אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הרבעון האחרון של אירונאוטיקס בבורסת ת"א: עלייה בהכנסות וצמצום ההפסדים צילום: אתר החברה

הרבעון האחרון של אירונאוטיקס בבורסת ת"א: עלייה בהכנסות וצמצום ההפסדים

החברה נמחקה מהמסחר בסוף ספטמבר עם השלמת מכירתה לרפאל ולאביחי סטולרו; ההכנסות עלו ב-40.6% ועמדו על 43 מיליון דולר ברבעון השלישי; עברה לרווח תפעולי של 5.1 מיליון דולר לעומת הפסד של 3 מיליון דולר אשתקד

28.11.2019, 21:09 | צלי גרינברג

יצרנית המל"טים (מטוסים ללא טייס) אירונאוטיקס דיווחה את תוצאותיה הכספיים לרבעון השלישי של 2019, במסגרתם הציגה עלייה בהכנסות וצמצום ההפסדים. זהו הדו"ח האחרון שהחברה תפרסם, לאחר שנמחקה ממסחר בבורסה בתל אביב בסוף ספטמבר השנה, עם השלמת מכירתה לחברה הממשלתית רפאל ואיש העסקים אביחי סטולרו, שיחזיקו בה בחלקים שווים.

קראו עוד בכלכליסט

הכנסות החברה לרבעון השלישי של 2019 עמדו על 42.9 מיליון דולר, עלייה של 40.6% מול הכנסותיה ברבעון השלישי של 2018 שעמדו על 30.5 מיליון דולר. עיקר ההכנסות והעלייה בהן הגיעה ממגזר המערכות הבלתי מאוישות שהכניס לחברה 25.2 מיליון דולר ברבעון השלישי של השנה, בהשוואה ל-17.2 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד.

 

מל"ט דומינייטור של אירונאוטיקס מל"ט דומינייטור של אירונאוטיקס מל"ט דומינייטור של אירונאוטיקס

החברה עברה ברבעון השלישי של השנה לרווח תפעולי של 5.1 מיליון דולר בהשוואה להפסד תפעולי ברבעון השלישי אשתקד שעמד על 2.9 מיליון דולר. החברה צמצמה ההפסד הנקי ל-940 אלף דולר או 0.02 דולר למניה ברבעון השלישי של 2019, בהשוואה להפסד נקי של 3.1 מיליון דולר או 0.05 דולר למניה ברבעון השלישי של 2018.

ה-EBITDA של החברה לרבעון השלישי של השנה עמד על 7.7 מיליון דולר בהשוואה ל-EBITDA שלילי של 1.1 מיליון דולר ברבעון השלישי אשתקד.

עמוס מתן, מנכ"ל אירונאוטיקס, אמר לכלכליסט, כי "המגזר שמוביל את התוצאות הוא באופן טבעי המערכות הבלתי מאוישות, כאשר המגזרים האחרים הם המגזרים התומכים. לאורך שבע השנים האחרונות אנו נמצאים במגמת צמיחה, למעט 2018 שהייתה שנה פחות טובה לחברה, בעיקר עקב השקעות גדולות במו"פ. בשני הרבעונים האחרונים (השני והשלישי) חזרנו למספרים הרגילים שלנו, והיום אנחנו כבר לא חברה בורסאית, אז אני יכול לומר שהשנה הזאת תסתיים עם תוצאות טובות, ואם בוחנים את ה-EBITDA, כי השאר מוטה הוצאות חד פעמיות, אז זו תהיה שנת שיא לחברה בהקשרים אלה. בנוסף, צריך לזכור כי הרבעון הרביעי הוא החזק ביותר שלנו, שכן זהו הזמן בו הממשלות מסיימות את התקציבים שלהן, ומעבירות את התקציבים שהתחייבו להן. זו גאווה לצאת מהבורסה עם הראש מורם בשל התוצאות שהצגנו".

סיכום מתחילת השנה

הכנסות החברה לתשעת החודשים הראשונים של השנה עמדו על 120.5 מיליון דולר בהשוואה ל-91.5 מיליון דולר בתשעת החודשים הראשונים אשתקד. רובם הגיעו ממכירת מערכות בלתי מאוישות, כאשר רוב המכירות יועדו לאירופה.

