אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הונם של 500 האנשים העשירים בעולם תפח ב-25% בשנת 2019 צילום: בלומברג

הונם של 500 האנשים העשירים בעולם תפח ב-25% בשנת 2019

לפי מדד המיליארדרים של בלומברג, 500 עשירי העולם הוסיפו 1.2 טריליון דולר להונם המצטבר ב-2019, והוא מסתכם ב-5.9 טריליון דולר

29.12.2019, 16:58 | שירות כלכליסט

ניצול עסקי מושכל של רשת חברתית ענפה, מלודיה קלילה על משפחה של כרישים וקולקציה מתפתחת של מגרש גרוטאות הם רק חלק מהדרכים המעניינות שעזרו להפוך את 2019 לשנה שתרמה לשגשוגו של העושר מסביב לעולם.

קראו עוד בכלכליסט

קיילי ג'נר, למשל, הפכה להיות המיליארדרית הצעירה ביותר שעשתה את הונה בזכות עצמה, אחרי שהחברה שלה 'קיילי קוסמטיקה' חתמה על שיתוף פעולה אקסקלוסיבי עם Ulta Beauty Inc. בשלב הזה מכרה קיילי 51% מחלקה תמורת 600 מיליון דולר.

קיילי ג קיילי ג'נר | צילום: גטי אימג'ס קיילי ג

והיא לא היחידה. עברו כמעט חודשיים מאז שהוושינגטון נשיונאלס זכו באליפות הבינלאומית הראשונה שלהם, אך אנשים מסביב לעולם עדיין שרים את השיר שהקבוצה אימצה לעצמה: "בייבי שארק... דו-דו דו-דו דו-דו דו-דו". המשפחה הקוריאנית שעזרה להפוך את השיר לכזה שלא יוצא לאנשים מהמוח שווה עכשיו קרוב ל-125 מיליון דולר.

אפילו תאונות דרכים שבהן מעורבות מכוניות התגלו כאוצרות חבויים. ווילי ג'ונסון, יליד אוקלהומה, שהקים את קופראט, צבר הון של 1.9 מיליארד דולר על ידי בניית רשת של גרוטאות למכירה לרכבים פגומים. הופעתו של הון לא טיפוסי, כמו במקרה של ג'ונסון, מדגישה את כמות הכסף שעשו השנה הסופר-עשירים.

וכמה שהיו עשירים בתחילת השנה - כך הם הפכו ליותר עשירים. 500 האנשים העשירים ביותר בעולם לפי מדד המיליארדרים של המגזין בלומברג הוסיפו 1.2 טריליון דולר, והעלו את שווי הנטו הקולקטיבי שלהם ב-25% ל-5.9 טריליון דולר.

וורן באפט, צילום: בלומברג וורן באפט | צילום: בלומברג וורן באפט, צילום: בלומברג

ביל גייטס, צילום: בלומברג ביל גייטס | צילום: בלומברג ביל גייטס, צילום: בלומברג

רווחים כאלו בהחלט תדלקו את הוויכוח על הרחבת העושר ואי השוויון בהכנסות. בארצות הברית, 0.1% מהאוכלוסייה שולטים בנתח גדול מהעוגה יותר מאשר בכל תקופה אחרת מאז 1929, מה שמביא פוליטיקאים לקרוא לארגון מחדש וקיצוני של הכלכלה העולמית.

"האגירה של העושר על ידי קומץ מגיעה במחיר של חיי אדם". ב-12 בדצמבר, עם תחילת ההצבעה בבחירות לראשות הממשלה בממלכה המאוחדת, צייצה אלכסנדרה אוקסיו-קורטס, נציגת המפלגה הדמוקרטית האמריקאית וסוציאליסטית.

אלכסנדרה אוקסיו-קורטס, צילום: איי אף פי אלכסנדרה אוקסיו-קורטס | צילום: איי אף פי אלכסנדרה אוקסיו-קורטס, צילום: איי אף פי

עדיין, הניצחון של בוריס ג'ונסון והמפלגה השמרנית על האופוזיציה הבריטית, הסוציאליסטית, בראשותו של קורבין - שהקמפיין שלו כלל מתקפות על מיליארדרים וקריאות ל"שכתוב של חוקי הכלכלה שלנו" - נתנו עידוד לעשירי העולם.

את המרווחים הגדולים של 2019 מוביל הצרפתי ברנדרד ארנו, מנכ"ל אימפריית האופנה LVMH, שהוסיף 36.5 מיליארד דולר להונו והפך, לפי מדד בלומברג, לאיש השלישי העשיר בעולם, ואחד משלושת צ'נטימיליארדר - אלו עם שווי שוק של לפחות 100 מיליארד דולר.

ברנרד ארנו, מנכ"ל LVMH, צילומים: בלומברג ברנרד ארנו, מנכ"ל LVMH | צילומים: בלומברג ברנרד ארנו, מנכ"ל LVMH, צילומים: בלומברג

בסך הכול, רק 52 אנשים בדירוג חזו בהונם יורד השנה. הונו של מייסד אמזון ג'ף בזוס ירד בקרוב ל-9 מיליארד. המייסד והמנכ"ל של ענקית המסחר המקוון עדיין מסיים את השנה כאיש העשיר ביותר בעולם, אחרי שמניות אמזון קפצו ביום חמישי האחרון, אחרי שהחברה דיווחה על מכירות תקופת החגים ששברו שיאים עם מיליארדי מוצרים ששולחו ו"עשרות מיליונים" של מכשירים של אמזון, כמו האקו דוט שנמכרו.

ג ג'ף בזוס. הונו התכווץ השנה ב-9 מיליארד דולר, אבל הוא עדיין שווה יותר מ-100 מיליארד דולר | צילום: בלומברג ג

תגיות