אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עשרות מנכ"לים של חברות אמריקאיות: "על ארה"ב להישאר בהסכם האקלים של פריז" צילום: רויטרס

עשרות מנכ"לים של חברות אמריקאיות: "על ארה"ב להישאר בהסכם האקלים של פריז"

על ההצהרה חתומים כ-80 מנכ"לים וראשי ארגונים עובדים, שמעסיקים במשותף יותר מ-2 מיליון איש. בין המנכ"לים טים קוק מאפל, ריצ'ארד ברנסון מווירג'ין, רוברט איגר מדיסני, אלון מאסק מטסלה וסאטיה נדלה ממיקרוסופט

03.12.2019, 11:05 | עומר כביר

עשרות מנכ"לים מכמה מהחברות הגדולות בארה"ב חתמו על הצהרה משותפת שקוראת לארה"ב להישאר בהסכם האקלים של פריז, אחרי שממשל טראמפ החל במהלכים לפרישה ממנו. "אנחנו עומדים לצד 77% מהמצביעים הרשומים ויותר מ-4,000 מדינות, ערים ועסקים שתומכים בהסכם פריז", הם כתבו.

קראו עוד בכלכליסט

הסכם פריז מ-2016, עוסק בהפחתת פליטת גזי חממה, מזעור הנזק הקיים ומימון הטיפול בפליטת גזי חממה על ידי מדינות העולם. בנובמבר 2017 חתמו על ההסכם 195 מדינות בהן גם ישראל.

על ההצהרה חתומים כ-80 מנכ"לים וראשי ארגונים עובדים, שמעסיקים במשותף יותר מ-2 מיליון איש.

ריצ ריצ'רד ברנסון | צילום: בלומברג ריצ

בין החותמים נמצאים ראשי כמה מהחברות המובילות בארה"ב ובעולם, ובהם טים קוק מאפל, ריצ'ארד ברנסון מווירג'ין, רוברט איגר מדיסני, אלון מאסק מטסלה, סאטיה נדלה ממיקרוסופט, וסונדאר פיצ'אי מגוגל. חותמים נוספים כוללים את ראשי לוראל, מאסטרקארד, גוצ'י, טיפאני, סיטיגרופ, גאפ, יוניליבר, נסטלה, פפסי, ראלף לורן, HP, בנק אוף אמריקה, הילטון, קוקה קולה, IBM, אדידס וגולדמן סאקס.

דונלד טראמפ, צילום: Reuters דונלד טראמפ | צילום: Reuters דונלד טראמפ, צילום: Reuters

כן צרפו את חתימתם מנכ"לי חברות נפט ואנרגיה בולטות כמו של, PG&E ו-NRG Energy. בנוסף חתם על ההצהרה יו"ר איגוד העובדים האמריקאי AFL-CIO, סטיוארט אפלבאום, שמאגד 12.5 מיליון עובדים מתעשיות האנרגיה, המסחר, הייצמור, החינוך, הבריאות, השירותים ועובדי ממשל.

טים קוק, מנכ"ל אפל, צילום: אי פי איי טים קוק, מנכ"ל אפל | צילום: אי פי איי טים קוק, מנכ"ל אפל, צילום: אי פי איי

"התקדמות בטיפול בשינוי אקלים היא הדבר הטוב ביותר לבריאות הכלכלית, למשרות ולתחרותיות של החברות שלנו ושל המדינה שלנו", נכתב בהצהרה. "ב-2017, רבים מאתנו התאחדו בקריאה תמיכה בהשתתפות ארה"ב בהסכם פריז. אנחנו שוב מאוחדים בקריאה הזו. לפני שנתיים, ההשפעות של ההתחממות הגלובלית היו ברורות. היום, עם טמפרטורות שיא בכל המדינה, הוריקנים עזים שמכים בחופים, שריפות יער הרסניות יותר, בצורות ושטפונות שמשבשים את הכלכלה, אין לנו זמן לבזבז".

 

ועידת האקלים במדריד , צילום: גטי ועידת האקלים במדריד | צילום: גטי ועידת האקלים במדריד , צילום: גטי

לדברי המנכ"לים, השתתפות של ארה"ב בהסכם פריז תאפשר ליצור הזדמנויות כלכליות ומשרות חדשות, תחזק את התחרות של ארה"ב בשווקים הגלובליים ותוביל לפיתוח טכנולוגיות חדשות. "היתה התקדמות, אבל לא מספיק", הם מזהירים. "המצב דורש פעולה רחבה יותר ומהירה יותר מכפי שראינו עד כמה. הוא דורש את המסגרת החזקה שהסכם פריז מספיק, כזו שנותנת לארה"ב את החופש לבחור בדרך שלה לצמצום הפליטות. הסכם פריז צופן הבטחה לעולם משגשג. אנחנו קוראים לארה"ב להצטרף אלינו בהישארות בו".

תגיות