אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הבעלים של הפועל חולון רוצה להציע הלוואות למבוטחים שלו צילום: עוז מועלם

הבעלים של הפועל חולון רוצה להציע הלוואות למבוטחים שלו

שלמה אייזיק השלים בשבוע שעבר גיוס הון של 35 מיליון שקל ליונט קרדיט, שבה הוא מחזיק עם שותפיו שי פנסו וצחי אזר. אייזיק מתכנן להפוך את מאגר 300 אלף הלקוחות של סוכנות הביטוח יונט שהקים, למנוע הצמיחה של החברה הציבורית

06.01.2020, 07:07 | רחלי בינדמן

שלמה אייזיק, הבעלים של קבוצת הכדורסל הפועל יונט חולון, יצא השבוע מתחת לרדאר הפיננסי דרך גיוס של 35 מיליון שקל שהשלימה בשבוע שעבר יונט קרדיט, הפועלת בתחום האשראי החוץ־בנקאי, שבה הוא שותף. אייזיק הוא גם דמות מוכרת בענף הביטוח. הוא החל את דרכו בתחום ב־1989 בחברת הביטוח דולב שממנה עבר להפניקס. ב־1998 הוא הקים את סוכנות הביטוח יונט (בית סוכן) שפועלת בתחום הביטוח הפנסיוני והביטוח הכללי.

קראו עוד בכלכליסט

יונט החלה את דרכה כרשת קטנה של סוכנים וסוכנויות, אך כיום היא כבר מונה מעל 200 משרדים שמאגדים סוכני ביטוח עצמאים ברחבי הארץ עם יותר מ־300 אלף לקוחות. כעת רוצים אייזיק ושותפיו לפעילות האשראי החוץ־בנקאי, שפועלת מאז 2011 במסגרת קבוצת יונט, למנף את מאגר המידע של לקוחות הסוכנות להרחבת הפעילות בתחום האשראי החוץ־בנקאי, אחד התחומים הלוהטים בבורסה המקומית בשנתיים האחרונות.

שלמה אייזיק. שוק עם פוטנציאל של 8.8 מיליארד שקל צילום: עוז מועלם, צילום: עוז מועלם שלמה אייזיק. שוק עם פוטנציאל של 8.8 מיליארד שקל צילום: עוז מועלם | צילום: עוז מועלם שלמה אייזיק. שוק עם פוטנציאל של 8.8 מיליארד שקל צילום: עוז מועלם, צילום: עוז מועלם

יונט, שהיא גם הספונסר של הפועל חולון, רכשה בסוף 2017 שלד בורסאי והחלה להיערך לכניסה לתחום האשראי החוץ־בנקאי בד בבד עם הכנסת הפעילות הפרטית של ביטוח Run off. לפי המצגת, היקף האשראי שהעמידה החברה הפרטית ב־2018 עמד על 240 מיליון שקל. החברה הציבורית החדשה קיבלה ביוני 2018 רישיון מורחב מרשות שוק ההון לעסוק במתן אשראי חוץ־בנקאי, ובשבוע שעבר השלימה את גיוס ההון בבורסה שהוציא את השלד מרשימת השימור. זה היה השלב האחרון בדרך להאצת הכניסה לפעילות החדשה שהחלה לפעול בחודשים האחרונים וכבר מחזיקה בתיק אשראי של כ־30 מיליון שקל.

יונט קרדיט החלה להיסחר לפי שווי שוק של 92 מיליון שקל, הרחק מאחורי הענקיות הציבוריות בתחום, בהן נאוי עם שווי של 848 מיליון שקל, אס.אר אקורד עם שווי של 786 מיליון שקל ופנינסולה עם שווי של חצי מיליארד שקל. יונט קרדיט מוחזקת על ידי אייזיק (14.12%) שהוא סגן היו"ר, ואילו המנכ"ל צחי אזר והיו"ר שי פנסו מחזיקים ב־19.74% כל אחד. פנסו הוא גם שותף בפמילי אופיס The Service יחד עם עומר גטניו. באתר של קבוצת יונט נכתב על יונט קרדיט שהיא עוסקת "במתן אשראי צרכני ומתמחה במתן הלוואות חוץ־בנקאיות לשכירים ועצמאים. כמו כן מספקת החברה ניכיון ממסרים דחויים".

אלא שבמצגת שפרסמה החברה הציבורית לפני ההנפקה נכתב כי היא פועלת מול עסקים קטנים ובינוניים, חברי איגודים, לרבות איגוד המוסכים, ועסקים אחרים. ביונט קרדיט מעריכים את פוטנציאל שוק האשראי לעסקים קטנים ובינוניים ב־8.8 מיליארד שקל, ובכלל זה תחום ניכיון הצ'קים.

יונט קרדיט הציבה לעצמה יעדי צמיחה שאפתניים באשראי ובהכנסות, המתבססים על הנחת גיוס הון וחוב של 100 מיליון שקל ב־2019, 180 מיליון שקל השנה ו־240 מיליון שקל ב־2021. יונט צופה 17% הכנסות על תיק האשראי, גיוס חוב ביחס מינוף של 1:6 ורווחיות תפעולית של 50% לצד אי־חלוקת דיבידנדים. על בסיס הנחות אלו צופה החברה להגיע לתיק אשראי של 130 מיליון שקל ולהכנסות של 19.7 מיליון שקל כבר בסוף 2020, כאשר בסוף 2022 החברה כבר מצפה להחזיק בתיק אשראי של חצי מיליארד שקל ולייצר הכנסה שנתית של יותר מ־88 מיליון שקל.

מבחינת מנועי צמיחה, יונט קרדיט רוצה להרחיב את הפעילות שלה מול איגוד המוסכים ולנצל את הגישה שלה למאגר של 300 אלף הלקוחות של קבוצת יונט (בכפוף להרשאות שיינתנו) בד בבד עם הפעלה של סוכני ביטוח מקבוצת יונט שעשויים לשמש מפיצים של הפעילות הבורסאית. מארג הקשרים בין החברה הציבורית הפועלת בתחום האשראי החוץ־בנקאי לקבוצה הפרטית הפועלת בתחום שיווק הביטוח הפנסיוני והכללי עשוי להיחשב כעסקת בעלי עניין, ולכן החברה תידרש להסדיר אותו משפטית. את הנפקתה של יונט קרדיט הובילה אקטיב חיתום, בניהולו של עומרי לוי.

תגיות