אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יוניקלו וסטארט-אפ יפנית המציאו רובוט לקיפול חולצות

יוניקלו וסטארט-אפ יפנית המציאו רובוט לקיפול חולצות

אחרי שהחליפה כ-90% מעובדי המחסנים שלה ברובוטים, Fast Retailing היפנית, בעלת המותג יוניקלו נוכחה שהם לא יכולים להכניס חולצות לקופסאות המשלוחים; כעת נמצא פתרון בדמות רובוט בעל שתי ידיים שפותח במיוחד לפתרון הבעיה

31.12.2019, 16:18 | שירות כלכליסט
הייתה רק עבודה אחת שרובוטים לא יכלו לבצע כאשר חברת פאסט ריטיילינג, הבעלים של מותג האופנה יוניקלו, החליפה 90% מכוח העבודה שלה ברובוטים במחסן הדגל שלה בטוקיו בשנה שעברה. אך כעת, בעזרתו של סטארט-אפ יפני בשם Mujin, הקמעונאית השלישית בגודלה בעולם פיצחה את המחסום האחרון בפני אוטומציה מלאה, שנמצאת בראש סדר העדיפויות של יונקלו עקב המחסור בכוח אדם ביפן שאוכלוסייתה הולכת ומזדקנת.

קראו עוד בכלכליסט

שתי החברות המציאו רובוט בעל שתי זרועות שיכול להרים חולצות טי רכות ולהניח אותן בעדינות בקופסאות שנשלחות ללקוחות. למרות שזה אולי נשמע פשוט, היכולת להרים בדים רכים מהווה אתגר עבור זרועות רובוטיות מגושמות. הוסיפו לכך את הצורך לברור בין בגדים עונתיים שמשתנים תדיר, גוונים דומים ופריטים שארוזים במגוון חומרים, והרי לכם הסיבה שרק בני אדם היו יכולים לבצע את המטלות האלה עד לאחרונה.

רובוט מחסנים של יוניקלו, צילום: youtube רובוט מחסנים של יוניקלו | צילום: youtube רובוט מחסנים של יוניקלו, צילום: youtube

אפילו החברות המאמינות הגדולות ביותר באוטומציה, כמו אמזון, עדיין נעזרות ב"מלקטים" אנושיים. "דחינו את האפשרות לעבוד עם חברות הלבשה כי זו משימה כל כך קשה," כך אמר איסיי טקינו, המייסד השותף ומנכ"ל מוג'ין. "אבל כוחה של פאסט ריטיילינג הוא היכולת לשנות את כל שרשרת האספקה שלה כך שהיא תתאים לאוטומציה. אם היה לנו סיכוי לעמוד באתגר הזה, זה היה רק עם פאסט ריטיילינג."

מוג'ין שנוסדה ב-2011 מפתחת מערכות תנועה וראייה רובוטיות, כמו מצלמות תלת מימד. אחרי שמפעילים אנושיים מתקינים במכונה בקרי שליטה של מוג'ין, היא יכולה לראות ולנוע בלי שיהיה צורך לתכנת אותה מחדש. עבור פאסט ריטיילינג, שמוכרת 1.3 מיליארד פריטי לבוש בשנה, הצורך באוטומציה הוא דחוף, בהינתן המחסור בכוח אדם ועלויות האחסון המאמירות.

תגיות