אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חוק חדש בסין: משתמשי סלולר חדשים יחויבו בסריקת פנים צילום: China Daily

חוק חדש בסין: משתמשי סלולר חדשים יחויבו בסריקת פנים

הממשלה הכריזה שאזרחי המדינה המבקשים לרכוש מספר טלפון חדש או להתחבר לשירותי אינטרנט, יחויבו מעתה לעבור בדיקה לזיהוי פנים; ההסבר שפורסם להחלטה: "כדי למנוע הונאות ולשמור בצורה בטוחה על האינטרסים והזכויות הלגיטימיות של אזרחים במרחב הממוחשב"

02.12.2019, 16:30 | שירות כלכליסט
ממשלת סין הכריזה בספטמבר כי אזרחים המבקשים לעצמם מספר טלפון חדש או להתחבר לשירותי האינטרנט יעברו בדיקה לזיהוי פנים על ידי חברות התקשורת. החוק החדש נכנס לתוקף החל מהראשון בדצמבר - אתמול.

קראו עוד בכלכליסט

משרד התעשייה והמידע הטכנולוגי בסין, המשמש כסוכנות האחראית על האינטרנט ועל פיקוח טכנולוגי, כתב שההחלטה היא חלק מתוכניתו למנוע הונאות ו"לשמור בצורה בטוחה על האינטרסים והזכויות הלגיטימיות של אזרחים במרחב הממוחשב". כך לפי אתר Quartz.

טכנולוגיית זיהוי פנים בסין, צילום: גטי אימג טכנולוגיית זיהוי פנים בסין | צילום: גטי אימג'ס טכנולוגיית זיהוי פנים בסין, צילום: גטי אימג

לפי דו"חות שפורסמו לאחרונה, בסין ישנם 854 מיליון משתמשי אינטרנט. החקיקה החדשה אוסרת גם על אזרחים להעביר את מספר הטלפון שלהם לאנשים אחרים. לפי Quartz, סין היא המדינה הראשונה הדורשת זיהוי פנים בכדי להירשם לשירות סלולרי או להתחבר לאינטרנט. החקיקה הזאת היא חלק ממאמץ רחב יותר של הממשל לפקח על פעילות האזרחים ועל התנהגותם.

בחודש שעבר הוכרז בסין על פיתוחה של "סופר מצלמה", בעלת איכות של 500 מגה פיקסל ובבסיסה בינה מלאכותית, המסוגלת לזהות פנים יחידות בין אלפי אנשים ב"דיוק מפורט". עוד נמסר, כי המכשיר, שחזק פי חמש מעין אנושית, מיועד ל "שימוש צבאי, הגנה לאומית ולביטחון הציבור".

בשנה שעברה הודיעה ממשלת סין שהיא מפתחת מצלמת מעקב חדשה שיכולה לזהות אנשים על פי סגנון ההליכה שלהם וצלליתם. לפי דיווחים שונים, טכנולוגיית "זיהוי ההליכה" כבר מופעלת באזורים שונים בסין, ביניהם בייג'ינג ושנגחאי.

טכנולוגיית זיהוי פנים בסין, צילום: China Daily טכנולוגיית זיהוי פנים בסין | צילום: China Daily טכנולוגיית זיהוי פנים בסין, צילום: China Daily

הפיקוח הממשלתי על האזרחים בסין התגברו בתקופת כהונתו של הנשיא שי ג'ינפינג, ואלפי יוזמות מעקב וצנזורה חדשות נוספו מדי שנה.

בשנת 2014, ממשלו של שי הכריז על תוכנית לניקוד אשראי חברתי - מערכת רחבה ומחייבת המדרגת את כל 1.4 מיליארד אזרחים. לפי הממשל הסיני, שיטת הניקוד מבקשת לחזק את הרעיון לפיו "שמירה על האמון זה דבר מהולל ואילו הפרתו היא מחפירה".

התוכנית, שכבר הוצאה לפועל בכמה ערים, תוטמע לחלוטין ב-2020. חסימת מדרכה, חצייה באור אדום, התמקחויות על מחירים ואפילו לכלוך הסביבה יכולים להוריד את דירוג האשראי החברתי של אדם. בין העונשים על דירוג אשראי חברתי נמוך ישנו איסור על נסיעה ברכבת, הורדה של תעבורת האינטרנט וביוש (שיימינג) ציבורי.

תגיות