינואר הקרוב. לפי רשות החשמל התעריף צפוי לרדת ב-4%, זאת לאחר עלייה של כ-2.9% בתחילת 2019.

במידה והשימוע של רשות החשמל יישאר ללא שינוי בחודש הקרוב, תעריף החשמל הביתי יוזל מכ-55 אגורות לקילוואט/שעה כיום, לכ-53 קילוואט לשעה בינואר 2020. ירידת המחיר צפויה להשפיע לחיוב גם על תעריפי המים, וזאת כיוון שמתקני ההתפלה הם מצרכני החשמל הגדולים במשק.

קראו עוד בכלכליסט

עיון בנתוני רשות החשמל שמפורסמים לפי שעה קלה מעלים שמכירת תחנת הכוח של חברת החשמל תרמה 4% לירידה, כמו גם הפחתה נוספת של כ-4% בשל ירידת תעריפי הפחם. על שני אלו נרשמה הפחתה שלישית של כ-3.3% כתוצאה מירידת מחירי הגז בחוזים החדשים של חברת החשמל מול מאגר לווייתן, ועוד ירידה של כ-1.2% בשל פשרת הגז מצרי במסגרתה חברת החשמל אמורה לקבל פיצוי.

מול כל אלה נרשמה עלייה של כ-3.3% בשל סבסוד מתקנים סולאריים לייצור חשמל מאנרגיות מתחדשות, והחזרי עלויות לחברת החשמל שצמצמו בכ-1.4% את ירידת התעריף. הסעיף המפתיע ביותר הוא הרצון של האוצר לחפש כסף בכסים של האזרחים: לפי רשות החשמל, משרד האוצר החזיר לשולחן את תוספת המס הישיר (בלו) על שימוש בפחם, מה שמיתן את ההוזלה בכ-3.1%. בתחילת 2019 שר האוצר כחלון נתן הוראה ללהקפיא התייקרויות במס על הפחם, והשאלה הגדולה האם הוא יתערב שנית גם הפעם כדי לתת לאזרחים ירידת תעריפים של יותר מ-7%, במקום רק כ-4% כפי שנקבע בשימוע.

כפי שפורסם בכלכליסט, הרשות שיקללה בחישוביה את השינויים והתמחורים שאמורים להיכנס לקופת חברת החשמל במהלך 2020. כך למשל מכירת תחנת הכוח "אלון תבור" לידי רפק ומבטח שמיר בכ-1.9 מיליארד שקל - יותר ממיליארד שקל מעבר לשווי של התחנה בספרים - תתגלגל לכיס של הצרכנים.

מונה חשמל, צילום: שאטרסטוק מונה חשמל | צילום: שאטרסטוק מונה חשמל, צילום: שאטרסטוק

עוד נלקחו בחשבון הסכם הפשרה של חברת החשמל מול קרטל ה-GIS שמכר לה ציוד יקר, שנסגרה על סכום של כ-465 מיליון שקל, כשחצי מהסכום כבר הוחזר בתחילת 2019 לצרכנים בדמות ירידה תעריפית של קצת פחות מאחוז.

בנוסף, פשרת משבר הגז המצרי אמורה לגלגל לקופת החברה כחצי מיליארד דולר בגין אי הזרמת גז מתחילת 2011. ההסכם כלל "תספורת" על החוב המקורי בשיעור של כ-70%, כאשר כחמישית ממנו אמור להתגלגל לקופת החברה במהלך 2020, מה שעשוי לתרום לירידת התעריף.

רשות החשמל גם צפויה להתחשב בירידת מחירי הפחם והסולר שחברת החשמל משתמשת.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
תשובה למגיב מספר 5
כשחתמו מחירי הגז לא היו גבוהים הם פשוט נחתמו במנותק מהמציאות כי מחיר הנפט היה סביב 100$ ומאז צנח ל 60$. מה מנגנון ההצמדה??? צמוד למדד האמריקאי. למה? כובע! זה נה שקורה כשיש טובות הנאה או שוחד או משהו מאוד מאוד מסריח היה בחוזה הזה שהפך את תשובה לאיש עשיר. שים ךב שבכל העולם המחירים צמודים לנפט לפי מנגנון מסויים ( 30 או 50 אחוז הצמדה וכו וכו) כאן .... כינים הנפט ירד מ 100 ל 60 והמחיר עלה מ 5.4 ל 6.2$
כלכלן  |  19.11.19
5.
תשובה ל 1 המתבכיין
אתה הרי יודע את התשובה ואתה רק מנצל את זה כדי לתקוף שוב את ביבי. אתה מאנשי רק לא ביבי ולא ממש מתעניין במחיר החשמל. אז התשובה למי ששכח (לשאלה למה החשמל יקר בישראל) זה שחברת חשמל חתמה עם נ6בל חוזה ארוך טווח לאספקת גז טבעי כדי להבטיח את ההספקה. כן 70% מהחשמל בארץ מיוצר מגז טבעי. רק מה לעשות שכשחתמו, מחיר הגז היה גבוה ונדפקנו. עכשיו, למרות כל המאמצים (גם משפטיים) נובל לא מוכנה להוריד את המחיר לחברת חשמל כי נובל היא חברה פרטית. לא קשור לנתניהו, כאן שום ממשלה לא תעזור רק אל תתבלבלו אותנו עם העובדות
יוסף  |  19.11.19
לכל התגובות