אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כנס מהפכת התשלומים

מייסד פיוניר: "כדי להיות יזם אתה צריך לבוא מהבית עם הרבה אורך נשימה"

יובל טל אמר בכנס מהפכת התשלומים של כלכליסט ובנק הפועלים כי "אם יזם חושב שזה 'קול', אז עליו לחשוב עוד פעם. מדובר בתקופה ארוכה של אי ודאות וגם צריך להיות מסוגל לקחת את כאב הכישלון"

13.01.2020, 15:27 | נעמי צורף

"יזמות זה יזמות. אני חושב שהמון יזמים לא כל כך משנה להם אם החברה עושה סליקה או חלפנות או דבר אחר, הם רוצים לבנות חברה שתצליח", אמר יובל טל מייסד פיוניר בשיחה עם כתב כלכליסט מאיר אורבך, בכנס מהפכת התשלומים של ישראל של כלכליסט ובנק הפועלים.

"ככל שהפינטק נהיה יותר בוגר ומורכב, ובמקביל הרבה שירותים יצאו מהבנקים והרבה שירותים ניתנים לבנקים, זה הרבה יותר קשה למצוא את המוצר הנכון. אנחנו רואים שיש הרבה יוניקורנס וגיוסים גדולים וזה בא במקביל לזה שיש הרבה פחות גיוסים קטנים כי קשה מאוד לדעת מה הרעיון הנכון. פה יש כשל בתעשייה שלאט לאט נפתר בצורות שונות".

אתה אומר שיש כסף אבל איפשהו אתה כמשקיע לא מקבל מספיק דברים טובים, מספיק יזמים שרוצים לתת את הנשמה?

"אני חושב שיש הרבה יזמים שרוצים להתחיל, אבל היחס הוא קשה. היחס להצליח הוא אחד ל-10, ל-20 ואפילו ל-100. זאת אומרת, שמהרגע שמקבלים החלטה ועד שמקבלים מימון משכורת, הדרך צריכה לעבור באי ודאות מאוד גדולה. במידה רבה יש בזה הרבה חוסר היגיון".

 

יובל טל מייסד פיוניר, היום בכנס, צילום: אוראל כהן יובל טל מייסד פיוניר, היום בכנס | צילום: אוראל כהן יובל טל מייסד פיוניר, היום בכנס, צילום: אוראל כהן

מה הנוסחה? מה היית מציע ליזם שרוצה להיות כמוך?

"אני חושב שאם רוצים להצליח צריך דיזיין פרטנר, כלומר למצוא את החברות שיכולות להיות הלקוחות שלך בעתיד, שאתה יודע שאם אתה בונה את המוצר מהר וטוב הם יתנו לזה צ'אנס. כשאתה מתחיל ככה, זה משפר את הסיכויים שהמשקיעים יסתכלו עליך אחרת.

"צריך לזכור שלתעשייה עצמה יש המון ידע שיושב בקרנות שיודעות מה יקרה עוד שנה, שנתיים או ארבע. צריך להיעזר בידע הזה וממנו לגזור הבנה של איזה תשתיות צריך. מי שיבנה תשתיות בהתאם לצורך העתידי הסיכוי שלו להצליח יותר גבוה, לעומת מי שמגיע מהסלון בבית שאין לו תמונה ספציפית של התעשייה".

יזמים כיום בתחום יוכלו להקים חברה כמו חברת הפינטק ראפיד, או שב-2020 צריך ללכת לחפש משהו אחר?

"ראפיד התחילה במקום אחד על ידי יזם שזו לא החברה הראשונה שלו כך שהסיכויים שונים לגמרי. כדי להיות יזם אתה צריך לבוא מהבית עם מספיק אורך נשימה, להיות מסוגל להיות הרבה זמן בלי מימון בלי משכורת. זה לא ממש הוגן כי זה סוגר את השוק רק לקבוצה מסוימת".

צריך להיות מסודר כלכלית כדי להיות יזם?

"או מסודר או עם הרבה אומץ. אני רואה הרבה יזמים שהמשפחות שלהם נחנקות כי הם לא לוקחים משכורת או לוקחים משכורת מינימום ואתה לא יודע כמה זמן זה יקח ואם זה יצליח. יכול להיות שזה יקח שנה וזה יכול גם לא לקרות".

מה יכול לשפר סיכויים של יזם להצליח?

"קודם כל, אם אתה חושב שלהיות יזם זה 'קול', אז תחשוב עוד פעם. מדובר בתקופה ארוכה של אי ודאות וגם צריך להיות מסוגל לקחת את כאב הכישלון. הרבה אנשים מגלים אחרי תקופה ארוכה של סבל שזה לא הם. בנוסף, אני ממליץ לבדוק היטב שהמודל העסקי נכון ומתאים. יש הרבה מוצרים טובים עם מודל עסקי בעייתי שאין סיכוי להרוויח איתם כסף".  

יובל טל מדגים  אקרו-יוגה בכנס התשלומים, צילום: אוראל כהן יובל טל מדגים אקרו-יוגה בכנס התשלומים | צילום: אוראל כהן יובל טל מדגים  אקרו-יוגה בכנס התשלומים, צילום: אוראל כהן

מה דעתך על התעשייה המקומית?

"ישראל בפינטק זו תעשייה מקומית מבטיחה. יש הרבה אנשים טובים וגם בבנקים יש אנשי מקצוע מעולים, זו תעשייה צומחת והשוק מאוד טרנדי".

איך יובל טל הופך למאסטר של האקרו יוגה בישראל ואיך זה קשור ליזמות?

"כמו שאמרתי יזמות זה יזמות. אני ואופיר השותפה שלי הצלחנו לגרום לקהילה לשתף פעולה ב'פלאש מוב' עם המון צפיות. אני התחלתי עם זה באיזשהו משבר של אחד העשירונים - החלטתי ללמוד אקרובטיקה וזה נראה לי פסיכי האומץ, התעוזה והתחושה של לשבור את המסגרת. יש בקהילת האקרו יוגה המון אנשים בכל מיני גילאים וגוונים. מה שיפה זה שזה ספורט שלא דורש כסף, אנשים פשוט באים לפארק ומתחברים זה עם זה".

תגיות