אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נאסד"ק ו-S&P 500 בשיא חדש; טסלה קפצה ב-10% צילום: שאטרסטוק

נאסד"ק ו-S&P 500 בשיא חדש; טסלה קפצה ב-10%

המדדים המובילים טיפסו עד 1% בעקבות שיפור האווירה בין ארה"ב וסין; מניית יצרנית הרכב חצתה את רף 500 הדולרים לאחר העלאה אסטרונומית בהמלצת מניה; הנפט בשפל של חודש וחצי

13.01.2020, 23:01 | מיקי גרינפלד, שיר רייטר ונועם לנדמן

דיווח שוטף מהשווקים המובילים בעולם: העדכונים החשובים, המניות הבולטות, אגרות החוב, ועדכוני האנליסטים

ניקיי שנגחאי האנג סנג דאקס קאק פוטסי דאו ג'ונס נאסד"ק S&P 500

לחצו כאן לערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

23:00 - וול סטריט ננעלה בעליות שערים לקראת החתימה הצפויה מחרתיים על הסכם הסחר הראשוני בין סין וארה"ב: דאו ג'ונס עלה ב-0.3%, נאסד"ק הוסיף 1% ו-S&P 500 התחזק ב-0.7%. - שני האחרונים לשיאים חדשים.  מגזרי הנדל"ן והטכנולוגיה דחפו את ה-S&P 500 והובילו אותו עם עליות של 1.3%. הדיווחים על כך שארה"ב מוציאה את סין מרשימת המדינות המבצעות מניפולציות במט"ח חיזקה את האופטימיות.

טסלה בלטה עם זינוק של 9.8% לשיא חדש לאחר העלאה אסטרונומית בהמלצה מטעם אופנהיימר (ראו דיווח מוקדם). גם אפל רשמה עלייה נאה - של 2.1% - לשיא.

21:35 - הנפט איבד היום 1.6% לרמה של 58.1 דולר לחבית - שפל של כמעט חודש וחצי עם דעיכת האפשרות להמשך העימות בין ארה"ב ואיראן. הברנט איבד 1.2% לרמה של 64.2 דולר לחבית. בשני המקרים מדובר ביום חמישי ברציפות של ירידות. הגז הטבעי איבד 0.9% לרמה של 2.182 דולר ליחידה.

21:15 - הגירעון התקציבי של הממשל האמריקאי ירד בדצמבר ב-2% לעומת החודש המקביל אשתקד ועמד על 13.3 מיליארד דולר, כך לפי  משרד האוצר. לפי הערכות משרד התקציב של הקונגרס שנמסרו בשבוע שעבר הגירעון היה צפוי לעמוד על 15 מיליארד דולר. ההוצאות עמדו על 349.1 מיליארד דולר , והן עלו בעיקר על הוצאות ביטחון ופנסיה, וההכנסות - על 335.8 מיליארד דולר.

הבית הלבן, צילום: שאטרסטוק הבית הלבן | צילום: שאטרסטוק הבית הלבן, צילום: שאטרסטוק

21:00 - הזהב ירד היום ב-0.6% ל-1550.60 דולר לאונקיה - ולשפל של שבוע, על רקע הרגיעה במתיחות בין איראן לארה"ב והציפייה לחתימה על הסכם סחר ראשוני בין סין לארה"ב ביום רביעי. "כשאתה מסיר את המתח הגיאו-פוליטי מהמשוואה אז המשקיעים כבר לא זקוקים לחוף המבטחים בדמות סחורות כמו זהב", כך לדברי בארט מלק, מבית ההשקעות TD Securities.

20:35 - שעתיים וחצי לנעילה - בולטות במסחר: טסלה קופצת ב-7.7%, ביונד מיט מזנקת ב-13%, ספוטיפיי יורדת ב-2.5%, לולולמון עולה ב-3.8%, נטפליקס מטפסת ב-3.3%, אנבידיה מוסיפה 3.2%, סקייוורקס מתחזקת ב-4.2%, גולדמן זאקס עולה ב-1.6%, סיסקו מערכות מוסיפה גם היא 1.6% ואינטל עולה ב-1.2%.

19:45 - לאחר 5 חודשים: ארה"ב מוציאה את סין מרשימת המדינות המבצעות מניפולציה במט"ח: העיתוי - יומיים לפני החתימה הצפויה על הסכם הסחר הראשוני בין המדינות. לפני חמישה חודשים הוכנסה סין לרשימה השחורה בנימוק שיזמה שורת פעולות לשמור על רמה נמוכה של היואן.

