אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הסיגרים, כוכבי החתונות מהאייטיז, חוזרים צילום: דרור עינב

הסיגרים, כוכבי החתונות מהאייטיז, חוזרים

הסיגרים חוזרים למסעדות בשלל פרשנויות עכשוויות ומילויים עדכניים, כמו דג ים, צלעות טלה או חצילים / רעות ברנע

27.01.2020, 08:22 | רעות ברנע

פעם הם היו סימן ההיכר של אולמות האירועים, לצד רבע עוף והבורקס פטריות, אבל לאחרונה הם זוכים לעדנה מחודשת בדמות מנות שף שהופכות אותם למתוחכמים הרבה יותר: הסיגרים - בצק דקיק ומטוגן ממולא בכל טוב הולך ומופיע בתפריט של יותר ויותר מסעדות רציניות. "אני אוהב לקחת קלאסיקות מפעם ולצקת לתוכן משהו יותר עדכני", אומר השף הלל תווקולי, שפתח לפני חודשיים את "אנימאר", אולי המסעדה הכי מדוברת בתקופה האחרונה.

בתפריט של "אנימאר" יש מנה של סיגרים ממולאים דגי ברבוניה עם אריסה, איולי עמבה וליים ירוק (45 שקל). "מבחינת העבודה זו מנה מורכבת, זה לא פשוט לגלגל סיגרים, אבל בתוך הבצק אפשר לצקת הרבה סיפור, לקחת אותו לכל מיני מקומות. במקרה שלי מדובר בפרשנות ים־תיכונית למנת הפיש אנד צ'יפס, משהו שמדבר בשפה של המסעדה". תווקולי לא לבד, גם שפים אחרים מצליחים להפוך את הבצק המגולגל, המטוגן בשמן עמוק הזה לסיפורים שונים ומגוונים לוקנדה.

אנימאר, ת"א. סיגרים ממולאים דגי ברבוניה עם אריסה, איולי עמבה וליים ירקות. 45 שקל, צילום: ספיר קוסא אנימאר, ת"א. סיגרים ממולאים דגי ברבוניה עם אריסה, איולי עמבה וליים ירקות. 45 שקל | צילום: ספיר קוסא אנימאר, ת"א. סיגרים ממולאים דגי ברבוניה עם אריסה, איולי עמבה וליים ירקות. 45 שקל, צילום: ספיר קוסא

לוקנדה, נצרת. סיגרים של שקדי עגל ברוטב עמבה על מצע סלט עדשים שחורות, עגבניות ושמיר. 62 שקל, צילום: אפיק גבאי לוקנדה, נצרת. סיגרים של שקדי עגל ברוטב עמבה על מצע סלט עדשים שחורות, עגבניות ושמיר. 62 שקל | צילום: אפיק גבאי לוקנדה, נצרת. סיגרים של שקדי עגל ברוטב עמבה על מצע סלט עדשים שחורות, עגבניות ושמיר. 62 שקל, צילום: אפיק גבאי

הלנה בנמל, קיסריה. סיגרים של טלה ועגל על טחינה היונה, בצלים ועגבניות צלויים בגריל. 56 שקל, צילום: אפיק גבאי הלנה בנמל, קיסריה. סיגרים של טלה ועגל על טחינה היונה, בצלים ועגבניות צלויים בגריל. 56 שקל | צילום: אפיק גבאי הלנה בנמל, קיסריה. סיגרים של טלה ועגל על טחינה היונה, בצלים ועגבניות צלויים בגריל. 56 שקל, צילום: אפיק גבאי

כרמא, ירושלים. סיגרים של בשר טלה, חצילים קלויים וצ כרמא, ירושלים. סיגרים של בשר טלה, חצילים קלויים וצ'נוברים ברוטב טחינה וקולי (coulis) עגבניות. 52 שקל | צילום: גיל אבירם כרמא, ירושלים. סיגרים של בשר טלה, חצילים קלויים וצ

אלנה, מלון נורמן ת"א. סיגרים של חלקי פנים לצד טחינה, עגבניות מרוסקות ושמן זית "פתורה". 58 שקל, צילום: יח"צ אלנה, מלון נורמן ת"א. סיגרים של חלקי פנים לצד טחינה, עגבניות מרוסקות ושמן זית "פתורה". 58 שקל | צילום: יח"צ אלנה, מלון נורמן ת"א. סיגרים של חלקי פנים לצד טחינה, עגבניות מרוסקות ושמן זית "פתורה". 58 שקל, צילום: יח"צ

אווה סאפי, נוה צדק ת"א. סיגרים במילוי בקר בבישול איטי בתיבול פיקנטי עם טחינה "הר ברכה" וסלט זוקיני מלפפון. 52 שקל, צילום: דרור עינב אווה סאפי, נוה צדק ת"א. סיגרים במילוי בקר בבישול איטי בתיבול פיקנטי עם טחינה "הר ברכה" וסלט זוקיני מלפפון. 52 שקל | צילום: דרור עינב אווה סאפי, נוה צדק ת"א. סיגרים במילוי בקר בבישול איטי בתיבול פיקנטי עם טחינה "הר ברכה" וסלט זוקיני מלפפון. 52 שקל, צילום: דרור עינב

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות