אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

גת מגידו: "האמירה שמוסדיים לא נמצאים בהייטק פשוט לא נכונה"

מנהלת השקעות ראשית בפסגות גמל ופנסיה אמרה בוועידת תחזיות 2020 של כלכליסט, בנק הפועלים ופסגות, כי "אחוז ההשקעות אצלנו בהון סיכון הוא מהגבוהים בתעשייה"; שותף-מייסד בוויולה צמיחה הראל בית-און: "כל תחום - בריאות, בנקאות, מסחר - הולך לעבור שיבוש משמעותי, שבו תיווצר הזדמנות להקים חברות שישנו את העולם"

31.12.2019, 14:16 | מאיר אורבך

"העשור האחרון היה עשור של פריחה לעולם ההשקעות אם בפרטי ואם בציבורי. גם המוסדיים למדו להנות מתעשיית ההייטק ופריחתה. האמירה שמוסדיים לא נמצאים בהייטק פשוט לא נכונה", כך אמרה גת מגידו, מנהלת השקעות ראשית בפסגות גמל ופנסיה, בוועידת תחזיות 2020 של כלכליסט, בנק הפועלים ופסגות.

מגידו דיברה בפאנל שכותרתו "השקעות 2030: האם הגאות בעשור הקודם יכולה לשכפל את עצמה?", בהנחיית רחלי בינדמן, כתבת כלכליסט. מלבד מיגדו השתתפו בפאנל גם הראל בית-און, שותף-מייסד בוויולה צמיחה, ויוסי דורי, מנכ"ל כנף, זרוע ההשקעות של כלל ביטוח.  

מימין: המנחה רחלי בינדמן, יוסי דורי, הראל בית-און וגת מגידו, צילום: יריב כץ מימין: המנחה רחלי בינדמן, יוסי דורי, הראל בית-און וגת מגידו | צילום: יריב כץ מימין: המנחה רחלי בינדמן, יוסי דורי, הראל בית-און וגת מגידו, צילום: יריב כץ

לדברי מגידו, "אמנם בעבר המוסדיים הדירו את רגליהם מהשקעות בעולם זה אבל, כיום אחד הגופים הפעילים בהשקעות בהייטק בעיקר בצורה בלתי ישירה. אנחנו לא חוששים להשקיע בצורה ישירה וכבר עשינו זאת במוביל איי. אחוז ההשקעות אצלנו בהון סיכון הוא מהגבוהים בתעשייה. בעבר מוסדיים הדירו רגליים ואנחנו מאוד שם כיום. אנחנו עובדים מאוד קשה כדי להשקיע בארץ ובעולם כדי להשקיע במנהלים הטובים בתחום. אני לא חושבת שאנחנו צריכים להקים קרנות משלנו, אלא למצא את אלו שיש להם את הגישה לעסקאות הטובות ביותר ולשלם על זה להם גם בדמי ניהול".

בית-און אמר כי "בעשור האחרון הטכנולוגיה היתה חלק משמעותי. בשנות ה-90 עבדנו לחבר את העולם עם מהפכת המובייל והתקשורת. בשנות האלפיים - מחשוב הענן שמזיז את האינטליגנציה לענן הטלפון החכם ומעל כל החיבוריות הזו נוצרה פלטפורמה של כל השירותים החדשים שנוצרו אם מזמינים אוכל, מלון וכל שירותי לוגיסטיקה שנבנו מעל אותה תשתית. מה שמאפיין את העולם הזה שלגודל יש בו יתרון עצום. ההופעה של חברות הטכנולוגיה העצומות שהפכו להיות דומיננטיות בעולם. שתי החברות המובילות לוקחות את הערך הכלכלי שנוצר בתחום ולכן צריך להשקיע במצטיינים. הן צוברות כמויות גדולות של אינפורמציה ולכן הן יכולות לתפעל עצמם בצורה מצליחה".

האם הקטר של היי טק ימשיך לדהור?

