אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קשת ורשת לבג"ץ: על משרדי התקשורת והאוצר להחזיר לנו 35 מיליון שקל צילום: רונן אקרמן

קשת ורשת לבג"ץ: על משרדי התקשורת והאוצר להחזיר לנו 35 מיליון שקל

הסכומים שולמו לקופת המדינה במסגרת המעבר מזיכיונות לרישיונות, פיצול ערוץ 2 ומכרז הקצאת אפיקי השידור החדשים; הכסף אמור לחזור לגופים להשקעה ביצירה מקורית, אך משרד התקשורת נמנע מלקבל החלטה תחת ממשלה זמנית

22.01.2020, 16:15 | אביאור אבו

קשת ורשת עתרו אתמול (ג') לבג"ץ בדרישה לחייב את שר התקשורת לקבוע באופן מיידי אמות מידה לחלוקת 35 מיליון שקל ששולמו על ידי קשת, רשת וערוץ 10 לקופת המדינה. העותרות מבקשות צו על-תנאי ובקשה לקיום דיון דחוף.

קראו עוד בכלכליסט

ב-2015 ערוץ 10 קיבל רישיון, ועבור השימוש באפיק 10 שילם 2.16 מיליון שקל. ב-2017, עם פיצול ערוץ 2 ופרסום המכרז לשימוש באפיקים 12,13,14, הערוצים המסחריים שילמו 33 מיליון שקל נוספים: קשת שילמה 25.2 מיליון שקל; רשת 7.7 מיליון שקל; וערוץ 10 שילם סכום סמלי של שקל וחצי בלבד.

על פי חוק הרשות השנייה, על שר התקשורת לקבוע אמות מידה לצורך חלוקת הכספים בין קשת, רשת, HOT ו-yes, לצורך מימון רכישת הפקות מקומיות שישודרו במסגרת שידוריהן. אמות המידה כפופות לאישור שר האוצר לאחר שייקבעו ע"י שר התקשורת, ועל כן עתרו הגופים גם נגדו. HOT ו-yes צורפו כמשיבות פורמליות לעתירה.

אבי ניר, מנכ"ל קשת, צילום: רונן אקרמן אבי ניר, מנכ"ל קשת | צילום: רונן אקרמן אבי ניר, מנכ"ל קשת, צילום: רונן אקרמן

לאחר שני שימועים שפרסם ב-2018-2017 בנושא, טענתו המרכזית של משרד התקשורת כיום היא כי לא ניתן לקבוע אמות מידה טרם כינונה של ממשלה שאינה זמנית. במכתב מיולי 2019 של ממונה על הייעוץ המשפטי במשרד התקשורת נכתב: "בשים לב לרגישות הנושא, המלצות גורמי המקצוע במשרד התקשורת יובאו בפני שר התקשורת רק לאחר הקמתה של ממשלה חדשה".

לטענת גופי השידור, יש לקבוע את אמות המידה באופן מידי, גם בזמן ממשלת מעבר. עוד הן טוענות כי משרד התקשורת קיבל בזמן ממשלת מעבר החלטות מהותיות ובעלות השלכות גדולות יותר בנושאים אחרים בתחום אחריותו, כדוגמת הענקת פטור ל-HOT לחובת הפריסה האוניברסלית של התשתית הקווית שלה. כך גם משרדי ממשלה אחרים כמו משרד התחבורה שהוציא לדרך את מיזם "נתיב פלוס".

"לאור עמדת משרד התקשורת, משמעות הדבר היא כי החלטת השר תתקבל לכל המוקדם במהלך החודשים אפריל-מאי 2020",נכתב בעתירה, "למעלה משלוש שנים לאחר שהעותרות שילמו את הכספים המופקדים לאחר מכרז הקצאת האפיקים, וחמש שנים מאז שילם

ערוץ 10 את הכספים המופקדים. השתהותו הממושכת פוגעת בזכות הקניין של העותרות ומסבה להן ולענף הפקות הטלוויזיה המקומיות נזק כספי משמעותי. החלטה תקדם את האינטרס הציבורי בפיתוח תעשיית התוכן, ידרבן השקעות נוספות בה ויעשיר את מסך הטלוויזיה".

בדרישה דומה, פנו איגודי היוצרים בספטמבר 2019 במכתב ליו"ר הרשות השנייה, יוליה שמאלוב ברקוביץ'. שמאלוב מסר בזמנו: "הכספים נמצאים אצל החשב הכללי עד לרגע זה. מהיכרותי עם השר אמסלם, אני יודעת שנושא היצירה הישראלית קרוב ללבו ונמצא בראש מעייניו. בכוונתי לפנות לשר התקשורת כך שהנושא יבוא על פתרונו".

העתירה הוגשה על ידי עו״ד רועי בלכר, נגה רובינשטיין ואלעד כהן ממשרד קריספין רובינשטיין בלכר.

ממשרד התקשורת לא נמסרה תגובה.

תגיות