אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"אזורים מסלקת אותנו, שתשלם פיצוי ראוי"

בלעדי לכלכליסט

"אזורים מסלקת אותנו, שתשלם פיצוי ראוי"

אזורים ביטלה הקמת מגדל בצומת עלית ברמת גן ותובעת רוכשים שמסרבים לוותר על הסכם הרכישה. הנתבעים דורשים פיצוי כפי שעשתה עם רוכשים אחרים. אזורים: "קבוצה קטנה של רוכשים מנסה בכל דרך לסחוט מהחברה עוד ועוד כספים"

08.01.2020, 08:11 | שלומית צור

אזורים, שנסוגה לפני חמש שנים מהתוכנית לבנות מגדל מגורים בצומת עלית ברמת גן, הגישה תביעה נגד 18 רוכשים, ובהם עו"ד יורם שפטל, שמסרבים לחתום על הסכמי ביטול מכר.

בתביעה, שהוגשה באמצעות עורכי הדין אילן סופר ויונתן דורי, מבקשת אזורים לקבוע כי הסכמי המכר שנכרתו ב־2013 מבוטלים, ולהורות לרוכשים לקבל את הכספים שהפקידו כמקדמות בחשבונות נאמנות.

קראו עוד בכלכליסט

הסרבנים מצדם טוענים בכתב ההגנה כי מניעיה של אזורים פסולים, ובכוונתה לשווק פרויקט דומה במגרש לרוכשים חדשים, מן הסתם במחירים גבוהים יותר שישקפו את עליית הערך שחלה בחמש השנים האחרונות: "בשנה האחרונה למדנו מפרסומים שונים שאזורים שוב פועלת להקים על המגרש מגדל, עדות ניצחת לשיקולים הפסולים שעומדים בבסיס התביעה לביטול ההסכמים".

הדמיית הפרויקט שבוטל הדמיית הפרויקט שבוטל הדמיית הפרויקט שבוטל

בכתב תשובה שהגישה אזורים לביהמ"ש היא לא הסתירה כי היא פועלת לשיווק פרויקט חדש במגרש: "אף גורם סביר, ודאי לא חברת נדל"ן שרכשה את הקרקע באמצעות מימון בנקאי ואג"ח, לא יהיה מוכן לזנוח מגרש שבבעלותו המצוי בלב גוש דן ולהותירו במשך למעלה מעשור כאבן שאין לה הופכין". עוד טענה כי ההיתר המבוקש כעת שונה בתכלית מהבקשה להיתר בנייה שהוגשה ב־2014 ולא אושרה בוועדה המקומית.

אזורים, בעלת המגרש בצומת עלית, נסוגה מהתוכנית שאושרה ב־2012 להקמת מגדל מגורים בן 60 קומות ו־300 דירות, לאחר שלטענתה חרף מאמצים ומשאבים רבים שהושקעו על ידה, תנאי ההסכם - הוצאת היתרי בנייה בתוך שנה וקבלת ליווי בנקאי - לא התקיימו בגלל דרישות שונות של העירייה כגון הריסה ופינוי מבנים סמוכים שאינם בבעלות אזורים, הקמת מנהרה תת־קרקעית כפתרון תחבורתי, הרחבת רחוב ארלוזורוב ודרישות משתנות בנושא שימור מפעל עלית ההיסטורי. ב־1 במרץ 2015 נאלצה אזורים להודיע לרוכשים על ביטול ההסכמים.

עשרות רוכשי דירות חתמו על הסכמי ביטול ותצהירי ביטול לרשות המסים, וקיבלו בחזרה את הכספים שהם הפקידו בחשבון הנאמנות כתשלום ראשון. אלא שלמעלה מ־20 רוכשים הגישו תביעות לבית המשפט בדרישה לאכיפת ההסכמים. בית המשפט פסק כי אזורים פעלה בתום לב, והוכיחה כי לא התקיימו התנאים המתלים בשל נסיבות אובייקטיביות וחיצוניות שאינן תלויות בה. נכון להיום, 18 רוכשים טרם חתמו על תצהירי ביטול עסקה.

עו"ד טל בננסון, צילום: משרד טל בננסון עו"ד טל בננסון | צילום: משרד טל בננסון עו"ד טל בננסון, צילום: משרד טל בננסון

"חרף אינספור פניות מצד אזורים הן בכתב והן בעל פה, הנתבעים מסרבים לחתום על הסכמי ביטול ועל תצהירי ביטול עסקה בפני רשות המסים ולקבל לידיהם חזרה את כספי הנאמנות", נכתב בתביעה. אזורים מבקשת מבית המשפט לקבוע כי ההסמכים מבוטלים, וכן לקבל צו המורה לרשות המסים לבטל את עסקאות המכר, ללא צורך בקבלת תצהירי ביטול עליהם חתומים הנתבעים, וכן צו המורה לנתבעים לקבל לידיהם בחזרה את כספי הנאמנות. כמו כן מבקשת אזורים מבית המשפט לקבוע כי נתבע שלא יגיע למשרדי אזורים בתוך 14 ימים מיום פסק הדין בתביעה, חשבון הנאמנות ייסגר והכספים יועברו לקופת בית המשפט.

בכתב הגנה שהגישו שבעה רוכשים מתוך הנתבעים, באמצעות עורכי הדין טל בננסון וחיים אייש, נטען כי התביעה חסרת תום לב: "ככל הנראה נוכח שיקולים מסחריים חסרי תום לב, כשהבינה אזורים כי לא כדאי לה לפעול לקיום התחייבויותיה בהסכם, ביטלה את הסכמי המכר שנחתמו עמם בטענה כי הם פקעו נוכח אי התקיימות התנאי המתלה הקבוע בהם". עוד לטענת הנתבעים, אזורים "שכחה" לציין בכתב התביעה כי בגין ביטול הסכמי המכר מול רוכשי הדירות השונים שילמה לרוכשים פיצוי כספי לא מבוטל, וזאת בנוסף להשבת כספי הרכישה, ואף הם דורשים פיצוי כזה.

אשר לעסקה של עו"ד יורם שפטל, בכתב ההגנה צוין כי העביר את זכויותיו לרוכש אחר בשם אברהם סודרי, ולמרות זאת אזורים הכלילה את שפטל בתביעה. מנגד, אזורים טוענת כי שפטל לא העביר כל אסמכתא להעברת הזכויות לסודרי.

יש לציין כי בין מועד הגשת התביעה ועד היום, גובשו פשרות עם 8 רוכשים והתביעה נותרה כנגד 10 רוכשים.

מאזורים נמסר בתגובה, "הודעת הביטול ניתנה לדיירים כבר לפני כ-5 שנים , מאז בית המשפט המחוזי בתל אביב קבע בשלושה פסקי דין שונים, כי אזורים ביטלה כדין את ההסכם ונהגה בתום לב עם הרוכשים. מדובר בקבוצה קטנה של 9 רוכשים, אשר מסרבת להשלים עם פסקי דין אלה, ומנסה בכל דרך להפעיל לחצים על החברה במטרה לסחוט ממנה עוד ועוד כספים. לאותם רוכשים עקשניים הוצע לפנים משורת הדין פיצוי הולם, דומה לפיצוי שקיבלו עשרות רוכשים בפרויקט, אך הם דחו הצעה זו".

תגיות