אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נטוורקינג, אופניים ואפשרויות בילוי: מה יש בפארק עתידים שמושך את החברות המובילות בישראל ! צילום: רז רוגוסבקי

נטוורקינג, אופניים ואפשרויות בילוי: מה יש בפארק עתידים שמושך את החברות המובילות בישראל !

חממת חדשנות של הענקית רנו ניסאן, חברות הייטק וסטארטאפים, עובדים שמגיעים באופניים ומבחר שירותים, ממרפאת שיניים ועד בנק: סוד המשיכה של פארק עתידים, מרכז עסקים ביום – ומתחם בילויים בלילה

08.12.2019, 10:17 | בשיתוף עתידים
בשנים האחרונות קמים בישראל עוד ועוד פארקי עסקים והייטק – אך דווקא אחד הוותיקים שבהם, פארק עתידים, מציג חידושים רבים שממקמים אותו בעמדת הובלה בשוק עמוס זה. המתחם ברחוב דבורה הנביאה בתל אביב, שהוקם לפני 47 שנה ונמצא בבעלות עיריית תל אביב ואוניברסיטת תל אביב, ממשיך להתחדש כל העת – בעזרת חממות חדשנות, יצירת שיתופי פעולה עסקיים בין החברות הפועלות בו, והרחבת מגוון השירותים לכ-100 החברות הפועלות בו – בתחומים כגון מדעי החיים, פיננסים, הייטק ועוד, וכן לכ-7,000 העובדים, ועוד אלפי מבקרים מדי יום.

נטוורקינג וחיבורים עסקיים

אחת הדרכים המרכזיות שבהן פועלת הנהלת פארק עתידים כדי להניב ערך מוסף לחברות הפועלות בה היא יצירת חיבורים עסקיים ונטוורקינג יעיל באמצעות יוזמות של מפגשים מקצועיים ועוד. כך למשל, ביוזמת הנהלת הפארק, מתכנס פעם בחודשיים פורום משאבי אנוש של החברות הפועלות בו, ופעמיים בשנה – פורום המנכ"לים.

בהנהלת הפארק עוקבים כל העת אחרי הדינמיקה של עולם העסקים המקומי והגלובלי, במטרה לספק לעסקים בפארק תוכן מעודכן ורלוונטי. כך לדוגמה, ערכה הנהלת הפארק את המפגש "חשיפה לסין" בו השתתפו נציג משרד הכלכלה, מכון הייצוא, חברת BDO וגופים הפועלים בשוק הסיני, לדיון בדרכים שבהן ניתן לחדור לשוק ענק זה.

אפשר להגיע גם באופניים או באוטו – בלי לעבור ברמת החייל

יתרון אחר בפארק עתידים הוא הדגש על רווחתם של העובדים, תוך מחשבה מתמדת על דרכים לשפר ולשדרג את יום העבודה שלהם. אחת הסוגיות המעסיקות ביותר עובדים היא הנסיעה לעבודה וחזרה ממנה, כאשר רבים חוששים מעמידה ארוכה בפקקים מדי בוקר וערב. בהנהלת פארק עתידים החליטו להציע לעובדים אפשרויות רבות ככל האפשר להגיע למתחם – במהירות וביעילות.

כך למשל, קיימת בפארק תשתית נרחבת עבור רוכבי אופניים, קורקינט וכלי תחבורה דו-גלגליים נוספים. הדרך מרמת גן לפארק באופניים נמשכת כ-15 דקות, ואילו מפתח תקווה – 35 דקות. לרוכבים ממתינות מקלחות, המאפשרות להם להתחיל את יום העבודה רעננים מתמיד.

לצד זאת, נהנים באי הפארק מנגישות גבוהה לתחבורה ציבורית, עם מסוף אוטובוסים צמוד ושתי תחנות רכבת קרובות (בני ברק ותל אביב – האוניברסיטה), עם שירות שאטלים אל הפארק. גם קווי הרכבת הקלה צפויים לעבור בסמוך למתחם.

