אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנכ"ל תנופורט מסביר איך שווי נכס מזנק ב־17% ברבעון צילום: ישראל הררי

מנכ"ל תנופורט מסביר איך שווי נכס מזנק ב־17% ברבעון

כידן דהרי, מנכ"ל חברת הנדל"ן המניב, הסביר כיצד תנופורט שיערכה כלפי מעלה שווי של שני נכסים ב־26 מיליון שקל. "העלינו את שיעורי התפוסה. עד סוף השנה נכניס 65 מיליון שקל משכר דירה. זה צריך לתת לנו שווי של מיליארד שקל"

02.12.2019, 09:06 | צלי גרינברג

חברת תנופורט מציגה עלייה של 7.9% בהכנסות וקפיצות של פי שישה ברווח הנקי ושל 269% ברווח התפעולי. כך עולה מהדו"חות הכספיים לרבעון השלישי שפרסמה במוצאי שבת חברת הנדל"ן המניב ושירותי האחסנה בקירור. הכנסות החברה ברבעון עמדו על 16.3 מיליון שקל ברבעון השלישי של 2019 לעומת 15.1 מיליון שקל ברבעון המקביל, ואילו הרווח הנקי עמד על 24.8 מיליון שקל ברבעון בהשוואה ל־4.1 מיליון שקל ברבעון המקביל.

קראו עוד בכלכליסט

הרווח התפעולי עמד על 32.5 מיליון שקל ברבעון בהשוואה ל־8.8 מיליון שקל ברבעון המקביל. שני נכסים שבלטו בדו"חות היו אזור לוגיסטי ומחסני קירור של החברה בשדות נגב שבנתיבות ומרכז מסחרי B MALL בצומת עד הלום. לפי תנופורט, השווי של שדות נגב עלה ב־8% מ־98.5 מיליון שקל ברבעון השני ל־106.4 מיליון שקל ברבעון הנוכחי; ואילו המרכז המסחרי בצומת עד הלום הציג זינוק של 17%, ושוויו עומד על 123.8 מיליון שקל לעומת 106 מיליון שקל בסוף הרבעון השני.

כידן דהרי, מנכ"ל תנופורט, המחזיק ב־50% מהחברה (יתר המניות נמצאות בידי שותפו ירון אדיב), הסביר ל"כלכליסט" את העלייה בשווי הנכסים, כמו גם את השיפור בתוצאות. לדבריו, "העלייה היא חלק מהצמיחה של החברה, שכוללת שינוי אופי השוכרים ומשפיעה באופן ישיר על השווי. את צומת עד הלום, לדוגמה, קיבלנו עם רכישתנו את החברה, בתחילת 2017, עם 65% תפוסה. כיום הוא עומד על 78% תפוסה ועם עוגנים הרבה יותר איכותיים. אני משכיר כיום שטחים שמעולם לא הושכרו וזה נכנס ישירות ל־NOI של הנכס ומתבטא בדו"חות.

אנחנו גם מאמינים שזה יקפיץ יותר את השווי, כי אנחנו כבר במשאים ומתנים להכניס שוכרים נוספים. בנתיבות, אף שחלה ירידה ענפית, יש לנו 70 דונם, כש־30 אלף מ"ר מהם משמשים כשטחים לוגיסטיים וכ־20 אלף מ"ר הושכרו לשוכר בכ־13 שקל למ"ר. את השוכר הזה אני מוציא. חילקתי את השטח לשטחים יותר קטנים, אני מכניס במקומו כמה שחקנים לוגיסטיים ב־20 שקל למ"ר ואני ב־100% תפוסה שם. בסופו של יום, זו תוספת של כ־140 אלף שקל בחודש על אותה עלות. את השינויים הנוספים שעשינו בשאר הנכסים שלנו יראו עוד כחצי שנה".

מימין: כידן דהרי וירון אדיב, בעלי השליטה בתנופורט, צילום: ישראל הררי מימין: כידן דהרי וירון אדיב, בעלי השליטה בתנופורט | צילום: ישראל הררי מימין: כידן דהרי וירון אדיב, בעלי השליטה בתנופורט, צילום: ישראל הררי

עיקר ההכנסות של תנופורט ברבעון הגיעו מהשכרת מבנים ועמדו על 11.5 מיליון שקל בהשוואה ל־10.2 מיליון שקל בתקופה המקבילה. שאר ההכנסות הגיעו מדמי ניהול, אחזקת מבנים ושירותי אחסנה בקירור. ההכנסות מהסעיף האחרון ירדו ב־17.2% ועמדו על 2.4 מיליון שקל בהשוואה ל־2.9 מיליון שקל ברבעון המקביל, בשל ירידה בפעילות הענפית. לחברה גירעון בהון החוזר של 19.4 מיליון שקל נכון לסוף ספטמבר 2019, בהשוואה לגירעון בהון החוזר של 12.3 מיליון שקל בתקןפה המקבילה. הגירעון נובע בעיקר מהפרשה של 14.8 מיליון שקל בתביעה המתנהלת מול רשות מקרקעי ישראל בנוגע לנכס של החברה בצומת ביל"ו. כמו כן, לתנופורט חוב באמצעות אג"ח בשווי 316.1 מיליון שקל, נכון לסוף ספטמבר 2019.

דהרי התייחס לכך ואמר כי "ב־15 בדצמבר אני פורע כ־19 מיליון שקל מהאג"ח, עם הריבית. זה גם מראה על השווי, כי אנחנו חברה שעתידה להכניס כ־65 מיליון שקל עד סוף השנה משכר דירה. בתשואה של 6%־7% זה אמור לתת שווי של כמיליארד שקל. ניקינו את החברה מתחלואי העבר, וברבעון השלישי רכשנו כמה נכסים שאנחנו משביחים אותם. לדוגמה, רכשנו נכס מסחרי במגדל העמק, שמצאתי בו 350 מ"ר שמעולם לא הושכרו והם בתב"ע למסחר. זה לבד כ־250 אלף שקל נוספים בשנה. שטחי מסחר מתים והכנסה של שוכרים חדשים העלו את הרווח התפעולי וכפועל יוצא גם את הנקי".

לגבי הנכס בצומת ביל"ו אמר דהרי כי "קיבלתי את הנכס עם צו הריסה וסגירה. שיניתי את המסלול שם לגמרי, ברמה שביל"ו הוא הנכס העיקרי שלנו, שמכניס כ־9 מיליון שקל בשנה. היום אנחנו בשימוש חורג בו עד 2024, ובמסגרת השינוי התכנוני שלנו אנחנו מקדמים תב"ע אזורית, כי אנחנו האזור המסחרי היחיד במועצה האזורית גזר. שווי הנכס עומד על 36.8 מיליון שקל, אף שיש לו חמש שנים קדימה הכנסה של 9 מיליון שקל בשנה, והוא מספק תשואה של 22.2%. הנכסים שלנו רחוקים פלאים מלהיות שווים את מה שהם היו צריכים להיות שווים".

תגיות