אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"חיפשנו עסקה שתיתן את הטוב מכל העולמות" צילום: Ben Asen

ראיון כלכליסט

"חיפשנו עסקה שתיתן את הטוב מכל העולמות"

טדי ווארדי, שותף בקרן אינסייט שרכשה את ארמיס והשקיעה כ־700 מיליון דולר בישראל, מספר: "התחלנו כמשקיע מינורי. נוכל לרשום אקזיט מוצלח"

08.01.2020, 13:53 | מאיר אורבך

"התחלנו כאחד המשקיעים הקטנים בחברה", אומר טדי ווארדי, שותף בקרן הון הסיכון אינסייט פרטנרס, בראיון בלעדי ל"כלכליסט" לרגל הרכישה של חברת ארמיס סקיוריטי ב-1.1 מיליארד דולר. הצעד שאותו ביצעה אינסייט הפתיע את השוק בישראל בעיקר לנוכח נכונותה של הקרן להשקיע מאות מיליוני דולרים לצד קרן ההשקעות של גוגל, בכדי לרכוש את כל המשקיעים של החברה הישראלית.

קראו עוד בכלכליסט

ווארדי, שהתבטא בעבר על חיבתו לחברה הישראלית, שמח מאוד על ההזדמנות לרכוש את עיקר הבעלות עליה: "היינו משקיעים קטנים בחברה בסיבוב הגיוס השלישי, ומאז התחלנו לעבוד צמוד עם החברה, ובעיקר עם שני מייסדיה, בכדי לתמוך בפריצה שלהם. התחלנו לחשוב ביחד על דרכים יצירתיות לשלב הבא של החברה, בין אם זה סבב גיוס חדש או התעניינות מחברה גדולה, ואז חשבנו על עסקה שתיתן להם את הטוב משני העולמות. מצד אחד החברה תרשום אקזיט נאה, ומצד שני היא תישאר עצמאית ותמשיך לפעול באותו הקצב".

טדי ווארדי, שותף בקרן אינסייט פרטנרס, צילום: Ben Asen טדי ווארדי, שותף בקרן אינסייט פרטנרס | צילום: Ben Asen טדי ווארדי, שותף בקרן אינסייט פרטנרס, צילום: Ben Asen

לחברות הסייבר בישראל יצא שם לא ממש טוב, של חברות שנמכרות מהר מדי ולרוב במחיר לא גבוה.

"רצינו יותר מאחזקת מיעוט"

"אנחנו מאמינים שנראה הרבה יותר חברות גדולות בתחום. לישראל יש היסטוריה בתחום הסייבר. זו דוגמה לכך שנוכל לבנות חברה עצמאית גדולה ואני מאמין שנראה חברות נוספות שימשיכו במהלך שאנחנו בנינו".

ווארדי יודע שהקרן מסתכנת בכך שהיא משקיעה סכום עצום בחברה אחת: "לא היינו עושים את העסקה אלמלא היינו מאמינים שזו הזדמנות להמשיך עם חברה שצומחת מאוד, ואנחנו מאמינים שנוכל לרשום כאן אקזיט מאוד מוצלח".

"מהרגע הראשון שבו התחלנו לדבר עם החברה היינו מאוד בטוחים בהזדמנות, וברבעונים האחרונים הבנו שאנחנו רוצים יותר מאחזקות המיעוט שלנו בה. אנחנו עושים הרבה השקעות מיעוט בחברות. התחלנו כמשקיע מאוד מינורי ועזרנו הרבה וראינו שכאן אפשר לעשות עסקה. לנו כפירמה יש גמישות מירבית מבחינת ההשקעות שלנו. הם ימשיכו להיות עצמאיים מאוד ולהשיג את הצמיחה המרשימה שלהם בהובלת המייסדים, ונוכל להציע להם יותר תמיכה מקצועית.

"אנחנו בונים למייסדים את האפשרות לבנות חברת ענק שתוביל קטגוריה, ויהיו לנו הרבה אופציות עתידיות. אנחנו לא חושבים על האקזיט העתידי, המחשבה היחידה היא איך לבנות עסק גדול ביחד איתם. זו עסקה ייחודית".

משקיעה רבות בישראל

הבעלים החדשים של חברת ארמיס הישראלית לא חדשים לשוק הישראלי. לאינסייט פרטנרס יש היסטוריה ארוכה בשוק הישראלי, עם יותר מ־700 מיליון דולר המושקעים בלמעלה מ־15 השקעות פעילות.

בין החברות שאינסייט פרטנרס השקיעה בהן ניתן למנות את Checkmarx הפועלת בתחום אבטחת אפליקציות; לייטריקס, שפיתחה אפליקציות זוכות פרסים בתחום עריכת תוכן; Monday.com שפיתחה פלטפורמה לניהול פרויקטים בארגונים; ו־WalkMe שפיתחה פלטפורמה לניווט משתמשים באתרים ואפליקציות.

בתחילת השנה היא אף קנתה 11 מתוך 12 האחזקות של הקרן הרביעית של קרן ההון סיכון ג'נסיס - החברה היחידה שנותרה מחוץ לעסקה היא ריסקיפייד.

לאחרונה אף הרחיבה אינסייט את מחויבותה ופתחה משרדים בישראל, שבהם יושב נציג קבוע של החברה. בהשקעותיה היא מתמקדת בחברות תוכנה הנמצאות בשלב הצמיחה, והיא מנהלת נכסים של יותר מ־20 מיליארד דולר. ההשקעה בארמיס התבצעה מתוך הקרן החדשה של החברה, שמנהלת כ־8 מיליארד דולר. בקרן החדשה מנסה אינסייט לפעול בצורה שונה ולא רק להשקיע אלא לרכוש אחזקות, שהופכות אותה לבעלים של חברות באופן מלא. ארמיס היא החברה השנייה בה הדבר נעשה. בעולם השקיעה הקרן בין היתר בטוויטר, Shopify ואחרות.

תגיות