יואן, צילום: בלומברג יואן | צילום: בלומברג יואן, צילום: בלומברג

18:55 - נעילה מעורבת באירופה: מדד פוטסי הבריטי עלה ב-0.4%, מדד קאק הצרפתי ללא שינוי מהותי ומדד דאקס הגרמני ירד ב-0.3%. רנו מחקה 2.8% לאחר פרסומים כי בכירים בקבוצת ניסאן-רנו מאיצים את התוכניות לפיצול אפשרי מהיצרנית הצרפתית. דויטשה בנק ירד ב-1.2% וחברת התעופה לופטהנזה נחלשה ב-1.8%. קנגפישר הבריטית טיפסה ב-1.7%.

18:45 - הנפט מסוג WTI מוחק 1.3% והנפט מסוג ברנט מאבד 1%, על רקע עמימות הפרטים בנושא החתימה הצפויה ברביעי על הסכם סחר ראשוני בין סין לארה"ב.

18:40 - יצרנית ההמבורגר הטבעוני ביונד מיט קופצת ב-10.2% בהמשך לזינוק בשבוע שעבר של 27%, בין היתר לאחר דיווחים כי מקדונלדס תרחיב ל-52 סניפים נוספים בקנדה את מכירת ההמבורגרים הטבעוניים שלה.

18:20 - ספוטיפיי מוחקת 2.5% אחרי שב-Evercore ISI הורידו את המלצת המניה לרמת תשואת חסר בנימוק כי עלייה בשולי הרווח נשארה בגדר חלום עבור חברת שירותי הסטרימינג, בשל המאבקים מול המתחרות. יחד עם זאת, מניית ספוטיפיי זינקה בשלושה החודשים האחרונים ב-32%.

17:45 - לקראת הדוחות בארה"ב – בנקים ובתי השקעות שצפויים לדווח החל ממחר:

מורגן צ'ייס צפוי לדווח מחר על רווח של 2.35 דולר למניה ברבעון הרביעי של 2019 - עלייה של 7% לעומת הרבעון הרביעי המקביל ב-2018, כך פורסם ב-marketwatch.

מורגן צ מורגן צ'ייס בניו יורק | צילום: אי פי איי מורגן צ

בנקים ובתי השקעות נוספים הצפויים לדווח השבוע: Citigroup, ו-Wells Fargo מחר, מחרתיים – בנק אוף אמריקה וגולדמן זקס, ובחמישי – מורגן סטנלי. אנליסטים צופים כי הדוחות יהיו מעורבים, קרי לא מאכזבים מדי, אך גם לא בשמיים.

17:15 - עדכוני המלצות:

IBM מאבדת 0.8% אחרי שב-Evercore הורידו את המלצת המניה ל'תשואת שוק' מ'תשואת יתר', ונימקו את ההחלטה בסביבת המאקרו ובנסיבות שוק שיוצרות מחצית שנה ראשונה קשה ל-2020.

גולדמן זאקס מטפס ב-0.5% לאחר ש-JMP Securities העלה את המלצת המניה ל'תשואת יתר' מ'תשואת שוק'. ב-JMP ציינו שבנק ההשקעות נמצא בשלבים מוקדמים של שינויים משמעותיים ביותר בענף השירותים הפיננסיים.

 

16:30 - הבורסות בניו יורק פותחות את שבוע המסחר במגמה חיובית, כשבשוק מצפים לחתימה על הסכם סחר ראשוני בין וושינגטון ובייג'ינג בהמשך השבוע. מדד נאסד"ק מתחזק ב-0.4%, S&P 500 עולה ב-0.3% ודאו ג'ונס מטפס ב-0.2%. נטפליקס מתחזקת ב-1.2% ומובילה את קבוצת ענקיות הטכנולוגיה ה-FAANG, טסלה קופצת ב-4% אחרי העלאת המלצה באופנהיימר (ראו עדכון מוקדם).

