אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אושר פה אחד: מתקן התפלה שביעי יוקם בגליל המערבי צילום: עמית שעל

אושר פה אחד: מתקן התפלה שביעי יוקם בגליל המערבי

המתקנים הקיימים מספקים 75% ממי השתייה. בשל חוסר יכולת לחצות את רכס הכרמל לא ניתן להובילם לגליל

17.12.2019, 06:57 | ליאור גוטמן

הוועדה הארצית לתשתיות לאומיות, בראשות זאב בילסקי, אישרה אתמול פה אחד את התוכנית להקמת מתקן התפלה בגליל המערבי. הליכי התכנון ואישור התוכנית נמשכו כ־22 חודשים.

קראו עוד בכלכליסט

זהו מתקן ההתפלה השביעי שהמדינה מקדמת. כיום ישנם בישראל חמישה מתקני התפלה: ארבעה פרטיים ואחד ממשלתי בבעלות חברת מקורות. בנוסף, החשב הכללי מוביל מכרז להקמת מתקן שישי בשורק.

חמשת המתקנים הקיימים מתפילים כ־600 מיליון קוב מים בשנה, שהם כ־75% מהיקף מי השתייה של ישראל. יחד עם שני המתקנים החדשים שאמורים לקום עד 2025, היקף התפלת המים בישראל צפוי לעמוד על מיליארד קוב בשנה.

מתקן ההתפלה בפלמחים, צילום: עמית שעל מתקן ההתפלה בפלמחים | צילום: עמית שעל מתקן ההתפלה בפלמחים, צילום: עמית שעל

זאב בילסקי, צילום: אוראל כהן זאב בילסקי | צילום: אוראל כהן זאב בילסקי, צילום: אוראל כהן

המתקן יוקם בגליל המערבי, בין כביש 4 למסילת הברזל, ובשני שלבים, כשכל אחד מהם יפיק כ־100 מיליון קוב מים בשנה, ובסה"כ 200 מיליון קוב. בוועד הסבירו שאזור זה, שסובל מבצורת מתמשכת של שנים רבות, לא יכול לקבל מים מיתר מתקני ההתפלה, בשל חוסר היכולת לחצות את רכס הכרמל. קידום הפרויקט החל לפני כעשור על ידי רשות המים והוא נתקל בחסמים, לרבות של צה"ל שהיה צריך לפנות מחנות צבאיים.

בילסקי אמר: "הקמת מתקן ההתפלה בגליל המערבי יאפשר את המשך קיום החקלאות ואת הפיתוח הצפוי מצמיחת האוכלוסייה באזור".

גיורא שחם, מנהל רשות המים, סיכם: "מתקני ההתפלה מאפשרים אספקה תקינה של מים לציבור בישראל, הקמתו של מתקן התפלה בגליל המערבי היא בשורה חשובה ולחוסנו של משק המים".

תגיות