אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביהמ"ש: חקלאי שהופקעו ממנו קרקעות לא זכאי לפיצוי על אובדן הכנסה עתידי צילום: אתר ציפורי

ביהמ"ש: חקלאי שהופקעו ממנו קרקעות לא זכאי לפיצוי על אובדן הכנסה עתידי

חברת נתיבי ישראל הפקיעה מחקלאי ממושב ציפורי 57 דונם לצורך סלילת כביש. ביהמ"ש קיבל את ועמדת עדת ההשגות וקבע כי בינו לבין האגודה נאמר כי זכות השימוש שלו בקרקע עשויה להתבטל

07.01.2020, 09:29 | דותן לוי

בית המשפט המחוזי בנצרת קבע כי חקלאי שהופקעו ממנו 57 דונם של אדמה אינו זכאי לפיצוי על אובדן הכנסה עתידי. החקלאי המחזיק ב־200 דונם במושב ציפורי בגליל התחתון, וחברת נתיבי ישראל הפקיעה ממנו 57 דונם לצורך סלילת כביש.

הסכם החכירה נחתם בין האגודה החקלאית של מושב ציפורי לבין רשות מקרקעי ישראל (רמ"י), ובהמשך נחתם הסכם בין החקלאי לאגודה החקלאית, שבו נקבע תשלום שנתי של 180 שקל לדונם. ההסכם נחתם ב־2010 לתקופה של חמש שנים, עם זכות להארכה בחמש שנים נוספות. בעקבות ההפקעה הציעה נתיבי ישראל לחקלאי פיצוי בגובה 48 אלף שקל, אך הוא סבר כי הפיצוי שמגיע לו הוא 10 מיליון שקל.

ועדת ההשגות דחתה את טענותיו. בין היתר היא טענה כי מאחר שההסכם שלו נחתם מול האגודה ולתקופה קצובה, הוא אינו זכאי לפיצוי מעבר לסכום הפיצוי שהוצע על ידי נתיבי ישראל.

מושב ציפורי, צילום: אתר ציפורי מושב ציפורי | צילום: אתר ציפורי מושב ציפורי, צילום: אתר ציפורי

בית המשפט קיבל טענה זו של הוועדה: "זכותו של העותר נגזרת מזכותה של האגודה, שהרי הוא מחזיק בקרקע שניתנה לו לעיבוד כבר־רשות, כשבהסכם בינו לבין האגודה נאמר כי זכות השימוש עשויה להתבטל מכל סיבה שהיא".

עו"ד עודד בקרמן ממשרד שרקון, בן־עמי, אשר ושות', שייצג את נתיבי ישראל: "המשמעות האופרטיבית של פסק הדין היא שחקלאים רבים אשר להם הסכמי עיבוד עונתיים מול רמ"י אינם זכאים לפיצוי על אובדן רווחים עתידיים מהפקעת קרקעות אותן עיבדו".

תגיות