מייסד טסלה אלון מאסק, צילום: EPA מייסד טסלה אלון מאסק | צילום: EPA מייסד טסלה אלון מאסק, צילום: EPA

 

16:15 - טסלה מתחזקת ב-2.4% בטרום המסחר אחרי שבנק ההשקעות אופנהיימר העלה את מחיר היעד של המניה ל-612 דולר מ-385 דולר. אנליסט באופנהיימר ציין כי "הסובלנות של טסלה לסיכון, לצד שאיפה גדולה ביחס למתחרות, מתחילות להוות איום קיומי על חברות תחבורה שאינן מסוגלות או מעוניינות להתחדש בקצב מהיר יותר".

 

14:40 - הבורסות בניו יורק צפויות לפתוח את שבוע המסחר במגמה חיובית, לנוכח האופטימיות בשווקים מההתקדמות הקרבה ביחסי הסחר בין סין לארה"ב. החוזים העתידייים על מדד נאסד"ק מטפסים ב-0.4%, החוזים על דאו ג'ונס ו-S&P 500 עולים ב-0.3%.

חברת בגדי הספורט לולולמון מתחזקת ב-2.5% בטרום המסחר אחרי שהעלתה את תחזית הרווח וההכנסות שלה לרבעון הרביעי, בעקבות נתוני המכירות בחגים. כעת מצפה החברה לרווח רבעוני בטווח שבין 2.22 ל-2.25 דולר למניה, במקום התחזית הקודמת שהייתה לטווח שבין 2.1 ל-2.13 דולר למניה, ומעל ציפיות השוק שעומדות על 2.15 דולר למניה.

עוד בטרום - יצרנית ההמבורגר הטבעוני ביונד מיט מטפסת ב-3.1%. המניה החלה לתפוס תאוצה בשבוע שעבר לאחר שהמתחרה אימפוסיבל פודס חשפה מוצרים שמדמים בשר חזיר ונקניקיה.

חנות של לולולמון בניו יורק, צילום: בלומברג חנות של לולולמון בניו יורק | צילום: בלומברג חנות של לולולמון בניו יורק, צילום: בלומברג

14:20 - כלכלת בריטניה התכווצה ברקע חוסר הוודאות בנוגע לבחירות: התוצר המקומי הגולמי (GDP) בבריטניה נחלש ב-0.3% בנובמבר, התכווצות חמורה מזאת שציפו לה בשוק, כאשר מגזרי הייצור והשירותים הפגינו ביצועים חלשים.

הלשכה הבריטית לסטטיסטיקה לאומית דיווחה שמגזר השירותים נחלש ב-0.3%, בעוד התפוקה של מגזר הייצור צנחה בשיעור מדאיג של 1.7%. עבור הרבעון כולו המשיכה הכלכלה הבריטית להציג צמיחה, והתוצר בחודשים ספטמבר עד נובמבר עלה ב-0.1%, גבוה מהצפוי אך נמוך מצמיחה של 0.2% שנרשמה בשלושת החודשים עד אוקטובר.

 

13:05 - חברת ההימורים הבריטית 888 מאבדת 3.3% מערכה על רקע קידום רגולציה שתגביל את סכום ההימור האפשרי באתרי ההימורים בבריטניה (ראו עדכון מוקדם).

 

11:10 - שבוע המסחר באירופה נפתח לפני שעה קלה והמדדים המובילים רושמים עליות - פוטסי הלונדוני מטפס ב-0.5%, קאק הפריזאי עולה ב-0.3% ודאקס בפרנקפורט מתחזק ב-0.1%.

רנו מאבדת 2.7% בבורסת פריז, לאחר פרסומים כי בכירים בקבוצת ניסאן-רנו מאיצים את התוכניות לפיצול אפשרי מהיצרנית הצרפתית, כשברקע התביעה נגד מנכ"ל הקבוצה קרלוס גוהן, שנמלט ללבנון. על פי מקורות שציטט הפייננשל טיימס, התוכנית כוללת הפרדה מוחלטת של הייצור וההנדסה, וכן שינויים מהותיים בהרכב הדירקטוריון של ניסאן.

על פי הפרסום, גם בתקופת כהונתו של גוהן היו מהנדסים ומנהלים שלא היו מרוצים מהחלטתו לדחוף להנדסה וייצור אחידים בין רנו לניסאן, והמרמור בקבוצה גבר לאחר מעצרו של גוהן.

בנעילה באסיה - האנג סנג טיפס ב-1.1%, שנגחאי עלה ב-0.8%.

