אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שיכון ובינוי מדווחת על צמיחה בהכנסות לצד העמקת ההפסדים צילום: אביגיל עוזי

שיכון ובינוי מדווחת על צמיחה בהכנסות לצד העמקת ההפסדים

ההכנסות צמחו ברבעון השלישי ב-11%, אך חברת הנדל"ן עברה להפסד של 62 מיליון שקל, בהשוואה להפסד זניח של 2 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד; מתחילת השנה ההכנסות צמחו ב-12%; לפידות: "אני חושב שחלק מהקרקעות שמכרנו לא היו צריכים להימכר"

28.11.2019, 09:40 | יניב רחימי

שיכון ובינוי מדווחת ברבעון השלישי על צמיחה בהכנסות לצד העמקת ההפסדים: ההכנסות של שיכון ובינוי צמחו ברבעון השלישי של 2019 ב-11%, אולם בשורה התחתונה החברה שבניהולו של אייל לפידות עברה להפסד של 62 מיליון שקל, בהשוואה להפסד זניח של 2 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.

קראו עוד בכלכליסט

מתחילת השנה ההכנסות של שיכון ובינוי צמחו ב-12%, הרווח הנקי עלה ב-118% והסתכם בכ-402 מיליון שקל, הודות למכירת מניות איי.די.או גרופ.

מנכ"ל שיכון ובינוי, אייל לפידות, צילום: אביגיל עוזי מנכ"ל שיכון ובינוי, אייל לפידות | צילום: אביגיל עוזי מנכ"ל שיכון ובינוי, אייל לפידות, צילום: אביגיל עוזי

ניכר ששיכון ובינוי סובלת מעיכובים בשני מגה פרויקטים של הקבוצה בחו"ל - פרויקט להקמת כבישי אגרה בקולומביה ופרויקט להקמת כביש אגרה ביוסטון. שיכון ובינוי מדווחת על כך שצפוי עיכוב נוסף של מספר חודשים במועד המסירה הסופי של הפרויקט ביוסטון, ארה"ב. כתוצאה מכך, בתשעת החודשים הראשונים של 2019 נכלל הפסד של 30 מיליון דולר, מהם כ-16 מיליון דולר שנכללו ברבעון השלישי של השנה.

שיכון ובינוי רושמת עליה של 18 מיליון שקל בסעיף הוצאות הנהלה וכלליות, בעיקר בשל סעיף משכורות ונלוות וזאת בשל תוכנית תגמול למנהלים. מתחילת השנה הוצאות הנהלה וכלליות עלו ב-55 מיליון שקל והסתכמו ב-356 מיליון שקל, עלייה שנובעת בעיקר מסעיף משכורות נלוות.

מנכ"ל שיכון ובינוי, אייל לפידות, השתתף הבוקר (ה') בכנס המשקיעים שנערך בבורסה לניירות ערך בתל אביב. לפידות התייחס לחוב של שיכון ובינוי ואמר: "לקבוצת שיכון ובינוי יש חוב של 8.1 מיליארד שקל, כמחצית ממנה נמצא בחברה האם. אני חושב שזה לא סביר, וחלק ממנו צריך לעבור לחברות הבנות". לדברי לפידות, אם החברה תבצע מחזור מלא בריביות הנוכחיות היא תוכל לחסוך כ-120 מיליון שקל בהוצאות המימון. "אנחנו שוקלים ופועלים לגייס אגרות חוב סחירות בחברות הבנות. זה חוב שיהיה בטוח יותר, ארוך חותר וזול יותר" אמר לפידות.

ביחס לפעילות של החברה הבת, שיכון ובינוי נדל"ן שפועלת בתחום הנדל"ן בישראל, אמר לפידות כי "אני חושב שחלק מהקרקעות שמכרנו לא היו צריכים להימכר. יש לנו קרקעות היסטוריות במרכז הארץ שהרווח היזמי שבהן גבוה. זה מאגר קרקעות שאין כדוגמתו שאותו אנחנו הולכים לפתח". לדברי לפידות, מכירת קרקעות מהווה מקסום רווח חשבונאי, וייזום על הקרקעות מהווה מקסום ערך כלכלי שלשם פניה של שיכון ובינוי. לפי התחשיב שהציג לפידות, הערך העתידי לאחר ייזום של הקרקעות שעליהן שיכון ובינוי יכולה לבנות דירות, נע בין 8.3-6.2 מיליארד שקל.

תגיות