אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפעלת מכוני הבקרה בענף הבנייה נדחתה בשנתיים צילום: דוד הכהן

הפעלת מכוני הבקרה בענף הבנייה נדחתה בשנתיים

ועדת הכספים נענתה לבקשת השר כחלון שטען כי המכונים אינם ערוכים לקלוט את כלל סוגי היתרי הבנייה. זו הדחייה השישית במועד ההפעלה הרשמית של המכונים שאמורים לקצר הליכים בירוקרטיים ולשפר את הפיקוח על טיב הבנייה

30.12.2019, 16:55 | בילי פרנקל
ועדת הכספים אישרה היום (ב') את בקשתו של שר האוצר משה כחלון לדחות בשנתיים את החלת מכוני הבקרה על ענף הבנייה. מדובר בדחייה שישית במועד ההפעלה הרשמית של המכונים. הרפורמה ברישוי בענף הבנייה קבעה כי כלל בדיקות היתרי הבנייה (למעט כאלה שהוחרגו מראש), יופקדו בידי מכוני הבדיקה.

קראו עוד בכלכליסט

חובה זו היתה אמורה להיכנס לתוקף מחרתיים, 1 בינואר 2020. בבקשת הדחייה שהוגשה לוועדת הכספים, ציין שר האוצר כי מכוני הבקרה אינם ערוכים לקלוט את כלל סוגי היתרי הבנייה, בעדר תקנות, מפרטים, הנחיות, אגרות ועוד, כך שהותרת חובת החוק על כנה, "משמעה יצירת שיתוק וכאוס שלם בתחום הבנייה". בשל כך הוא ביקש אתהדחיה בשנתיים נוספות.

מנגד, נציגי מכוני הבקרה טענו בדיון כי המכונים מוכנים, אך הרגולטור הוא זה שלא נערך כיאות. הם ביקשו לקצר את הדחייה לעד שנה. סמנכ"לית מטה הדיור, מירי כהן, טענה בדיון כי גם המכונים אינם מוכנים, וכי מראש הם התריעו שהמועד שנקבע אינו תואם את המציאות.

מכוני הבקרה הוקמו במסגרת תיקון לחוק התכנון והבנייה משנת 2014, במטרה לקצר הליכים בירוקרטיים ולשפר את הפיקוח על טיב הבנייה. במסגרת זו, הם אמורים להחליף את הרשויות המקומיות במתן היתרי בנייה, לרכז עבור היזם את כל האישורים הנדרשים מול כל הגופים המאשרים, וכן לערוך בדיקות של המבנים.

אתר בנייה, צילום: נעה קסלר אתר בנייה | צילום: נעה קסלר אתר בנייה, צילום: נעה קסלר

עוד נקבע במסגרת החוק, כי בשלב ראשון המכונים יטפלו רק בבקשות להקמת בניינים חדשים למגורים, בגובה של עד 29 מטר. לגבי הבקשות להיתרים של מבנים שאינם למגורים - מבני תעשייה, מלונות ועוד, הטיפול במכוני הבקרה יחל מינואר 2020, כאשר בידי שר האוצר האפשרות לדחות את כניסת חובה זו לתוקף, בשנתיים.

תגיות