אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אושרה שכונה חדשה בגבעת שמואל: 700 דירות בתשעה מגדלים צילום: עמית שעל

אושרה שכונה חדשה בגבעת שמואל: 700 דירות בתשעה מגדלים

התוכנית ממוקמת בחלק הצפוני ובצד המערבי של גבעת שמואל בסמוך לכביש גהה. כמו כן, 350 דיור יוקצו לדיור מוגן ו-144 יחידות דיור יוקצו עבור דירות קטנות

25.12.2019, 12:22 | ענת דניאלי

הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה מרכז אישרה למתן תוקף תוכנית להקמת שכונת מגורים חדשה בגבעת שמואל. התוכנית הינה על שטח של כ-167 דונם וממוקמת בחלק הצפוני ובצד המערבי של גבעת שמואל בסמוך לכביש גהה, כביש 4.

קראו עוד בכלכליסט

התוכנית כוללת 719 יחידות דיור שיוקמו ב-9 מגדלי מגורים בני 20 עד 25 קומות. בנוסף, התוכנית כוללת מבנה עבור 350 דיור מוגן. מתוך כלל יחידות דיור, 144 יחידות דיור יוקצו עבור דירות קטנות. כ-96,500 מ"ר עבור שטחי מסחר ותעסוקה שיוקמו ב-4 מבני תעסוקה לאורך כביש 4, בגובה של 12 קומות מעל שתי קומות מסחר וכן כ-28,000 מ''ר עבור שטחי ציבור. כמו כן מציעה התוכנית פארק בשטח של כ-30 דונם הכולל שטחי איגום כחלק מפתרון הניקוז והשהיית נגר של גבעת שמואל.

גבעת שמואל, צילום: עמית שעל גבעת שמואל | צילום: עמית שעל גבעת שמואל, צילום: עמית שעל

בהיבט התחבורתי, התוכנית מתחברת למערך הרחובות הקיים של העיר. הרחובות מתוכננים עם צירי הליכה ושבילי אופניים. כמו כן, התכנית מציעה כיכר עירונית בלב השכונה שמוקפת בחזיתות מסחריות ומבני ציבור אשר מאפשרת נגישות לרחובות הראשיים ולשטחי הציבור. ״לאור הקומפקטיות של העיר גבעת שמואל התכנון המוצע מחזק את ההליכה ברגל, השימוש באופניים ותחבורה ציבורית״, צוין ממנהל התכנון.

טרם הכנת התוכנית נקבעה מדיניות התכנון (תכנית צל) לכלל האזור הצפוני של גבעת שמואל, בשיתוף פעולה בין העירייה ולשכת התכנון מחוז מרכז, על מנת לנצל באופן ומיטבי את חטיבת הקרקע, יו"ר הוועדה המחוזית מרכז, שירה ברנד הדגישה כי "גיבוש מדיניות התכנון לאזור הצפוני של גבעת שמואל בשיתוף פעולה עם העירייה, אפשר קידום מהיר של תכנית איכותית הנותנת מענה למגוון אוכלוסיות בד בבד עם צרכי הציבור והתשתיות הנדרשות לעיר".

התוכנית הוגשה ע''י עיריית גבעת שמואל והוכנה ע''י צוות התכנון בראשות אדריכל יוסי פרחי.

הדמיה של הפרויקט, הדמיה: פרחי צפריר אדריכלים הדמיה של הפרויקט | הדמיה: פרחי צפריר אדריכלים הדמיה של הפרויקט, הדמיה: פרחי צפריר אדריכלים

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות