אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מייסדי ארמיס: "יצרנו כאן עשרות מיליונרים חדשים" צילום: ארמיס

ראיון כלכליסט

מייסדי ארמיס: "יצרנו כאן עשרות מיליונרים חדשים"

נדיר יזרעאל ויבגני דיברוב מספרים לכלכליסט על העסקה לרכישת החברה על ידי אינסייט וקרן ההשקעות של גוגל ב-1.1 מיליארד דולר; לדבריהם, בכוונתם לגייס עוד 200 עובדים לחברה, וגם הם יקבלו אופציות - "נבנה חברה ענקית"

07.01.2020, 21:20 | מאיר אורבך

"יש עשרות עובדים שנהיו מיליונרים", אומר נדיר יזרעאל, מייסד משותף בחברת ארמיס בראיון לכלכליסט יום לאחר חתימת ההסכם לרכישת החברה על ידי קרן אינסייט וקרן ההשקעות של גוגל ב-1.1 מיליארד דולר.  לדבריו, "כשאמרנו שכולם מקבלים (בונוס) אנשים היו בהלם מוחלט. כל אחד שהגיע לפני אתמול קיבל משהו".

קראו עוד בכלכליסט

יזרעאל מוסיף עוד כי "התקשרו אלינו יזמים מחברות אחרות שנמכרו לגופים טכנולוגים ואמרו לנו שמה שעשינו עם הבונוס לעובדים הוא מדהים. קרן הון סיכון כמו אינסייט מבינה שאנחנו ממשיכים הלאה ולכן גם כל העובדים החדשים יקבלו אופציות".

מימין: נדיר יזרעאל ויבגני דיברוב, צילום: ארמיס מימין: נדיר יזרעאל ויבגני דיברוב | צילום: ארמיס מימין: נדיר יזרעאל ויבגני דיברוב, צילום: ארמיס

ניכר על שני היזמים של ארמיס, יזרעאל המשמש כסמנכ"ל הטכנולוגיות של החברה, ויבגני דיברוב, מנכ"ל החברה, שההתרגשות עדיין עוטפת אותם. "אנחנו לא ישנים הרבה ולא ישנו בלילה שלפני החתימה וגם בלילה שאחרי. בחודשים האחרונים הגיעו הרבה הצעות השקעה גדולות והרבה חברות רצו לרכוש אותנו ולא רצינו למכור אנחנו מאוד אוהבים מה שיש כאן".

ארמיס מציעה פלטפורמת אבטחה למכשירי IoT (האינטרנט של הדברים) שאינם בעלי הגנות מובנות, כגון טלוויזיות חכמות, מצלמות רשת, מדפסות, מערכות מיזוג ובקרת אוויר. הטכנולוגיה של החברה מזהה מכשירים בין שהם מחוברים לרשת ובין שלא, מנתחת באופן שוטף את התנהגותם ומכניסה להסגר מכשירים חשודים כדי להגן על המידע המצוי בהם. החברה מעסיקה כ־240 עובדים במטה הממוקם בפאלו אלטו בקליפורניה ובתל אביב.  

"הכל כאן כרגיל"

כאשר נשאלים השניים על חוסר התכונה במשרד הם אומרים. "הודענו לעובדים אתמול, לפני שאתה פירסמת על העסקה, שאנחנו עומדים להימכר והבטחנו להם שתהיה חגיגה אבל הכל כאן כרגיל", אומר יזרעאל.

מה הביא אתכם בסופו של דבר להסכים להצעה של אינסייט ולהירכש על ידם?

דיברוב: "אינסייט הם קרן מאוד אגרסיבית כמונו ואנחנו מאוד אוהבים את זה. הכרנו אותם לפני הסיבוב האחרון שעשינו בהובלת קרן סקויה. הם רצו להיכנס לסיבוב ההשקעה. הם היו סופר אגרסיביים בנוגע להצעות והתרשמנו מאיך שהם פועלים. אנחנו גם פועלים באגרסיביות. נדיר ואני ביקשנו מסקויה להכניס אותם לסיבוב. הם יוצרים ערך עצום ללקוחות ונתנו פוש גדול".

"חודש אחרי הסיבוב הם הגיעו עם הצעה חדשה להשקעה בסבב בינוני בגודלו בכדי לקבל חלק גדול יותר בחברה. אמרנו להם 'לא' . ואז הם חזרו שוב בסוף אוקטובר עם הצעה לסיבוב גדול. גם את ההצעה החדשה שהם נתנו באוקטובר דחינו. ואז מייסד הקרן ג'ף הורינג טס אלינו וסיפר לנו על הקרן החדשה והפוטנציאל שלה ולאן הוא רוצה לקחת אותה. לפני כשנה אינסייט קנו חברה ב-760 מיליון דולר. עשינו אחד ועוד אחד ושאלנו איך הם פעלו ברכישה שם. כאשר שאלנו את ג'ף למה הוא עושה את זה הוא אמר לנו שבעתיד החברה תהיה שווה יותר מעשרה מיליארד דולר. 'אני חושב שאם אני ממש מאמין בכם למה שלא אחזיק את רוב המניות בחברה ואהיה חלק ממשהו גדול', וזה משהו שאהבנו".

יזרעאל: "עכשיו אנחנו נהיה סטארט-אפ ככל החברות אבל בלי הדאגה של גיוס הכסף. הלקוחות שלנו מאוד מרוצים ומופתעים הם חששו שאנחנו נמכרים לעוד ענקית טכנולוגית אבל אנחנו כאן כדי להישאר. לא נהיה חטיבה במיקרוסופט וסיסקו. לקוחות שלנו נבהלו בהתחלה והם מבינים שמוצר של חברה נרכשת משתנה וכאשר ראו אינסייט הם הבינו ונרגעו".

דיברוב היה לפני הקמת ארמיס אחד העובדים הראשונים בחברת אדאלום שנרכשה על ידי מיקרוסופט ."כשאדאלום נרכשה הלקוחות שלנו קיבלו כמות עצומה של מיילים ממתחרים שידעו שזה הזמן הכי פגיע שלנו". כשאתה נרכש על ידי ענקית הזו אין לך מושג מה יקרה לחברה שלך למי תדווח למי בכלל יהיה אכפת מהלקוחות שלך. אני שומע מהרבה בכירים בעולם חשש שחברות ישראליות נמכרות מאוד מהר לענקיות טכנולוגיה ולא ניתן לסמוך עליהן שישאירו את הטכנולוגיה שלהן.

"לקוח שקונה טכנולוגיה במיליונים עושה הימור על החברה ולא רוצה לדעת שהחברה נמכרת מהר מאוד. תהליכי רכישת לקוח הם קשים ולקוח רוצה ביטחון שאתה כאן נשאר פיזית ושלא תירכש על ידי אף אחד. הרבה לקוחות שנכוו מרכישות יום אחרי נעלמו להם. פעם הלקוח היה אלוהים לפתע הוא הפך להיות פסיק אצל החברה הנרכשת". 

היה רגע שחשבתם לסרב לאינסייט?

יזרעאל: "לקח לנו זמן לעכל את ההצעה של אינסייט. נשארו לנו הרבה מניות גם לאחר האקזיט. המשקיעים שלנו הם גם חברים וזה יותר גרוע מנישואים. אי אפשר להתגרש מהם ואתה רוצה גם בימים טובים להיות איתם". 

מה צופן לכם העתיד?

"יש הרבה מאוד דלתות שנפתחות בזכות קרן מסדר גודל כזה. נגייס 200 עובדים בשנה הבאה. נבנה מוצרים חדשים. זה נותן אפשרות לחשוב בצורה אסטרטגית על השוק, השקעה בתחומים ודברים שלחברות בסדר גודל שלנו נשמעים מטורפים. לבנות חברה של גדולים. אנחנו הולכים לעבוד קשה ואפילו יותר קשה מבשנים הראשונות, ליצור משהו מאוד יחודי. אנחנו נבנה חברה ענקית".

תגיות

20 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

19.
שקרנים
עובדי הייטק בישראל לא שותפים להצלחת החברה בה הם מועסקים לכל היותר יקבלו סוף שבוע בפראג ואופציות מוזלות לרכישת מניות החברה בעוד חמש עד עשר שנים אלא שאז התנאים השתנו האופציות לא שוות את הנייר שעליו הם כתובות מאוחר יותר מסיבות כאלה ואחרות תבצע החברה פיטורים ותזרוק את רובם הביתה כדי להעסיק צעירים זולים יותר. חברים זו האמת השאר אלה שקרים נוסח נתניהו מי שירצה יאמין .למה מה רע??
יובל  |  09.01.20
לכל התגובות