אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביהמ"ש אישר את מכירת פעילות ומכונות יצרנית מוצרי הברזל חבמ"ל ב-7.25 מיליון שקל צילום: שאטרסטוק

בלעדי לכלכליסט

ביהמ"ש אישר את מכירת פעילות ומכונות יצרנית מוצרי הברזל חבמ"ל ב-7.25 מיליון שקל

המכירה אושרה למרות ששווי המכונות הוערך התחילה ב-13 מיליון שקל; זאת, בשל המשבר העמוק בו מצוי ענף המתכות, והסכמת הנושים המובטחים להסתפק במחיר שהוצע - בהצעה היחידה שהוגשה

01.01.2020, 11:03 | ליטל דוברוביצקי

בית המשפט המחוזי בתל אביב אישר אתמול (ג') לכונסי הנכסים של חברת חבמ"ל - מיצרניות מוצרי הברזל הגדולות והוותיקות בישראל - למכור את פעילות ונכסי החברה לחברת נוימן תעשיות פלדה לבנייה. זאת, תמורת כ-7.2 מיליון שקל. הכונסים, עוה"ד עמית לדרמן, אמיר פלמר ועמית פינס, ציינו כי הנושים המובטחים (הבנקים הנושים) נתנו את הסכמתם לבקשה. יצוין כי בנובמר האחרון כבר נמכרו נכסי הנדל"ן של קבוצת חבמ"ל תמורת 22 מיליון שקל.

קראו עוד בכלכליסט

השופט חגי ברנר, צילום: אתר הנהלת בתי המשפט השופט חגי ברנר | צילום: אתר הנהלת בתי המשפט השופט חגי ברנר, צילום: אתר הנהלת בתי המשפט

השופט חגי ברנר אישר את מכר הפעילות והמכונות וקבע כי "נוכח הסכמתם של כלל הנוגעים בדבר, לרבות הנושים המובטחים, המנהל המיוחד, העובדים והכונס הרשמי, והצורך בקבלת החלטה מהירה המכר מאושר כמבוקש. לא נעלמה מעיני העובדה שהסכום שהושג על פי הסכם המכר, סך של כ-7.25 מיליון שקל נופל משמעותית משווי הממכר לפי הערכת השמאי (סך של כ-13.9 מיליון שקל) גם כאשר מביאים בחשבון את ההפחתה המתחייבת משווי הממכר בשל עלויות העברה ושינוע (סך של כשני מיליון ).

"חרף זאת, דומה כי הליכי הממכר מיצו את עצמם וכי לא ניתן יהיה להשיג תמורה גבוהה יותר עבור הממכר מסיבות שפורטו בהרחבה בבקשת הכונסים, לרבות המשבר העמוק בענף המתכת והיבוא המוגבר ממדינה זרה שגרמו לירידת מחירים, להיעדר התעניינות בממכר ובסופו של דבר לקיומה של הצעה בודדת לרכישת הממכר. בעניין זה יש לייחס משקל מיוחד לתמיכתם של הנושים המובטחים, שהרי הם נותרים בחסרון כיס משמעותי בעקבות תוצאות המכר (בהיקף של כ-70 מיליון שקל) וחרף זאת הם נתנו הסכמתם לממכר".

קבוצת חבמ"ל עוסקת בעיקר בייצור ובעיבוד מוצרי ברזל כגון מסמרים, רשתות לגדרות, חוטי ברזל לקשירה ועוד. הקבוצה פועלת ממתחם של כ-12 דונם במפרץ חיפה, הכולל מפעל, מחסנים ומשרדים. הכונסים ביקשו מבית המשפט, באמצעות עוה"ד עומר זלצברג ועידן מילר, לאשר את המכר, וציינו כי "בימים אלה הענף כולו מצוי במשבר עמוק, זאת בין היתר בשל התחרות העזה הנובעת מהייבוא מטורקיה שמביאה להורדת מחירים אגרסיבית. גם קבוצת חבמ"ל תחת ניהולם של הכונסים לא הצליחה להתחמק מהשפעות המשבר".

כזכור, לפני כחצי שנה נחשף בכלכליסט כי בית משפט המחוזי בתל אביב מינה שלושה כונסים לנכסי חברת חבמ"ל. השופט חגי ברנר מינה לתפקיד את עוה"ד אמיר פלמר, עמית לדרמן ועמית פינס. החלטת בית המשפט ניתנה בהמשך לבקשה שהגישו שלושה בנקים: מזרחי טפחות, מרכנתיל דיסקונט והפועלים. מהבקשה עלה כי חובות החברה נאמדים בכ-193 מיליון שקל, מהם 95 מיליון שקל לבנקים עצמם. חבמ"ל העסיקה כ-70 עובדים.

תגיות