בן-און: "אנחנו בהתחלה של מהפכה ענקית שנקראת בינה מלאכותית. נוצרות כמויות אינפורמציה אדירות שאותן ניתן למנף ועכשיו מתחיל מירוץ מטורף בשלושה מוקדים - ארה"ב, סין והשלישי אולי בישראל אבל לא רק. כל תחום בעולם - בריאות, בנקאות, מסחר - הולך לעבור שיבוש משמעותי, שבו תיווצר הזדמנות להקים חברות שישנו את העולם".  

גת מגידו, מנהלת השקעות ראשית, פסגות גמל ופנסיה, צילום: יריב כץ גת מגידו, מנהלת השקעות ראשית, פסגות גמל ופנסיה | צילום: יריב כץ גת מגידו, מנהלת השקעות ראשית, פסגות גמל ופנסיה, צילום: יריב כץ

יוסי דורי: "לגבי עולם ההשקעות אנחנו חושבים שזה יהיה עולם עם תשואות משמעותית יותר נמוך ואם נשיג חצי מהתשואות בעשור הקרוב אשמח מאוד. אנחנו רואים ששערי המניות מושפעים מפולסים של הבנקים המרכזים וריביות שליליות. אנחנו לא יכולים לחשב את מה שקורה בשוק. הסיכון בעשור הקרוב יהיה רב ואני לא בטוח שהשיטה של ריבית שלילית תישאר. לפני עשור התחלנו עם 8-7 חברות, מתוך ה-10, שהיו חברות פיננסיות וחברות כריה ונפט וכיום 80% מהחברות הגדולות הן חברות טכנולוגיה. ראינו סחף לכיוון של חברות אלו וזה ביחד עם ריביות זולות גרם לעליית שווי שלא נראתה בהיסטוריה. הטכנולוגיה רק תתעצם. שאלת פייסבוק, אמזון וגוגל תיפתר בעשור הקרוב באיך הממשל יראה את הריכוזיות ואולי יגבילו את הגודל שלהם כמו שפירקו בעבר את חברות הטכנולוגיה".

האם חוששים ומגבילים השקעה?

דורי: "אנחנו לא מקטינים חשיפה, אבל האיום הוא הישענות על הממסד והשיטה המוניטרית והרגולציה שם אם תרצה להגביל את חברות הטכנולויגה"

יוסי אמר שלא נשיג תשואות טובות בעיקר בשוק האג"ח.

מגידו: "חברות ההייטק הענקיות הן חברות שמשקיעות עשרות מיליארדים בפיתוח והקטנה של השקעה זו היתה מעבירה אותן לרווחיות רבה עם מכפילים שונים משמעותית".

חברה אחת שלגביה מגידו היתה סקפטית היא נטפליקס שמבזבזת לדבריה הרבה כסף על תוכן. "היא לא חברת הייטק אלא חברת תוכן שפורסת את הפחת על גבי שנים. אני חושבת שהמודל של נטפליקס לא יצליח בעיקר לנוכח התחרות הרבה שהולכת לקום לה.

"אני בגישה שהמסר הראשון - לא להניח שמה שהיה הוא שיהיה. באג"ח המצב הוא שאחרי שהן עשו תשואות מטורפות 20%-30% אסור לצפות

להמשכיות כזו. ברמות תשואה כזו הסיכון לא יורד. כאשר אני מסתכלת על השקעות במניות ארה"ב, יותר מעניין מישראל הוא השוק האמריקאי הכי משוכלל והכי נזיל. ארה"ב וסין מאוד מעניינות, אבל בסין צריך לדעת מה למצוא".

מה הסיפור שיובל את 2020?

מגידו: "מניות עולות כשיש צמיחה ושם צריך לחפש ואת המניות האלה. אני מאמינה שבעקבות תהליך האורבניזציה שקורה כיום תחום התשתיות יפרח מאוד".

דורי: "השנה תשופע מהבחירות בארה"ב וישראל. זה עשור של תשתיות. הבחירה שוב בטראמפ תקבע הרבה לשוק והאינטואציה אומרת שזה לא יהיה טוב, אבל כך אמרו לפני שנבחר"

מגידו: "צריך לבצע השקעות אחראיות שחלקנו מפספסים אנשים רוצים השקעות אחראיות".

תגיות