אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אמזון נכנסת לוריד: פיתחה מערכת זיהוי ביומטרית לכלי דם

אמזון נכנסת לוריד: פיתחה מערכת זיהוי ביומטרית לכלי דם

ענקית הקמעונאות הגישה פטנט עבור מערכת זיהוי ביומטרית שמתבססת על קריאה של מבנה כלי הדם בכף היד של הלקוחות. המערכת מיועדת לשימוש ברשת החנויות ללא קופאים אמזון Go

30.12.2019, 13:10 | שירות כלכליסט
אמזון הגישה בקשה לרישום פטנט למערכת זיהוי אדם בעזרת סריקה של כף היד ושמשתמשת באור על מנת לראות את כלי הדם מתחת לעור. על פי הדיווח של עיתון USA Today התמונה המתקבלת יכולה לשמש לזיהויו של לקוח בחנות אמזון GO.

קראו עוד בכלכליסט

בעבר דווח, כי ענקית הקמעונאות המקוונת עתידה להתקין סורקי כף יד כאלה בהול פודס, רשת הסופרמרקטים שרכשה בשנה שעברה. עם זאת רשות הפטנטים וסימני הרישום האמריקאית פרסמה את הבקשה בשבוע שעבר, ורמזה שאמזון מבקשת ליישם את הפטנט בחנויות ללא קופאים אמזון GO.

השמות שרשומים על הפטנט הם מנהלים באמזון GO, כמו סגן הנשיא. המהנדס ניקולאי אורלוב, שהוביל פרויקטים של אמזון GO בעבר, חתום גם הוא כממציא.

איך עובדת סריקת ורידים?

 

בזמן שסורקי טביעות אצבע נמצאים בשימוש כבר שנים, אמזון מקווה לחדש בעזרת פיתוח שיטת זיהוי חדשה בה הלקוח לא צריך לגעת בדבר. המערכת מזהה העברה של היד מעל לנורת אור אינפרא אדום בזמן שהמצלמה מצלמת שתי תמונות - אחת על פני שטח כף היד, השניה של כלי הדם. על סמך מידע זה, המערכת מבצעת את הזיהוי.

חנות אמזון Go, צילום: אי.אף.פי חנות אמזון Go | צילום: אי.אף.פי חנות אמזון Go, צילום: אי.אף.פי

"זיהוי מדויק ומהיר של אדם מספק מידע שיכול לשמש במספר דרכים". כתבה אמזון בדף הבקשה של הפטנט. "לדוגמא, כניסה למתקן לטיפול בחומרים, למשרד, למתקן תחבורה, או כל מקום אחר שבו צריך זיהוי של המשתמש".

בדוגמא אחרת, הזיהוי של אדם יכול לקשר אותו לחשבון אמזון או אפילו לחשבון בנק. אפשרות שלישית שאמזון מפרטת היא שמערכת הניהול כולה לאתר איזה פריט בחר הלקוח מהמדף ולאחר מכן המערכת יכולה לבצע חידוש מלאי על בסיס הזיהוי.

מה עם פרטיות?

 

סריקת ידיים פנימית תהיה לפי אמזון אמינה יותר מהעברת כרטיס אשראי. "מערכות מסורתיות של זיהוי משתמשים סובלות ממספר פגמים משמעותיים, ביניהם רגישות להונאה, מהירות, דיוק, ומגבלות תפעוליות", כך לפי אמזון.

שימוש בזיהוי ביומטרי נחשב למאובטח פחות כי לא ניתן להחליף את הנתונים במקרה של פריצה, צילום: שאטרסטוק שימוש בזיהוי ביומטרי נחשב למאובטח פחות כי לא ניתן להחליף את הנתונים במקרה של פריצה | צילום: שאטרסטוק שימוש בזיהוי ביומטרי נחשב למאובטח פחות כי לא ניתן להחליף את הנתונים במקרה של פריצה, צילום: שאטרסטוק

מערכות זיהוי ביומטריות מתמודדות עם בעיה זו על ידי שימוש בתכונות שהן "קשות ובלתי אפשריות להעתקה או העברה". לא ברור עדיין כמה כבר התקדמה אמזון בפרויקט שלה. גם עדיין לא ברור האם ומתי לקוחות יחזו בטכנולוגיה הזאת.

אם היא תוצב אי פעם, הצעד ייתן לאמזון אפילו יותר מידע אישי בתקופה בה פרטיות ובטיחות הופכות להיות סוגיה גדולה הן עבור לקוחות וגם לגופים ממשלתיים. כמו זיהוי פנים, סורקי ידיים שיכולים לקרוא את הורידים של אדם מעלים שאלות לגבי מידע ביומטרי. אחרי הכל, קל מאוד לשנות סיסמה או לסגור חשבון אחרי פריצה וחשיפת נתונים, אך שינוי של מבנה הורידים הפנימי שלנו הוא בלתי אפשרי.

תגיות