אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ה-FBI: כל אפליקציה שיוצאת מרוסיה היא איום מודיעיני פוטנציאלי צילום: גטי

ה-FBI: כל אפליקציה שיוצאת מרוסיה היא איום מודיעיני פוטנציאלי

העמדה של הסוכנות הוצגה במכתב תגובה שהעבירה לבקשת צ'אק שומר, מנהיג המיעוט הדמוקרטי בסאנט - בעקבות ההצלחה של אפליקציית עריכת התמונות FaceApp שמקורה ברוסיה

03.12.2019, 18:57 | שירות כלכליסט

סוכנות ה-FBI רואה כל אפליקציה סלולרית שפותחה ברוסיה כ"איום מודיעיני פוטנציאלי" - כך הודיעה הסוכנות אתמול, בתגובה לשאילתא של מחוקק בנוגע לאפליקציית עריכת התמונות FaceApp.  

קראו עוד בכלכליסט

הפופולאריות של האפליקציה הולכת וגדלה בשנה האחרונה, הודות לפילטר שמדמה הזדקנות של פני המשתמשים. חששות בנוגע למקורה הרוסי של האפליקציה הביאו את הוועדה הדמוקרטית הלאומית להזהיר את מועמדי המפלגה לבחירות 2020 מהשימוש בה. אזהרה דומה יצאה ממנהיג המיעוט הדמוקרטי בסנאט צ'אק שומר, שקרא ל-FBI ולנציבות הסחר הפדרלית לערוך בדיקה מקיפה בנושא.

אין כרגע ראיות לכך שפייסאפ מעבירה מידע לממשלה הרוסית. למרות זאת, במכתב התגובה לשומר טוענת סוכנות ה-FBI, כי יכולתה של מוסקב להשיג גישה לתקשורת ישירות דרך האינטרנט הופכת כל אפליקציה שנוצרה ברוסיה למסוכנת. שירותי המודיעין של רוסיה שומרים על "יכולות ניצול סייבר גדולות," כך לדברי ה-FBI, וביכולתם "להשיג גישה מרחוק לכל התקשורת והשרתים ברשתות הרוסיות מבלי לבקש אישור לכך מספקיות האינטרנט".

פייסאפ, שהושקה ב-2017, פותחה ע"י Wireless Lab, חברה שממוקמת בסנט פטרסבורג. מנכ"ל החברה, ירוסלב גונצ'רוב, היה בעבר פקיד בכיר ב-Yandex, המוכרת כ"גוגל של רוסיה". 

החברה הכחישה שמכרה או שיתפה מידע משתמשים עם צדדים שלישיים, והוסיפה שמידע המשתמשים לעולם לא מועבר לרוסיה, ושרוב הדימויים נמחקים מהשרתים שלה תוך 48 שעות מרגע העלאתם.

סמל ה-FBI , צילום: גטי סמל ה-FBI | צילום: גטי סמל ה-FBI , צילום: גטי

תגיות