אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מהפסגה רק לפני שנתיים - פייסבוק צונחת בדירוג מקומות העבודה הטובים ביותר צילום: בלומברג

מהפסגה רק לפני שנתיים - פייסבוק צונחת בדירוג מקומות העבודה הטובים ביותר

על רקע שערוריית קיימברידג' אנליטיקה וחקירות הרשויות להגבלים עסקיים - ענקית המדיה החברתית נפלה השנה ב-16 מקומות מהמקום השביעי למקום ה-23 בדירוג של Glassdoor. זאת שנתיים בלבד לאחר שהגיעה למקום הראשון בדירוג 2018; מיקרוסופט טיפסה ב-13 מקומות למקום ה-21

11.12.2019, 09:41 | מעין מנלה

השערוריות והחקירות בהן מעורבת פייסבוק נתנו את אותותיהן גם בקרב העובדים. מהמקום הראשון רק לפני שנתיים, צנחה ענקית המדיה החברתית ב-16 מקומות מהמקום השביעי למקום ה-23 בדירוג מקומות העבודה הטובים ביותר של אתר גלאסדור (Glassdoor).

קראו עוד בכלכליסט

הדירוג של גלאסדור מתייחס לארה"ב, קנדה וחלקים מאירופה והשנה כלל לראשונה גם את מקסיקו, ברזיל, ארגנטינה וסינגפור. הדירוג נחשב אמין בקרב עובדים שכן הוא מבוסס על הערכה של עובדים את מעסיקיהם באופן אנונימי. הניקוד של פייסבוק ירד מ-4.6 ב-2018 ל-4.4 השנה. גם גוגל, שנחשבה במשך שנים מקום העבודה האטרקטיבי ביותר ירדה בשנתיים האחרונות מהמקום החמישי ל-11 בדירוג גלאסדור.  

 

שלושת המקומות הראשונים ברשימה של 2020 מוחזקים על ידי HubSpot, אחריה Bain & Company ו- DocuSign, בהתאמה.

הצניחה של פייסבוק מגיעה על רקע שערוריית קיימברידג' אנליטיקה אשר נחשפה במרץ 2018, אז נודע כי חברת הייעוץ הפוליטי קיבלה גישה לנתונים של 87 מיליון משתמשי פייסבוק תוך הפרת פרטיותם ופייסבוק אף נקנסה ב-5 מיליארד דולר על חלקה בפרשה.

מארק צוקרברג, מייסד פייסבוק בעדות בסנאט, צילום: Bloomberg מארק צוקרברג, מייסד פייסבוק בעדות בסנאט | צילום: Bloomberg מארק צוקרברג, מייסד פייסבוק בעדות בסנאט, צילום: Bloomberg

הנפילה מגיעה גם על רקע ארבע חקירות של הרשויות להגבלים עסקיים בארה"ב וקריאות לרגולציה על ענקית המדיה החברתית. הדירוג של גלאסדור לשנת 2020 מראה שהעובדים כבר לא רואים בפייסבוק מקום עבודה אטרקטיבי כפי שהיה בעבר. מיד לאחר שערוריית קמברידג' אנליטיקה התקשתה פייסבוק לגייס בוגרי אוניבסיטאות, כך סיפרו במאי אנשים מצוות הגיוס של פייסבוק ל-CNBC.

הדירוג של גלאסדור מבוסס חוות דעת העובדים אשר מתבקשים לשתף את הסיבות הטובות ביותר לעבוד עבור המעסיק שלהם, החסרונות וכן לדרג עד כמה הם מרוצים מהמעסיק שלהם באופן כללי. העובדים מתבקשים גם לדרג את המנכ"ל שלהם וכן את המאפיינים העיקריים של מקום העבודה הכוללים: הזדמנויות פיתוח קריירה, שכר והטבות, איזון בין העבודה לחיים הפרטיים, ההנהלה הבכירה ותרבות וערכים. עובדים גם נשאלים אם הם היו ממליצים על מעסיקם לחבר והאם התחזית העסקית של המעסיק לשישה חודשים הקרובים היא חיובית, שלילית או שאין להם דעה בנושא.

בצד התלונות, העובדים של פייסבוק הלינו בגלאסדור על כך שהחברה כעת "איטית בקפדנות יתרה" בכל הקשור לקבלת החלטות בענייני פרטיות בגלל חלקה בשערוריות הרבות בנושאים אלו בשנתיים האחרונות. העובדים גם התלוננו כי פרוייקטים עם פרופיל גבוה נגועים בפוליטיקה וכי קיים חוסר איזון בין העבודה לחיים הפרטיים.

"הייתה הרבה ביקורת חיצונית כלפי פייסבוק," אמרה ל-CNBC שרה סטודארד, מנהלת קהילה בגלאסדור. "כמו כן, יש ציפייה גבוהה מהעובדים להיות פרודוקטיביים מאוד, מה שמוביל לשעות עבודה ארוכות, וזו הסיבה שאנחנו ממשיכים לראות את פייסבוק צונחת".

עם זאת, למרות הצניחה בדירוג, פייסבוק נותרה הרבה מעל הממוצע בדירוג מקומות העבודה הטובים ביותר של גלאסדור שעומד על 3.5 נקודות. בצד הייתרונות אותם ציינו העובדים בחברה נכללו התרבות הארגונית, הכישרון של האנשים בחברה, ההטבות והשכר. "עובדים ממשיכים להעיד כי המשימה של החברה היא חלק ממה שמניע אותם", אומרת סטודארד.

פייסבוק לא הייתה חברת הטכנולוגיה היחידה שירדה בדירוג. גוגל כאמור צנחה שלוש נקודות, ונחתה במקום ה -11 עם ציון כולל של 4.5. אפל צנחה 13 מקומות ל -84 עם כולל של 4.3 נקודות ואמזון שוב לא הצליחה לחדור לרשימת 100 החברות הטובות ביותר.

לעומת ענקיות הטכנולוגה האחרות, מיקרוסופט, בהובלתו של סאטיה נאדלה, דווקא טיפסה בדירוג ב-13 נקודות ונחתה במקום מספר 21 עם ציון כולל של 4.4 נקודות.

תגיות