אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חצי שנה אחרי שהאימפריה שלו קרסה: ג'יימי אוליבר פותח רשת מסעדות חדשה צילום: amazon

חצי שנה אחרי שהאימפריה שלו קרסה: ג'יימי אוליבר פותח רשת מסעדות חדשה

שתיים ממסעדותיו החדשות של השף הידוען הבריטי יאמצו לעצמן פורמט הסעדה חדש לגמרי: הן ייקראו "ג'יימי אוליבר קיצ'ן", ויפעלו בהשראת המטבחים המקומיים. קבוצת ג'יימי אוליבר אף הודיעה שהיא מתכננת לפתוח 19 מסעדות נוספות עד סוף 2020

19.11.2019, 21:14 | שירות כלכליסט

השף הידוען ג'יימי אוליבר פתח רשת מסעדות חדשה - שישה חודשים בלבד אחרי קריסת אימפריית ההסעדה שלו בבריטניה. שתיים ממסעדותיו - אחת בבאלי והשנייה בבנגקוק - יאמצו לעצמן פורמט הסעדה חדש לגמרי: הן ייקראו "ג'יימי אוליבר קיצ'ן", ויפעלו בהשראת המטבחים המקומיים.

קראו עוד בכלכליסט

מסעדה של ג מסעדה של ג'יימי אוליבר שנסגרה לפני כחצי שנה | צילום: jamieoliver.com מסעדה של ג

קבוצת ג'יימי אוליבר, שמפעילה 70 מסעדות ב-27 שווקים, תשיק את ג'יימי אוליבר קיצ'ן ב-21 בנובמבר בבאלי, וב-28 בנובמבר בבנגקוק. לתקשורת אמר אוליבר שספג השפעות רבות בעשרים השנים האחרונות מטיוליו מסביב לעולם, ושהמסעדות החדשות שלו "יקימו את ההשפעות הללו לחיים". בנוסף הודיעה הקבוצה שהיא מתכננת לפתוח 19 מסעדות נוספות עד סוף 2020.

במאי הודיע אוליבר שאימפריית המסעדות הבריטית שלו נכנסה להליכי הגנה מפני פשיטת רגל. הקבוצה כללה את הרשת האיטלקית ג'יימי'ס, ואת מסעדת הסטייקים ברבקואה. KPMG, החברה שניהלה את רשת המסעדות, הודיעה אז ש-22 מתוך 25 מסעדות הרשת נסגרו, מה שהוביל לפיטוריהם של כ-1,000 עובדים.

השף ג השף ג'יימי אוליבר | צילום: amazon השף ג

בשנים שקדמו לפשיטת הרגל של רשת המסעדות שלו בבריטניה, אוליבר הזרים אליה מיליוני דולרים. הוא נאלץ לבסוף להודות בתבוסתו לאור מה שהוא תיאר בקיץ שעבר בראיון לפייננשל טיימס כ"הוריקן קטלני" של עליות שכר דירה, משכורות, ועלויות מזון, כמו גם השפעות הברקזיט והרגלי הצרכנות המשתנים של הסועדים.

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות



7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
ל-1, אתה לא מבין. כי אתה בעיקר אוכל ולא מודע להשקעה
להכין אוכל בצורה טובה ויעילה זאת מיומנות חשובה מאוד אם לא הכי חשובה יחד עם לגדל אוכל ולצוד אותו, מהסיבה שבלי אוכל אין חיים. כדי שלמזון שאותו אנחנו אוכלים יהיה לו טעם, מרקם מראה רצויים צריך לעבוד ולדעת מה לעשות ואיך. בחיים אבל בחיים אוכל של מסעדה ברמה לא יכול להיות מתומחר כמו במסעדת מזון מהיר, זה לא רק העיניין של המיתוג, זה כי יש אשכרה רמת דרישות אחרת, לדוגמא מה שיכול להיות מקובל במסעדת מזון מהיר לא בהכרח יהיה מקובל במסעדה טובה. החשיבות של המיומנות הזאת לא באה לידי ביטוי בחברת השפע שיש היום, אבל ברגע של מחסור זאת המיומנות הראשונה שאנשים צריכים ללמוד, כיצד להכין אוכל בריא, מזין וטעים (או לפחות אכיל). אבל אתה כנראה לא תבין את זה, כי כמו שאתה מעיד על עצמך אתה אכלן, וכנראה גם לא חכם במיוחד...
טבח  |  20.11.19
לכל התגובות