אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ועידת התחזיות

אהרון אהרון: "ישראל יכולה להיות מובילה בינלאומית ברפואה מותאמת אישית"

כך אמר מנכ"ל רשות החדשנות בוועידת תחזיות 2020 של כלכליסט; לדבריו, הסיבה לכך היא ש"אנו עובדים בין היתר על תוכניות לאומיות לקידום בינה מלאכותית, הדפסה בתלת ממד ורפואה מותאמת אישית"

31.12.2019, 12:32 | מירב קריסטל

אהרון אהרון, מנכ״ל רשות החדשנות, חושב שישראל יכולה להיות מובילה עולמית במספר חזיתות טכנולוגיות, בין היתר ברפואה מותאמת אישית.

"הרשות בין היתר עובדת על תוכניות לאומיות לקידום בינה מלאכותית, חישה קוונטית ורפואה מותאמת אישית", אמר בוועידת התחזיות של כלכליסט.

אהרון אהרון מנכ"ל רשות החדשנות, צילום: יריב כץ אהרון אהרון מנכ"ל רשות החדשנות | צילום: יריב כץ אהרון אהרון מנכ"ל רשות החדשנות, צילום: יריב כץ

"מדינת ישראל יכולה להיות מובילה בינלאומית ברפואה מותאמת אישית. למדינת ישראל יש את היכולות לחבר רפואה מסורתית שמבוססת על כימיה; לרפואה המבוססת על ביולוגיה משולבת עם בינה מלאכותית. יש לה את הקניין הרוחני, החומרים, המאמרים, החוקרים, האנשים. יש פה ידע עצום בהנדסה, בבינה מלאכותית, במכשור רפואי. המפתח להצלחה הוא החיבור בין כל אותן יכולות לכדי תחום מצויינות אחד הנקרא ביוקונוורג׳נס. הצמחת התחום והפיכתו למנוע צמיחה לכלכלה הישראלית היאהמשימה שלנו ל-10 השנים הקרובות. ב-1949, בן גוריון אמר, שאם אנו רוצים להיות אור לגויים אנו צריכים להתייחס למדע וטכנולוגיה כתחומים המובילים במדינת ישראל".

הרשות חוזה שב-2019 יהיו 8-7 מיליארד דולר השקעות בהייטק, כשלפי נתוני שלושת הרבעונים הראשונים של השנה, הושקו פה שבעה מרכזי מחקר ופיתוח בינלאומיים ו- ואקזיטים ב-16.5 מיליארד דולר, עד הרבעון השלישי של השנה. "אקזיטים שמניעים את הכלכלה", כך לפי אהרון.

"המו"פ במדינת ישראל מהווה 4.2% מהתוצר הגולמי. רובו בא מהסקטור הפרטי, כשהחלק של הממשלה קטן יחסית בתוך המשוואה הזאת. ההייטק הישראלי ממשיך להוות את קטר הצמיחה של המשק: 9% מסך כל העובדים במשק, הם עובדי הייטק. 13% מהתמ"ג זו התרומה של אותם 9%, 43% מסך כל הייצור בישראל בא מההייטק הישראלי.

"החברות הפכו להיות חברות שלמות, בשלות, כאלה שלא מעסיקות רק עובדי מו"פ, אלא עובדים בכל שרשרת הערך, מה שמגדיל את הפריון ואת התועלת הכוללת למשק לראיה, יש למעלה מ-30 "חדי קרן" בישראל - חברות מוערכות ביותר מ-1 מיליארד דולר. הדבר הזה גורם לכך שיש גידול במספר העובדים שאינם עובדי פיתוח. עובדי פיתוח נמצאים במחסור. זו תופעה טובה, של משק ישראלי שמתבגר", אמר.

אהרון הוסיף כי "מ-8.3% מכלל העובדים, נתון שהיה יציב קרוב ל-10 שנים, פתאום חלקו של ההייטק עלה ל-9%. המטרה שלנו היא להמשיך לעודד צמיחת חברות שלמות בישראל, שמחזיקות קניין בישראל, מחזיקות עובדים בישראל ומשלמות מסים בישראל.

"על כל 100 מיליון שקל שהרשות משקיעה - 40 מיליון שקל חוזרים למדינה באמצעות תמלוגים אך לא פחות חשוב, שאותם 100 מיליון מתרגמים ל-600 מיליון במכירות של החברות הנתמכות. נתון המדגיש את חשיבותה של פעילות הרשות לקידום התעשייה בישראל".

תגיות