אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביהמ"ש מינה נאמנים לסטארט-אפ בריולה למכירה מקוונת של חזיות

פרסום ראשון

ביהמ"ש מינה נאמנים לסטארט-אפ בריולה למכירה מקוונת של חזיות

הסטארט-אפ שייסדה אורית חשאי ומאפשר לנשים לרכוש הלבשה תחתונה ללא צורך בביקור בחנות, צבר חובות של 25.8 מיליון שקל

01.12.2019, 13:18 | ליטל דוברוביצקי

השופט חגי ברנר מבית המשפט המחוזי בתל אביב מינה היום (א') שני נאמנים לסטארט-אפ "בריולה טכנולוגיות התאמת ביגוד", שמפעיל פלטפורמה המאפשרת לנשים בכול מידה לרכוש אונליין חזיות חדשות בקלות ובפרטיות. בכך נעתר בית המשפט לבקשת החברה המיוצגת על ידי עורכי הדין שלמה נס, שי גליקמן ויונתן גמרניק.

קראו עוד בכלכליסט

הסטארט-אפ הגיש ביום חמישי האחרון בקשת הקפאת הליכים בשל חובות בסך כ-25.8 מיליון שקל. החברה נולדה מתוך חזונה של מייסדת החברה, אורית חשאי, לאפשר לנשים מרחבי העולם לרכוש הלבשה תחתונה ללא צורך בביקור בחנויות פיזיות וביצוע מדידות בחנות.

השופט חגי ברנר קבע כי "אין חולק שעסקינן בחברה שהיא חדלת פירעון. החברה צברה חובות בסכום כולל של כ-25.8 מיליון שקל. מתוכם סך של כ-14.5 (מיליון שקל) הוא חוב כלפי נושים מובטחים, סך של 10.3 (מיליון שקל) הוא חוב כלפי נושים רגילים וסך של כ-900 אלף שקל הוא חוב כלפי נושים בדין קדימה. בבסיס הבקשה עומד הרצון של החברה להעמידה למכירה כלפי צדדיים שלישיים באופן שעשוי לכסות את כלל חובותיה לנושים או לפחות חלק גדול מהחובות".

 

אורית חשאי, מייסדת החברה אורית חשאי, מייסדת החברה אורית חשאי, מייסדת החברה

עוד עולה מההחלטה, כי בחודשים האחרונים ניהלה החברה מו"מ עם גורמים כאלה ואחרים שלא הוכתר בהצלחה בסופו של דבר, אך ההצעות שהוצעו נעו בין סכום של 7.5 מיליון דולר לסכום של 32 מיליון דולר. בית המשפט מינה לתפקיד הנאמנים את רו"ח רונן אשכנזי שהינו סמנכ"ל הכספים של החברה ולצידו מונה בא כוח בנק מזרחי טפחות שהינו נושה של החברה, עו"ד אבי אברמוביץ והסמיך אותם לנהל החברה. הבקשה העיקרית למתן צו לפתיחה בהליכים (הקפאת הליכים) נקבעה לדיון ב-8 בדצמבר. בשלב זה מונו נאמנים זמניים שתפקידם לנהל את החברה ולפעול למכירתה.

מדובר בחברת הזנק (סטארט-אפ) מובילה בתחומה, שעוסקת בשיווק מקוון של חזיות והלבשה תחתונה לנשים ברשת האינטרנט באמצעות שיווק אינטרנטי בעיקר באמצעות רשתות חברתיות כדוגמת פייסבוק. זאת, לצד שיווק באמצעות דיוור אלקטרוניים, גוגל ואמצעים מקוונים אחרים. החברה משווקת עשרות מותגי הלבשה תחתונה ופועלת בשיטת "דרופשיפינג (Drop shipping)", כלומר, החברה מעבירה את ההזמנות שהועברו אליה מאת לקוחותיה ישירות ליצרנים ואלה שולחים את ההזמנות ישירות ללקוחת הקצה. זאת, כאשר החברה מרוויחה את הפער שבין המחיר הסיטונאי שהיא מקבלת למחיר הסופי ללקוח.

תגיות