אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רשם הוצל"פ נתן פטור לחייב חולה סופני שחובותיו יותר ממיליון שקל צילום: שאטרסטוק

רשם הוצל"פ נתן פטור לחייב חולה סופני שחובותיו יותר ממיליון שקל

לחייב בן ה-76 חובות של כ-1.6 מיליון שקל והכנסתו החודשית עומדת על 2,249 שקל בלבד. הרשם קבע, כי לא נמצא צידוק למימוש כספי הפנסיה שלו מאחר שהכנסתו נמוכה מאוד והוא זקוק לכספים אלו

19.01.2020, 13:25 | ליטל דוברוביצקי

רשם ההוצאה לפועל בתל אביב גיא סמולרצ'יק, קיבל לאחרונה בקשת חייב שהוא חולה סופני למתן הפטר. הרשם קבע כי "החייב שהה בהליכי הוצאה לפועל במשך שנים רבות ולא צפויה תועלת ממשית מהמשך שהותו בהליך. החייב בגיל מבוגר וחולה במחלה סופנית. דומה שהליך ההפטר בהוצאה לפועל לפי הוראת השעה נולד בפרט למקרים כגון אלו".

החייב בן 76 חולה במחלה קשה והוכרז כחייב מוגבל באמצעים בשנת 2011. הכנסתו החודשית עומדת על 2,249 שקל בלבד, מקצבת ביטוח לאומי, ואילו חובותיו מסתכמים (בתיק האיחוד) בכ-1.6 מיליון שקל. צו התשלומים החודשי עומד על 500 שקל.

מחקירת החייב התברר, כי לחייב זכויות פנסיונית כוללות של כ-75 אלף שקל, וכן קרן השתלמות בסך של 1,891 שקל. עמדת הנושים היתה כי הם מותירים את ההכרעה בבקשה לשיקול דעת רשם ההוצאה לפועל, למעט נושה יחיד, אשר הגיש את התנגדותו וסבר כי יש לממש את כספי החייב.

הוצאה לפועל בת"א, צילום: תומריקו הוצאה לפועל בת"א | צילום: תומריקו הוצאה לפועל בת"א, צילום: תומריקו

הרשם קבע, כי לא נמצא צידוק למימוש כספי החייב, מאחר שהכנסתו נמוכה מאוד והוא זקוק לכספים אלו לצורך מחייה בסיסית, תרופות וטיפולים והתמודדות עם מחלתו. הרשם הוסיף, כי מעבר למצבו הרפואי הקשה וגילו המבוגר של החייב, הוא "נמצא בהליך שנים רבות, מאז שנת 2011, וניתן לומר שהזמן הרב שבו שהה בהליך מגלם את ההחזר הראוי לנושים, אשר אף לא פעלו עד כה למימוש זכויות כספיות של החייב".

לאור זאת, קבע הרשם  סמולרצ'יק, כי נסיבותיו של החייב, כפי שעולות מבקשת החייב ומהחקירה שנערכה לו, מצדיקות מתן צו הפטר. "הוראת השעה בהוצאה לפועל מעניקה סמכות לרשמי ההוצאה לפועל לתת צו הפטר בתנאים מסוימים, וזו משתלבת בהכרח עם מטרת חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, ונראה שמטרת החוק החדש אך מעצימה תכלית זו, הן בעצם ציון תכלית זו במסגרת כותרת חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, והן בעצם הצבת תכלית זו בראש רשימת התכליות שהוצבה מיד בתחילתו של חוק זה. מכאן עולה ששיקומו של החייב בנסיבות המפורטות הוא צעד ראוי בנסיבות העניין".

תגיות