אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
איילה פארמה בדרך לנאסד"ק עם יעד גיוס של 100 מיליון דולר צילום: מיה כרמי-דרור

בלעדי לכלכליסט

איילה פארמה בדרך לנאסד"ק עם יעד גיוס של 100 מיליון דולר

החברה המפתחת תרופות לטיפול בסרטן, שהקימו קרן IBF, קרן aMoon של מריוס נכט והראל ביטוח, מתכננת הנפקה לפי שווי של כ־400 מיליון דולר; לכלכליסט נודע כי בשבועות האחרונים בחרה שני בנקי השקעות להוביל את ההנפקה

07.01.2020, 07:17 | גולן חזני

חברת התרופות איילה פארמה יוצאת להנפקה בנאסד"ק לפי שווי של כ־400 מיליון דולר. ל"כלכליסט" נודע כי בשבועות האחרונים בחרה החברה בשני בנקי השקעות להוביל את ההנפקה על בסיס תוצאותיה לשנת 2019, ותנסה לגייס בה 100 מיליון דולר. שני הבנקים הם ככל הנראה סיטי בנק וג'פריס האמריקאי.

קראו עוד בכלכליסט

איילה פארמה הוקמה על ידי קרן IBF  (Israel Biotech Fund), קרן aMoon והראל ביטוח. עד כה גייסה החברה, שמתמקדת בפיתוח תרופות לטיפול בסרטן, כ־47 מיליון דולר. בחודש אפריל 2018 ביצעה החברה גיוס ראשון של 17 מיליון דולר. ענקית התרופות הבינלאומית נוברטיס הובילה את סיבוב הגיוס האחרון של החברה, שעליו הודיעה במאי האחרון ובו גייסה 30 מיליון דולר. כיום נוברטיס היא בעלת מניות מהותית באיילה פארמה. בסבב האחרון השתתפה גם קרן הון הסיכון היפנית־ישראלית SBI.

יאיר המבורגר, צילום: מיה כרמי-דרור יאיר המבורגר | צילום: מיה כרמי-דרור יאיר המבורגר, צילום: מיה כרמי-דרור

חצי שנה קודם לכן חתמה איילה פארמה על הסכם שיתוף פעולה עם נוברטיס, שלפיו החברות יפעלו יחד לפיתוח ולמסחור התרופה AL102 של איילה פארמה לטיפול במאילומה נפוצה (סרטן דם במח העצם). במסגרת החתימה על אותו הסכם השקיעה נוברטיס בחברה 10 מיליון דולר, וכן התחייבה לתשלום תמלוגים מהמכירות בהתאם לאבני דרך.

ב־2017 קיבלה רישיון לפיתוח תרופות מ־BMS

הקשר עם נוברטיס נולד כששתי החברות החלו בפיתוח משותף של המוצר לטיפול בחולים עם מוטציית Noch במלנומה נפוצה (סרטן העור). כל התרופות בפורטפוליו של איילה פארמה מותאמות לפרופיל הגנטי של הסרטן, וגם תרופה זו מיועדת ספציפית לטיפול בגידולי מאילומה שמבטאים את הסמן הגנטי BCMA.

המוצר המוביל של החברה, AL101, סיים שני שלבים של מחקרים פרה-קליניים, והחברה נערכת לשני מחקרים קליניים בחולי סרטן בשנה הקרובה. המוצר מיועד לטיפול בסרטן מסוג ACC, סרטן נדיר המופיע לרוב בבלוטות הרוק. ACC מאובחן אצל כ־1,300 חולים בשנה, ולכך מתווספים כ־10 אלפים חולים שכבר

אובחנו בארה"ב.

בשלהי שנת 2017 קיבלה איילה פארמה רישיון לפיתוח כמה תרופות לסרטן שהיו לפני כן בבעלותה של חברת בריסטול מיירס סקוויב (BMS). תמורת הרישון קיבלה בריסטול מיירס סקוויב אחוזים באיילה פארמה. כמנכ"לית החברה משמשת ד"ר רוני ממלוק, לשעבר מנכ"לית חברת הביומד הישראלית כיאזמה.

לאיילה פארמה משרדים בדלאוור, ארה"ב ובפארק המדע ברחובות.

שלושה משקיעים נכנסו לחברה בשלב מוקדם

שלושת המשקיעים הבולטים נכנסו לחברה בשלב מוקדם. איילה פארמה היתה בין חברות הפורטפוליו הראשונות של קרן IBF, שגייסה 70 מיליון דולר בשנת 2015. IBF מתמחה בהשקעות בחברות ביוטק ישראליות בתחום הפארמה וביולי האחרון נסגרה הקרן השנייה שלה. הקרן מנוהלת על ידי ד״ר דוד סידרנסקי, ד״ר יובל קבילי ועידו צאירי. סידרנסקי, שותף ב־IBF, יזם ביומד ואונקולוג בכיר, משמש כיו"ר איילה פארמה. לקרן יש חבר יועצים הכולל 25 מבכירי תעשיית הפארמה העולמית. עם אלה נמנים יו"ר חברת טבע סול בארר, ויו"ר והמייסד חברת התרופות סלג'ין ג'ף קינדלר.

מריוס נכט, ממייסדי חברת אבטחת המידע צ'ק פוינט, הקים בתחילת שנת 2017 את קרן aMoon וביצע בה השקעה עצמית של 200 מיליון דולר. הקרן הראשונה של aMoon השקיעה ביותר מ־15 חברות בענף הפארמה והבריאות בשלבים ראשוניים לחייהן. בתחילת 2019 גייס נכט קרן שנייה בהיקף 600 מיליון דולר. קרן זו משקיעה בחברות באותו תחום, אבל בשלבי ביניים ובשלבים מאוחרים.

חברת הביטוח הראל, שבשליטתו של יאיר המבורגר, היא חברת הביטוח הגדולה בישראל במונחי שווי שוק. חלק מהותי מהפעילות שלה הוא בתחום ביטוחי הבריאות.

תגיות