אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כנאפה והעיר הגדולה: קונדיטוריה חדשה בתל אביב צילום: שאול גולן

כנאפה והעיר הגדולה: קונדיטוריה חדשה בתל אביב

האחים מנאל ומוחמד אבו שחאדה פתחו קונדיטוריה לממתקים ערביים בלב העיר: "ביפו יש הרבה קונדיטוריות כאלה. שם לא היינו מיוחדים בשום צורה", הם מסבירים

27.11.2019, 07:41 | רעות ברנע

בחודשים האחרונים כולם מדברים על כנאפה. עכשיו לא צריך להרחיק בשביל מנה משובחת ואפשר למצוא אותה במרכז תל אביב, ברחוב בוגרשוב 61. אבל לא רק כנאפה. בבית הקפה והקונדיטוריה ”מנאל” יש מגוון עצום של דברי מתיקה מהמטבח הערבי, כאלה שאתם מכירים וגם כאלה שכנראה ממש לא.

מנאל ומוחמד אבו שחאדה: “אנשים חושבים שהכנאפה משמינה. אבל זה קדאיף קלוי וטחון וגבינה, יש פה מעט מאוד שומן", צילום: שאול גולן מנאל ומוחמד אבו שחאדה: “אנשים חושבים שהכנאפה משמינה. אבל זה קדאיף קלוי וטחון וגבינה, יש פה מעט מאוד שומן" | צילום: שאול גולן מנאל ומוחמד אבו שחאדה: “אנשים חושבים שהכנאפה משמינה. אבל זה קדאיף קלוי וטחון וגבינה, יש פה מעט מאוד שומן", צילום: שאול גולן

מאחוריו עומדים אח ואחות צעירים: מנאל (24) ומוחמד (19) אבו שחאדה, שניהם ממשפחה גדולה ומוכרת שחיה כבר דורות רבים ביפו. “לאבא שלנו היתה קצבייה, דודה שלנו היתה עושה סדנאות אוכל, אח שלנו עובד כשף הראשי במסעדת ‘רק בשר’ ומחזיק קייטרינג עצמאי”, מספרת מנאל, שהיא גם אמא לשלושה ילדים, הקטנה שבהם בת שלושה חודשים. “אבל את כל מה שאנחנו יודעים לבשל ולאפות, למדנו מסבתא שלנו. היא הכניסה לנו את האהבה לאוכל. ותמיד הכי מהכל אהבנו מתוק”.

מפה ועד פתיחת עסק הדרך ארוכה.

“שנינו למדנו קונדיטוריה”, מסביר מוחמד. “מנאל למדה בתדמור ועשתה השתלמויות בתחום, אני למדתי אצל אסטלה בלפר ועשיתי השתלמות בצרפת”. ומנאל מוסיפה: “כשנהפכתי להיות אמא, התחלתי להכין סוגים שונים של מתוקים בבית ולמכור לאנשים. מסביב די מהר כולם התחילו לשאול אותי למה אני לא פותחת עסק”.

בעסק החדש הוויטרינה לא גדולה אבל עמוסה בהמון מתוקים ססגוניים: בקלאוות בצורות שונות ומליות שונות, קטאייף: כיסונים מתוקים במליות שונות, בסבוסה: עוגת סולת מתוקה, טירליטשה: עוגת טורט עשירה ספוגה בשלושה סוגי חלב מצופה בגלייז קרמל, ליאלי ביירות (לילות ביירות): קינוח מהמטבח הלבנוני שעשוי פודינג סולת, קרם שמנת ושכבה קראנצ׳ית של פיסטוקים ואגוזים קלויים, ועוגיות מסורתיות כמו מעמול תמרים. כל זה משתנה מדי יום ונמכר על פי משקל.

לצד זה ישנה כמובן הכנאפה שמגיעה גם היא בכמה וריצאיות, כולל טבעונית. “אנחנו רוצים שאנשים יידעו שיש בעולם המתוקים של המטבח הערבי הרבה יותר מכנאפה”, אומר מוחמד. “הרבה מהאנשים שנכנסים אלינו רואים את הדברים האלה בפעם הראשונה”.

הממתקים של “מנאל". “הרבה יותר מכנאפה", צילום: אפיק גבאי הממתקים של “מנאל". “הרבה יותר מכנאפה" | צילום: אפיק גבאי הממתקים של “מנאל". “הרבה יותר מכנאפה", צילום: אפיק גבאי

למה בחרתם דווקא במיקום הזה?

“כי אין אף מקום אחר כזה בתל אביב”, אומרת מנאל. “ביפו יש הרבה. שם לא היינו מיוחדים בשום צורה. רצינו שאנשים ממש באמצע העיר יכירו את הממתקים. שלא יצטרכו לנסוע רחוק בשבילם. אנחנו הקונדיטוריה הערבית הראשונה בתל אביב”.

איך זה לעבוד יחד?

“תמיד היינו קרובים, מוחמד הוא המעריץ הכי גדול שלי”, צוחקת מנאל, “אבל הוא גם החברה הכי טובה שלי וכל מה שארצה”.

השניים מכינים את כל המתוקים בעבודת יד, כשחלק מהעבודה מתבצע בביתה של הסבתא שגם עוזרת בהכנה. רוב הקינוחים שטעמנו היו עדינים מאוד. “אנשים חושבים שזה משמין רצח”, אומרת מנאל על הכנאפה שעל השולחן, ואני ממשיכה לזנב ממנה עוד ועוד ביס. “אבל זה קדאיף קלוי וטחון וגבינה, יש פה מעט מאוד שומן. מה שהכי משמין בכל הסיפור הוא סירופ הסוכר, וגם ממנו אין הרבה כמו בדרך כלל”.

תגיות