אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ארה"ב מצפצפת על משבר האקלים: מתכננת להגדיל משמעותית את היקף קידוחי הנפט צילום: Martin Divisek

ארה"ב מצפצפת על משבר האקלים: מתכננת להגדיל משמעותית את היקף קידוחי הנפט

ע"פ דו"ח חדש, תעשיית הנפט והגז בארה"ב מתכננת בחמש השנים הקרובות להרחיב את פעילותם של 157 מפעלים ותחנות כוח, מה שיביא לתוספת של 227 מיליון טון בפליטות גזי חממה עד 2025, שווה ערך לפתיחת 50 תחנות כוח פחמיות חדשות

09.01.2020, 11:03 | עומר כביר

על הדרך הבטוחה לאסון: תעשיית הנפט והגז בארה"ב מתכננת בחמש השנים הקרובות להגדיל את היקף הקידוחים ולפתוח או להרחיב את פעילותם של 157 מפעלים ותחנות כוח, מה שיביא לתוספת של 227 מיליון טון בפליטות גזי חממה עד 2025, שווה ערך לפתיחת 50 תחנות כוח פחמיות חדשות – כך לפי דו"ח חדש ומטריד של ארגון Environmental Integrity Project (EIP). וזאת, דווקא בתקופה שבה יש חובה לצמצמם משמעותית את היקף פליטות גזי החממה, על מנת להגביל את ההתחממות הגלובלית ל-1.5 מעלות.

הדו"ח מבוסס על בחינת אישורים פדרליים ומקומיים שמגדירים את היקף גזי החממה שיכולים פרויקטים אלו לפלוט. הגידול בפועל צפוי להיות משמעותי יותר, שכן הנתונים עוסקים רק ב-157 הפרויקטים הגדולים ביותר, ולא כוללים פליטות מאלפי פרויקטים קטנים יותר שלא דורשים אישור לפליטת גזי חממה.

פליטת גזי חממה ממפעל (ארכיון), צילום: Martin Divisek פליטת גזי חממה ממפעל (ארכיון) | צילום: Martin Divisek פליטת גזי חממה ממפעל (ארכיון), צילום: Martin Divisek

"הפקת נפט וגז וייצור פטרוכימיקלים אחראים למרבית הגידול בפליטת גזי חממה כיום", אמר מנהל EIP, אריק שייפר, בהודעה לעיתונות. "למרבה הצער, האישורים שניתנו על ידי המדינות והסוכנות להגנת הסביבה (EPA) לפרויקטים הגדולים ביותר לא כוללים שיטות יעילות להגבלת זיהום מגזי חממה, אף שחוק האוויר הנקי הפדרלי מחייב זאת. אלא אם אתם חושבים שהתחממות גלובלית היא הונאה, זה חייב להשתנות".

לפי הדו"ח, מרבית הפרויקטים הגדולים (76) ממוקמים בשתי מדינות בלבד – טקסס ולואיזיאנה. מפעלים חדשים או מורחבים אלו יכולים לפלוט 145 מיליון טונות גזי חממה בשנה, בערך 75% מהגידול הצפוי בארה"ב. מקור הגידול היחיד הגדול ביותר הוא כנראה ייצוא גז טבעי. ב-2018 פעלו בארה"ב 8 מסופי יצוא שפלטו 7 מיליון טון גזי חממה, גידול של פי 10 לעומת 2016. עד 2025 יפתחו עוד 18 מסופים ימיים ומסוף יבשתי אחד, שיפלטו 80 מיליון טון גזי חממה נוספים.

מפעלים פטרוכימיים ומפעלי פלסטיק פלטו 80 מיליון טון גזי חממה ב-2018, ומפעלים חדשים ומורחבים צפוים להגדיל את היקף הפליטות ב-80% עד 2025. מפעלי אמוניה, שעושים שימוש בגז טבעי כמרכיב עיקרי, פלטו 40 מיליון טון גזי חממה ב-2018 (לעומת 31 מיליון ב-2016), וב-2025 צפויים להיקף 53 מיליון טון בשנה.

בנוסף, 157 הפרויקטים שבדו"ח צפויים גם להגדיל את פליטת המזהמים שמסוכנים לבריאות. לפי האישורים שניתנו לפרויקטים אלו הם יוכלו לפלוט במשותף, מדי שנה, 119 אלף טון תרכובות אורגניות נדיפות (רכיב מרכזי בערפיח), 11.1 אלף טון חומק חלקיקי, שמגביר את הסיכון לאסטה והתקפי לב, 8,800 טון גופרית דו-חמצנית, שפוגעת בריאות, ו-47.2 אלף טון תחמוצות חנקן, שמגבירות את הסיכון למחלות נשימה.

מנהלת המחקר ב-EIP, קוני ברנהארדט, אמרה: "ארה"ב כבר מתקשה לעמוד בהתחייבויות האקלים שלה ובמעבר לעתיד דל-פחמן. הניתוח מצביע על כך שאנחנו בכיוון הלא-נכון. חייבים להאט את הגידול בפליטות של תעשיות הנפט, הגז והחומרים הפטרוכימיים".

תגיות