אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מחלוקת ראשונה בין שלמה רודב לבין דוד פורר ונציגי סרצ'לייט על מינוי דירקטורים בבזק צילום: אליצור ראובני

בלעדי לכלכליסט

מחלוקת ראשונה בין שלמה רודב לבין דוד פורר ונציגי סרצ'לייט על מינוי דירקטורים בבזק

יו"ר בזק שלמה רודב מתכוון להביא לאישור אסיפת בעלי המניות את מינוי נציגיו של דוד פורר לדירקטוריונים של החברות הבנות. פורר וסרצ'לייט סבורים שאישור כזה אינו דרוש. משרד התקשורת עודכן על המחלוקת

15.12.2019, 06:54 | גולן חזני

פחות משבועיים עברו מאז רכשה קרן סרצ'לייט האמריקאית יחד עם דוד פורר את השליטה בבזק, והרוכשות כבר חשות את הקושי ביישום השליטה בחברה ומסתמנת מחלוקת ראשונה בינן לבין יו"ר בזק שלמה רודב.

ל"כלכליסט" נודע כי בכוונת רודב להביא לאישור אסיפת בעלי המניות את מינוי נציגי פורר לדירקטוריונים של החברות הבנות בבזק, ולא למנותם אוטומטית. באסיפה אותה חושבים רודב ובזק לכנס נדרש רוב מיוחד של בעלי המניות מן הציבור כדי לאשר החלטה כזו, משום שמדובר בפעולה לטובת בעלי השליטה בחברה. לעומת זאת סרצ'לייט ופורר סבורים שאין צורך באסיפה כזו וטוענים שמינוי הדירקטורים הוא חלק מצו התקשורת שמחייב גם את בזק. יצוין כי רן פורר, בנו של דוד פורר, מונה כדירקטור בכל החברות הבנות, באישור דירקטוריון בזק, אבל הקונפליקט התעורר לגבי נוהל קבוע עתידי שבו פורר יוכל לבחור תמיד את הנציגים שלו, ואשר אליו נדרש שינוי התקנון. שינוי כזה מחייב לדעת רודב אסיפה כללית. 

קראו עוד בכלכליסט

המשמעות במקרה שהאסיפה הכללית לא תאשר את מינוי הנציגים מטעם פורר היא שבזק עצמה תמנה את הדירקטורים בחברות הבנות, כולל אלה של פורר. זאת מאחר שבתקנונים הקיימים של בזק לא מוקנית לבעל המניות הישראלי שבשליטה, פורר, זכות למנות דירקטורים בחברות הבנות. לעומת זאת אם האסיפה תאשר את מינוי נציגי פורר, וכפי שקובע צו התקשורת בהיתר שניתן לסרצ'לייט ולפורר לשליטה בבזק, פורר יקבע את נציגיו בדירקטוריונים אלה. לבזק שלוש חברות בנות עיקריות: פלאפון בתחום הסלולר, יס בתחום הלוויין ובזק בינלאומי בתחום השיחות הבינלאומיות.

דור פורר מבעלי השליטה בבזק ויו"ר בזק שלמה רודב, צילום: אליצור ראובני דור פורר מבעלי השליטה בבזק ויו"ר בזק שלמה רודב | צילום: אליצור ראובני דור פורר מבעלי השליטה בבזק ויו"ר בזק שלמה רודב, צילום: אליצור ראובני

התקנונים של בזק ואלו של החברות הבנות אינם כוללים הוראות למינוי דירקטורים מטעם השותף הישראלי בחברה. סרצ'לייט ופורר מבקשים לתקן את ההוראות בתקנונים אלה, משום שמשרד התקשורת הוא זה שמחייב מינוי דירקטורים גם בחברות הבנות — הוראה שניתנה על ידו בחודש שעבר בהיתר השליטה בבזק שניתן לסרצ'לייט ופורר. רודב ובזק מבקשים למעשה לפנות רשמית למנכ"ל משרד התקשורת נתי כהן וליועצת המשפטית של המשרד עו"ד דנה נויפלד כדי לברר את הסוגיה. גורמים במשרד התקשורת עודכנו כבר באופן לא פורמלי במחלוקת. בזק מחויבת לחוק החברות, ואם לדעת יועציה המשפטיים החלטה כזאת מחייבת אסיפת בעלי מניות, הרי גם אם משרד התקשורת יחשוב אחרת ייתכן שהחברה תתקשה לוותר על כך.

ביקום, בעלת השליטה בבזק שמנוהלת על ידי עמי ברלב, איננה מתנגדת לשינוי התקנונים גם ללא אסיפה כללית ומבחינתה הוא יוכל להתבצע ללא מעורבות של בעלי המניות מהציבור.

סרצ'לייט ופורר רכשו את השליטה בבי-קום, ודרכה את השליטה בבזק (26.34%), בתחילת דצמבר. מטעם סרצ'לייט מכהנים בדירקטוריון - בו אין לה ולפורר רוב - דארן גלאט שהוא יו"ר ביקום ואחד השותפים בקרן שהוביל את עסקת בזק, ולמעשה גם רודב עצמו שהקרן שבחרה להשאיר אותו בתפקיד.

במסגרת העסקה רכשו סרצ'לייט ופורר את מניות השליטה בביקום (52%) מידי אינטרנט זהב, והזרימו הון לביקום כנגד הקצאת מניות נוספות. בזק סירבה להגיב.

תגיות