מטה חברת רנו, צילום: איי אף פי מטה חברת רנו | צילום: איי אף פי מטה חברת רנו, צילום: איי אף פי

 

9:10 - אתרי ההימורים בבריטניה בצרות: הרגולטור של הענף מתכוון להעביר תקנות שיאסרו על האתרים לקבל מהלקוחות פיקדונות כספיים באמצעות כרטיסי אשראי – צעד שנענה לקריאות מתמשכות בבריטניה לצמצם את כוחו של הענף ואת האופן שבו הוא מנצל לטענת המתנגדים להימורים את חולשת הלקוחות.

התקנות החדשות יאפשרו תשלום באתרים רק באמצעות כרטיסי חיוב מיידיים מסוג דביט, והמשמעות היא שגובה ההימור יוגבל מאד, בהתאם לחשבון הבנק של המהמר. ההחלטה צפויה לפגועה בכמה וכמה חברות פרטיות (כמו Bet365 ו-Betfair) אך גם בחברה הציבורית 888 הנסחרת בבורסה של לונדון.

 , צילום: צילום מסך צילום: צילום מסך  , צילום: צילום מסך

9:00 - סחורות בפתיחת השבוע: עליות קלות בנפט - הברנט עולה ב-0.1% ונסחר ב-65 דולר לחבית, ה-WTI עולה ב-0.2% ל-59.1 דולר לחבית; הזהב יורד ב-0.3% ל-1,554.90 דולר האונקיה.

8:00 - עדכון מאכזב מפורד: מכירות יצרנית הרכב בסין רושמות ירידה גם ב-2919, בשיעור חד של 26.1%, בסך הכול 567,854 מכוניות – וזוהי שנה שלישית ברציפות של נסיגה בפעילות החברה בסין. ברבעון הרביעי מכרה פורד בשוק הסיני 147,473 מכוניות, ירידה של 14.7% בהשוואה לרבעון המקביל. בשנת 2017 נרשמה ירידה של 6% במכירות פורד בענקית האסייתית בהשוואה לשנה קודמת ובשנת 2018 עמד שיעור הירידה של 37%.

בחברה עדכנו עוד שגם 2020 צפויה להיות "מאתגרת", ושהיא מתכוונת להשיק 30 מודלים חדשים בסין בשלוש השנים הקרובות, מחציתם של מכוניות חשמליות. עוד על הפרק, לוקליזציה של צוות המנהלים תוך דגש על מעבר לצוות בכיר מקומי על חשבון מנהלים מחוץ לסין, לצד שיפור היחסים עם קבוצות חיצוניות במסגרת שיתופי פעולה רלבנטיים.

7:50 - עליות בשווקים המובילים של אסיה בפתיחת שבוע המסחר, ולקראת החתימה המתקרבת על הסכם סחר ראשוני בין ארה"ב לסין. מדד ניקיי עולה ב-0.5%, האנג סנג עולה ב-0.8%, שנגחאי עולה ב-0.1%. הסכם הסחר הראשוני בין ארה"ב לסין צפוי להיחתם בבית הלבן ביום רביעי; הדולר נחלש ב-0.3% מול היואן הסיני, נסחר ב-6.90 יואן לדולר. מניית בנק אוף צ'יינה עולה ב-1.2% בהונג קונג.

"השאלות הקשות יותר בעניין הסחר יכולות להגיע מאוחר יותר. אני חושב שהשבוע התחושות בנושא השא יהיו מאד חיוביות וזה עשוי לחזק במידה את הסנטימנט", אמר הבוקר אנליסט המט"ח ב-Westpac, סין קאלו (Sean Callow). דברי קאלו מובאים ברויטרס.  

בהונג קונג, שר האוצר בממשל המקומי  פאל צ'אן (Paul Chan) אמר היום שהממשלה בוחנת שינוי בשיטת המס, להסדרים "תחרותיים יותר", לצד הקלות נוספות, על מנת למשוך קרנות השקעות פרטיות לעיר – במטרה לדחוף מחדש את הכלכלה המקומית שנכנסה במחצית השנייה של 2019 למיתון. עוד ציין צ'אן שלמרות הדשדוש הכלכלי, המערכת הבנקאית המקומית מתנהלת באופן תקין וללא בעיית נזילות.  

הבורסה בהונג קונג, צילום: אי פי איי הבורסה בהונג קונג | צילום: אי פי איי הבורסה בהונג קונג, צילום: אי פי איי

תגיות