אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"מתי אתה קם ואיך נראה הבוקר שלך?" השאלות של מנכ"ל Priority בראיון עבודה צילום: עומרי מירון

שאלת המנכ"ל

"מתי אתה קם ואיך נראה הבוקר שלך?" השאלות של מנכ"ל Priority בראיון עבודה

אנדרס ריכטר, מנכ"ל חברת פריוריטי מחפש אנשים "ש'מותירים ואקום' מהמהירות שבה הם הולכים במסדרונות"; הוא שייך ל'מועדון החמש בבוקר' ולמרות שאינו מצפה שכל העובדים ישכימו מוקדם כמותו, הוא לא יתלהב ממועמד שיספר לו שהוא מתחיל את הבוקר עם קפה וסיגריה מתחת לבית

04.12.2019, 13:47 | מעין מנלה

אנדרס ריכטר, מנכ"ל חברת המחשוב פריוריטי מאמין שכיום לארגונים חשובה יותר מתמיד הוורסטיליות של אנשים לבצע משימות משתנות ומגוונות. לכן, מה שחשוב לדעתו בראיונות עבודה הוא לאמוד את היכולות של המועמד להצליח בפרוייקטים מגוונים, גם אם הם לא בהכרח שיגרתיים או בתחום ההתמקצעות שלו וגם להבין כמה חשוב למועמד להצליח ומה מניע אותו. הוא מחפש מועמדים שאוהבים ללמוד דברים חדשים, אנשים שיש להם אנרגיה ויכולת להוביל דברים חדשניים או מהפכות ואנשים עם רקורד של הצטיינות ושאיפה למצויינות. אנשים ש"משאירים אחריהם ואקום מהמהירות שבה הם הולכים במסדרונות".

קראו עוד בכלכליסט

החברה שבראשה הוא עומד הוקמה בישראל לפני 33 שנים אך בחמש השנים האחרונות צמחה פי שלושה והפכה לחברה בינלאומית. "זה דורש שרירים חדשים בכל המחלקות בארגון, זה בעצם להקים סטארט-אפ מתוך ארגון קיים ויציב. לכן, צריך בשביל זה אנשים יצירתיים, חזקים שיש להם מיקוד וגם יכולת לעשות ניסיונות ולחדש", הוא אומר.

הוא מקפיד לראיין לעבודה את הבכירים וגם את אלה שמחזיקים בתפקידים שבעיניו הם תפקידי מפתח. כך יוצא שבערך אחת לשבועיים הוא עורך ראיון עבודה. "יש לי את הפריבילגיה שאני לא מראיין אנשים על הרקע המקצועי מכיוון שמי שמגיע אלי כבר עבר את המסננת הראשונית. כשאני פוגש את האנשים מעניין אותי האופי שלהם, האנרגיות והגישה. זו סיבה נוספת לכך שאני נהנה מהראיונות".

אלה השאלות שריכטר אוהב לשאול בראיונות עבודה:

1. מתי אתה קם בבוקר ואיך נראה הבוקר שלך?

"גיליתי לאחרונה שיש מועדון שנקרא 'מועדון חמש בבוקר' שאני חבר בו כבר הרבה שנים. אנשים שקמים בבוקר מוקדם בהתלהבות ובאים לעבודה כבר עם מלא אנרגיה – אלה האנשים שאני מחפש. כאלה שקמים מוקדם בבוקר והם כבר אחרי כמה שעות של פעילות הם על פי רוב אנשים חרוצים שרוצים 'לטרוף' את היום. ברור לי שיש אנשים של בוקר ואנשים של ערב וצריך לתת מקום גם לזה", הוא אומר.

שיגרת הבוקר שלו היא היא השכמה בחמש בבוקר, ריצה של שעה-שעה וחצי, ביקור בבית לפני שבע כדי לראות שהילדים בסדר, שיחה קצרה עם אישתו, קפה, מקלחת ולעבודה. "אני לא מתעורר בעבודה", הוא מסביר.

לדבריו, אחד הדברים הכי חשובים הוא לאתר עובדים, יצירתיים המביאים אנרגיות חיוביות וחשיבה אופטימית אל תוך העשייה היומיומית של פריוריטי. לכן, בראיון העבודה אני בוחר לשאול שאלות הנוגעות לשגרת הבוקר של העובד, זו בעיני דרך טובה להבין להביט אל עולמו של העובד ולנסות להבין עם איזה מטען הוא מגיע לעבודה בכל בוקר.

תשובה לא טובה לשאלה הזאת, כזאת שריכטר אומר שהייתה "מכבה" אותו היא אם מועמד היה אומר שקשה לו לקום בבוקר, שהוא פותח את הבוקר בקפה וסיגריה מתחת לבית. עם זאת, זו תשובה שהוא מודה שמעולם לא קיבל.