הרווח התפעולי של החברה לתשעת החודשים הראשונים של 2019 עמד על 6 מיליון דולר בהשוואה להפסד תפעולי של 5.7 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. ה-EBITDA של החברה לתשעת החודשים הראשונים של השנה עמד על 13.6 מיליון דולר בהשוואה ל-EBITDA שלילי של 1.28 מיליון דולר בשלושת הרבעונים הראשונים אשתקד.

החברה צמצמה את ההפסד הנקי ל-2.1 מיליון דולר או 0.03 דולר למניה בתשעת החודשים הראשונים של 2019 בהשוואה להפסד נקי של 7.1 מיליון דולר או 0.12 דולר למניה בתשעת החודשים המקבילים אשתקד.

 , צילום: אירונאוטיקס צילום: אירונאוטיקס  , צילום: אירונאוטיקס

בתשעת החודשים הראשונים של השנה רשמה החברה תזרים מזומנים שלילי מפעילות שוטפת של 3.39 מיליון דולר, בהשוואה לתזרים מזומנים שלילי של 16.3 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד, אותו מסבירה החברה על רקע גידול בהון החוזר של 10 מיליון דולר, שקוזז בעיקר ברווח התפעולי של 900 אלף דולר והוצאות פחת של 4.9 מיליון דולר.

שאול גלעד, סמנכ"ל הכספים של אירונאוטיקס, הוסיף לעניין זה, כי "תזרים המזומנים ברבעון השלישי של השנה היה חיובי ועמד על 7.2 מיליון דולר לעומת תזרים שלילי של 2.7 מיליון דולר בתקופה המקבילה ב-2018. באופן כללי צריך להבין שאנו חברה פרויקטלית. וברבעון האחרון ניתן לראות שאנו חוזרים למסלול של רווחיות בריאה".

תוצאות ההסתבכות בחו"ל

ב-4 לפברואר דיווחה החברה כי משרד הביטחון החזיר לה את רישיון הייצוא ללקוח המהותי שלה בחו"ל, שבעקבות עסקה עימו נפתחה נגדה חקירה פלילית. זאת לאחר שבאוגוסט 2017 החליט משרד הביטחון להקפיא את הרישיון של אחד מדגמי המל"טים שאירונאוטיקס מייצרת (Orbiter 1k), בין היתר עבור אותו לקוח מהותי. כמה חודשים לאחר מכן נודע כי יחידת להב 433 של המשטרה מנהלת חקירה פלילית נגד החברה. 

החברה מעדכנת, כי בתקופת הדו"ח פנתה ללקוח המהותי בבקשה לבחינה מחודשת של ההסכמים ביניהם, לאור התפתחויות טכנולוגיות שחלו בפריטים וברכיבים מסוימים שנכללו בהם וכי בחודש אוגוסט האחרון חתמה עימו על תיקונים שעידכנו את התמורות החוזיות בהם לכ-6.3 מיליון דולר. כתוצאה מכך הכירה החברה בהכנסה נוספת ברבעון השלישי של 5.6 מיליון דולר. החברה גם מעדכנת כי במהלך ספטמבר השנה שילם הלקוח המהותי 8 מיליון דולר על חשבון יתרת חוב בפיגור משנים קודמות, וכי יתרת החוב שלו נאמדת בכ-56.9 מיליון דולר נכון ל-30 לספטמבר 2019. החברה מציינת, כי היא רואה בו לקוח אסטרטגי, וממשיכה בפעילות מולו ולהערכתה קיימת תלות הדדית בין החברה ובין הלקוח, באופן שיכולותיו המבצעיות תלויות במידה רבה בחברה, וכי קיימים קשרים כלכליים ואחרים הדוקים בין ממשלת ישראל לממשלת הלקוח. להערכת החברה מלוא החוב בפיגור ייגבה בתוך שנה ממועד התגבשות החוב ולכן לא נכללה הפרשה לחובות מסופקים בגינו בדו"חות הכספיים, למעט הפרשה בסכום אותו הגדירה כלא מהותי.

תגיות