ומה לגבי העובדים המגיעים ברכב? גם עבורם יש חדשות טובות: תשתיות התחבורה המתפתחות באזור מקצרות את זמן ההגעה לפארק עתידים באופן משמעותי – כשכיום כבר ניתן להגיע אליו בלי לעבור ברמת החייל. זאת, הודות לציר עתידים – רשת צירים המתחברת ל"כביש הנופש" בין תל אביב לרמת השרון. גם בשעות הבוקר העמוסות, ניתן להגיע לפארק מאזור השרון והמרכז ב-18 דקות או קרוב לכך. לטובת המגיעים ברכב, פועל בעתידים חניון ובו מאות מקומות חניה.

מתחם בילויים בלילה

פארק עתידים אמנם כולל מגוון שטחי מסחר ומשרדים להשכרה בסטנדרטים גבוהים במיוחד – אבל מציע הרבה מעבר לכך לחברות ולעובדים במקום. פרט לשירותי ניהול, אחזקה ושמירה, יכולים העובדים למצוא מענה לכל צורך, בלי ללכת רחוק מדי: מסעדות, חנויות נוחות ומתנות, סניפי דואר ובנק, ואפילו מרפאת שיניים, בית מרקחת ותחנת דלק. גם גן ילדים ובית כנסת פועלים במתחם.

מאז הקמתו, פארק עתידים לא שימש מתחם מבודד למשרדים בלבד – אלא היה דוגמה לעירוב שימושים, עוד לפני שהמושג נהפך אופנתי. הפארק שוכן בקרבת שכונות מגורים, בסביבה אורבנית, ואם בשעות הבוקר הוא משמש אחד המרכזים העסקיים הגדולים של ישראל, בשעות הערב ובסופי השבוע הוא נהפך למתחם בילויים.

 , צילום: רז רוגוסבקי צילום: רז רוגוסבקי  , צילום: רז רוגוסבקי

הדבר מביא לפארק חברות רבות אשר שמות דגש על חדשנות. כך למשל, רנו ניסאן כבר החליטה להקים בפארק מעבדות לחדשנות טכנולוגית בנושא הרכב החשמלי, ובכוונתה לשמש מנטורית עבור חברות צעירות. גם עיריית תל אביב והאוניברסיטה שלה החליטו למקם בפארק את מיזם CityZone, מעבדת חדשנות לפיתוח פתרונות טכנולוגיים לאתגרים עירוניים. המיזם פותח את שעריו לסטארטאפים הפועלים בתחום, והם ייהנו ממשרד מאובזר בתשלום מסובסד, לצד כר פורה לקידום המיזמים שלהם.

המגדל החדש בדרך – וגם השכנים

בשנים הקרובות צפויה המגמה להימשך, כאשר סביב הפארק ייבנו שכונות חדשות ובהן אלפי דירות, לצד אזורי מסחר חדשים, מלון עסקים, אודיטוריום ואף מגדל חדש ובו כ-60,000 מ"ר ב-30 קומות. עוד עמלים בהנהלת הפארק על תוספת של 400,000 מ"ר – בעיקר על גבי המבנים הקיימים בו.

"מה שמייחד את הפארק הוא האקו-סיסטם שאנחנו יוצרים כאן", אומר שגיא ניב, מנכ"ל הפארק. "יש כאן אקו-סיסטם ריאלי, רלוונטי, שכל מטרתו לייצר ערך עבור השוכרים. יותר ויותר חברות מבינות שאנחנו לא חברת נדל"ן, לא משכירים רק קירות ושטח משרדים. אנחנו נותנים סביבת עבודה רלוונטית שבסופו של דבר תורמת להצלחה העסקית שלהם.

"פארק עתידים הוא פארק דינמי, שמתעדכן כל העת כדי להתאים את עצמו לסביבת העבודה המשתנה. עם יותר ממאה חברות שיושבות בפארק, כמעט 10,000 איש שעוברים בו מדי יום, חברות בתחומי טכנולוגיה, מדעי החיים, פיננסים. יש כאן משהו אמיתי, משהו שאתה רוצה להיות חלק ממנו".

לפרטים נוספים לחצו כאן >>

תגיות