2. מתי בפעם האחרונה עשית משהו פעם ראשונה ומה זה היה?

"החיים העסקיים של היום, הארגונים היום הם דינאמיים. לאנשים חייבת להיות היכולת ללמוד משהו חדש ולא לפחד להתחיל מלמטה. המטרה של השאלה הזאת היא כפולה, ראשית לבדוק את היכולת של המועמד להיות גמיש ולרצות ללמוד דברים חדשים ושנית לא לפחד לעשות את ה'עבודה המלוכלכת'. זה משהו שאני מאמץ בחיים שלי בכל שנה-שנתיים לעשות משהו חדש שאני מתחיל מאפס. זה גם מחדד את המוח וגם נותן לך תחושת ענווה. אין הרבה אנשים שבאמת מתחילים דבר חדש לגמרי כל שנתיים אבל זה שריר שמעניין אותי לבדוק", הוא אומר.

התוכן, מה הדבר החדש שאותו התחיל האדם מהתחלה, פחות חשוב לריכטר. "זה יכול להיות שפה חדשה, מוסיקה, ספורט, נגרות – כל עוד יש משהו שמישהו החליט לעשות בתחום שהוא לא מכיר זה מעניין. יש כאלה שמתחילים לאפות, כאלה שמתחילים לרקום. הייתה לי מרואיינת אחת שסיפרה שבגיל 40 למדה לראשונה לרכוב על אופניים – זה היה לי מגניב".

הצד השני של הרצון והיכולת להתנסות בדברים חדשים הוא הצורך בבסיס איתן ולשם כך שואל ריכטר את השאלה הבאה:

3. אם תהיה צריך לבחור דבר אחד שאתה הכי טוב בו ולעשות רק אותו, מה היית בוחר?

המטרה של השאלה הזאת היא לבדוק את היכולת של האדם למפות את חוזקותיו וחולשותיו, יכולת שמעידה על מודעות עצמית גבוהה. לכן, ריכטר אומר שחשוב לו לשמוע מהמועמד מה לדעתו הדבר שבו הוא מצטיין ומה הוא אוהב לעשות.

"צריך שיהיה לך בסיס איתן ושתדע במה אתה טוב, מצד אחד צריך לדעת מה ה'סנטר' שלך ומצד שני לחפש לעשות דברים חדשים. אני מחפש אנשים שהולכים מהר ועושים הרבה דברים חדשים ומצד שני יש להם בסיס איתן ויכולות חזקות".

התשובות הטובות לשאלה הזאת תלויות מאוד בתפקיד אליו מתראיין המועמד. "פגשתי אנשים שאמרו שהם מעולים בלקחת רעיונות כללים ולהפוך אותם לתכנית עבודה סדורה – זה מתאים לתפקידי תפעול. ליועצים משפטיים יש אנשים שאומרים שהם קוראים את האותיות הקטנות לפני האותיות הגדולות. כמובן שלשאלה הזאת אין תשובת 'בית ספר' אחת, זה תלוי בסיטואציה, בתפקיד ובייתרת העובדים בצוות".

אנדרס ריכטר, מנכ"ל Priority Software, צילום: אנדרס ריכטר אנדרס ריכטר, מנכ"ל Priority Software | צילום: אנדרס ריכטר אנדרס ריכטר, מנכ"ל Priority Software, צילום: אנדרס ריכטר

4. ספר/י על סיטואציות שבהן נדרשת להתמודד עם דרך מחשבה שהייתה בעיניך מיושנת ומה עשית כדי להתגבר על כך?

"פריוריטי זו חברה בת שלושים אבל בחלוף 26 שנים רצינו לעשות שינוי גדול ואחד הדברים החשובים היו לחשוב מחדש על דברים", אומר ריכטר. לכן, בעיניו, הצורך לחשוב מחוץ לקופסא, לחדש ולתת פתרונות למגוון רחב של צרכים הוא אחד ממרכיבי ההצלחה החשובים ביותר בתחום. "השאיפה שלי היא לנסות ולייצר גיוון בהון האנושי שיבוא לידי ביטוי בסוגים שונים של צורות חשיבה, ניסיון ודרכי הסתכלות אשר יסייעו לנו לספק ללקוחותינו ולשותפים שלנו ערך מוסף ומענה על צרכיהם המגוונים. לכן, במקרים רבים אני מבקש לשמוע על סיטואציה ספציפית בה המועמד נדרש להתמודד עם דרכי מחשבה מיושנות או מקובעות".

תשובות לשאלה הזאת יכולות להיות קשורות למשל לשיטות תמחור חדשות או מוצרים חדשים שמחליפים את הישנים. "אם אתה רוצה לעשות שינוי אתה צריך לבדוק שוב את ההרגלים, את הדרך שבה אתה עושה דברים ולוודא שהיא הדרך הטובה ביותר", הוא אומר.

תגיות