אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנכ"ל משרד הבריאות: "הנחת העבודה היא כי וירוס הקורונה יגיע לישראל" צילום: אוראל כהן

מנכ"ל משרד הבריאות: "הנחת העבודה היא כי וירוס הקורונה יגיע לישראל"

לאחר שאתמול חתם שר הבריאות ליצמן על צו המאפשר לכפות על אזרחים אשפוז בבידוד, אמר היום משה בר סימן טוב כי המשרד ערוך ומוכן לתרחיש הגעת הווירוס לישראל; בחמישי צפוי להתכנס הצוות לטיפול במגיפות (צט"מ) לישיבה מיוחדת ובמשרד שוקלים לפתוח אותה לתקשורת על מנת למתן את הלחץ הציבורי

28.01.2020, 17:52 | אדריאן פילוט

מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב, אמר היום (ג') בתדרוך לעיתונאים כי הנחת העבודה של המשרד היא שווירוס הקורונה שמטיל אימתו על אסיה, יגיע לישראל. עוד הסביר בר סימן טוב כי המשרד ערוך ומוכן לתרחיש זה.

קראו עוד בכלכליסט

בר סימן טוב גם אמר כי ביום חמישי הקרוב הצוות לטיפול במגיפות (צט"מ) צפוי להתכנס לישיבה מיוחדת ובמשרד הבריאות שוקלים לפתוח אותה לתקשורת על מנת להוריד את הלחץ ששורר בקרב אזרחים. לפי הנתונים שפורסמו עד כה, רק 20 מקרים (כ-1%) של הידבקות בנגיף אותרו מחוץ לגבולות סין. ובכל זאת כאמור, המשרד ערוך לטיפול במקרי הידבקות, בעיקר באמצעות בידוד חולים.

משה בר סימן טוב מנכ"ל משרד הבריאות, צילום: אוראל כהן משה בר סימן טוב מנכ"ל משרד הבריאות | צילום: אוראל כהן משה בר סימן טוב מנכ"ל משרד הבריאות, צילום: אוראל כהן

מנכ"ל המשרד אמר את הדברים לאחר שאתמול חתם שר הבריאות יעקב ליצמן על צו פקודת בריאות העם, שמטרתו להרחיב את סמכויות המשרד כדי להתמודד עם וירוס הקורונה. המשמעות המעשית של החתימה היא, כי המשרד רשאי לפי חוק להגביל את חירויות הפרט מאזרחים, לרבות איסור על נסיעה ליעד מסוים ועד לכפיית אשפוז בבידוד.

גם היום ביקשו במשרד הבריאות להדגיש כי אין בהצהרות המנכ"ל או בחתימת המשרד על הצו "משום הודעה על מצב חירום, אלא בהיערכות לכל תרחיש אפשרי". למעשה, החתימה על הצו מאפשרת למעשה למנכ״ל המשרד משה בר סימן טוב, לראש שירותי בריאות הציבור פרופ׳ סיגל סדקצי ולרופאי המחוזות במשרד, לבצע במידת הצורך את כל הצעדים הנדרשים להתמודד עם התפרצות הנגיף בארץ.

בימים האחרונים נשמעה ביקורת רבה על משרד הבריאות, על כך שהוא לא עושה מספיק בהקשר של התפרצות הווירוס קורונה שכבר שיתק חלקים נרחבים של סין, לרבות הקריאה להציב מצלמות תרמיות בשדה התעופה. צעד זה הוא בעייתי ויעילותו מוגבלת מאוד, בשעה שעלותו גבוהה. לדוגמה, אם נשא של הווירוס נטל במהלך הטיסה מוריד חום, אז המצלמה לא תגלה אותו.

כמו כן, אם החולה נמצא בתקופת דגירה, גם אז הוא לא יתגלה. יתרה מזו, המצלמה עשויה לאתר חולים בסוגים אחרים של שפעת, שהסימפטומים שלהם דומים לווירוס הנוכחי.

אזרחים עם מסיכות בסין, צילום: גטי אימג אזרחים עם מסיכות בסין | צילום: גטי אימג'ס אזרחים עם מסיכות בסין, צילום: גטי אימג

ממשרד הבריאות שיגרו גם איגרת לציבור עם הוראות בטיחות כיצד לפעול במקרה של הופעת הסימפטומים שעלולים להעיד על המחלה - אך ורק עבור אלו שביקרו בסין או היו במגע עם חולים.

כמו כן, במשרד חזרו על המלצתם, שלא לבצע נסיעות לא הכרחיות לסין ולא לנסוע כלל למחוז חוביי במדינה.

תגיות