אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
333 עדי תביעה בכתב האישום נגד בנימין נתניהו צילום: רויטרס

333 עדי תביעה בכתב האישום נגד בנימין נתניהו

היועמ"ש מנדלבליט שלח ליו"ר הכנסת אדלשטיין את כתב האישום נגד ראש הממשלה; למרות שהודיע כבר לפני 10 ימים על כתב האישום, הוא מאפשר לנתניהו 30 יום מהיום לבקש חסינות; אם לא יקבל חסינות, המשפט יתקיים בביהמ"ש המחוזי בירושלים

02.12.2019, 13:27 | ליטל דוברוביצקי ותומר גנון

היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט מסר היום (ב') ליו"ר הכנסת יולי אדלשטיין, את כתב האישום נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו, שיוגש לבית המשפט המחוזי בירושלים, זאת אם לא תוענק לראש הממשלה חסינות. מספר עדי התביעה עומד על 333.

קראו עוד בכלכליסט

לכתב האישום המלא ורשימת העדים לחצו כאן

במכתבו ליו"ר הכנסת כותב היועמ"ש, כי הוא סבור שכתב האישום המקורי שהניח בפניו מקיים את הוראות חוק חסינות חברי הכנסת ושבוודאי מקיים את תכלית החוק, על אף שלא כלל בעת הגשתו לפני כעשרה ימים את רשימת עדי התביעה ואת בית המשפט המחוזי אליו בכוונתו להגיש את כתב האישום. הוא כולל עבירות שוחד ומרמה והפרת אמונים בתיק 4000 (בזק-וואלה) ועבירות מרמה והפרת אמונים בתיק 1000 (פרשת המתנות) ותיק 2000 (שיחות נתניהו-מוזס).

על כתב האישום חתומים שישה בכירים במשרד המשפטים: מנדלבליט עצמו; פרקליט המדינה, שי ניצן; פרקליטת מחוז ת"א מיסוי וכלכלה, ליאת בן ארי; המשנה לפרקליטת המחוז, יונתן תדמור; מנהלת מחלקת ניירות ערך בפרקליטות, יהודית תירוש-גרוס; וד"ר אלון גילדין.

בנימין נתניהו אתמול בישיבת הממשלה, צילום: רויטרס בנימין נתניהו אתמול בישיבת הממשלה | צילום: רויטרס בנימין נתניהו אתמול בישיבת הממשלה, צילום: רויטרס

עם זאת, בשל פניות שהתקבלו בלשכת היועמ"ש, לרבות מסניגוריו של ראש הממשלה, ולמען הסדר הטוב של הדברים, החליט מנדלבליט להניח בפני יו"ר הכנסת נוסח כתב אישום הכולל את רשימת עדי התביעה, וכן צוין בו, על פי כללי הסמכות המקומית הייחודיים לראש ממשלה מכהן, כי מקום הגשתו הוא בבית המשפט המחוזי בירושלים.

מנדלבליט הודיע על הכרעתו ב-21 בנובמבר, אולם למען הסר כל ספק, מציין היועץ המשפטי לממשלה במכתבו כי "ככל שלנוכח מכתבי זה ולאור טענות שהועלו, ראש ממשלת ישראל יבקש לראות את היום (2/12/2019) כיום הקובע לתחילת מניין 30 הימים בהם רשאי הוא לבקש מכנסת ישראל לקבוע כי תהיה לו חסינות חבר כנסת בפני דין פלילי, הרי שעל מנת למנוע טענות בנושא ולמען ניקיון הדעת, לא אתנגד לדבר".

 

לפי כשבוע קבע היועמ"ש כי נתניהו יוכל להמשיך לכהן כראש הממשלה למרות כתב האישום נגדו. היועץ קבע כי "יש להותיר את סוגיית הנבצרות הזמנית במישור הציבורי-פוליטי ואין מקום בעת הזו לקביעה מטעם היועץ המשפטי לממשלה כי נבצר מראש הממשלה למלא את תפקידו". עוד כתב כי ""אין כל נפקות מעשית להתפטרות ראש ממשלה בתקופת ממשלת מעבר. משכך, ברי כי במצב דברים של ממשלת מעבר, ממילא לא ניתן לומר שקיימת חובה משפטית על ראש ממשלה להתפטר מתפקידו זה".

 

 

אביחי מנדלבליט, צילום: ynet אביחי מנדלבליט | צילום: ynet אביחי מנדלבליט, צילום: ynet

333 עדי תביעה, 122 מהם חוקרי משטרה ורשות ניירות ערך

הנספח לכתבי האישום נגד ראש הממשלה, בנימין נתניהו, שהוגש ליו"ר הכנסת מכיל כאמור 333 עדי תביעה. 122 מהם חוקרי משטרה ורשות ניירות ערך, 22 עדים טכניים (נציגים של מוסדות שונים כגון בנקים וחברות תקשורת).

הרשימה כוללת שלושה עדי מדינה (ארי הרו, ראש הלשכה של נתניהו לשעבר; שלמה פילבר, מנכ"ל משרד התקשורת לשעבר; ניר חפץ, יועץ התקשורת של משפחת נתניהו לשעבר).

אנשי עסקים כגון שלדון אדלסון, לארי אילסון, ארנון מילצ'ן, ג'יימס פאקר, לן בלווטניק, ראטן טאטא, פויו זבלדוביץ', ספנסר פטרידג', נתן מילקובסקי, אודי אנג'ל ומתיאס דופנר, מנכ"ל קבוצת התקשורת הגרמנית אקסל-שפרינגר.

פוליטיקאים, ח"כים ושרים בהווה ובעבר כגון איתן כבל, ציפי לבני, זאב אלקין, צחי הנגבי, יריבי לוין וגלעד ארדן.

בכירים בקבוצת בזק כגון המנכ"לית לשעבר, סטלה הנדלר; מנכ"ל yes לשעבר, רון אילון; מנכ"ל בזק כיום, דודו מזרחי; יד ימינו של העסקים שאול אלוביץ' ביורוקום, עמיקם שורר; והיועץ האסטרטגי לחברה, אלי קמיר.

עורכי דין בכירים כגון דוד שמרון, יצחק מולכו, פיני רובין, דוד חודק ורלי לשם.

בכירים במשרד התקשורת בהווה ועבר (המנכ"ל לשעבר אבי ברגר), במשרד ראש הממשלה (המנכ"ל לשעבר, הראל לוקר; ראש מטה התקשורת, עו"ד איתן צפריר); דוברים במשרד ראש הממשלה ובליכוד (לירן דן, רפי שמיר, בועז סטמבלר, רן ברץ ושי חייק); במשרד האוצר (הממונה על התקציבים אמיר לוי); במשרד המשפטים (המשנה ליועמ"ש לשעבר אבי ליכט, והיועץ המשפטי לממשלה שעבר, יהודה וינשטיין). ועורכים וכתבים ב"וואלה", "ידיעות אחרונות" ו-"ynet, בעבר ובהווה.

תגיות