אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרטנר ואלטיס מאשרות את חשיפת כלכליסט: HOT הגישה הצעה לרכישת חברת הסלולר צילום: רמי זרנגר

נחשף בכלכליסט

פרטנר ואלטיס מאשרות את חשיפת כלכליסט: HOT הגישה הצעה לרכישת חברת הסלולר

פרטנר והחברה האם של HOT, בבעלותו של פטריק דרהי, אישרו את חשיפת כלכליסט מהבוקר אך לא פירטו את תוכן ההצעה; כלכליסט חשף כי גובה ההצעה עומד על יותר מ-3 מיליארד שקל

29.01.2020, 11:36 | גולן חזני

אלטיס, החברה האם של HOT, אישרה הבוקר בדיווח לבורסה כי HOT הגישה הצעה לרכישת מלוא המניות של חברת פרטנר. אלטיס, של פטריק דרהי, אישרה בכך את חשיפת כלכליסט מהבוקר, אך לא פירטה את תוכן ההצעה.

פטריק דרהי , צילום: אוראל כהן פטריק דרהי | צילום: אוראל כהן פטריק דרהי , צילום: אוראל כהן

הבוקר חשף כלכליסט, כי HOT הגישה הצעה לרכישת 100% מפרטנר תמורת יותר מ-3 מיליארד שקל.

אם ההצעה תאושר, צפוי להתרחש מיזוג ראשון בענף הסלולר, זאת לאחר שיחות של חודשים ארוכים שבהם ביקשה HOT, בשליטת דרהי להתמזג עם אחת החברות, סלקום או פרטנר.

טל גרנות גולדשטיין מנכ"לית HOT, צילום: HOT טל גרנות גולדשטיין מנכ"לית HOT | צילום: HOT טל גרנות גולדשטיין מנכ"לית HOT, צילום: HOT

בתוך כף, גם פרטנר מאשרת את חשיפת כלכליסט והודיעה כי קיבלה הצעת רכישה מאלטיס אירופה למלוא 100% מניותיה. "דירקטוריון פרטנר יבחן את ההצעה", מסרה החברה. את העסקה מוביל דרהי עצמו יחד עם דקסטר גואי מנכ"ל אלטיס, וטל-גרנות גולדשטיין, מנכ"לית HOT שצפויה לשמש כמנכ"לית החברה הממוזגת אם אכן המיזוג ייצא לפועל.

נסיונות מיזוג בין חברות התקשורת בשוק מתקיימים מזה שנה. HOT קיימה מגעים למיזוג עם סלקום בהובלת דרהי ואדוארדו אלשטיין אולם אלה לא הבשילו לכלל עיסקה ו-HOT פנתה למגעים עם פרטנר כשהיתה בשליטת חיים סבן, כשגם שם לא הצליחו הצדדים להגיע להסכמות.

גרנות גולדשטיין התייחסה לאחרונה למצב שוק התקשורת בישראל כשאמרה, כי "רק בעשור האחרון השקיעה קבוצת HOT בממוצע כמיליארד שקל בשנה בתשתיות תקשורת.HOT היא המשקיעה הגדולה ביותר בישראל בתחום תשתיות התקשורת, עם שיעור השקעה שעומד על כרבע מהכנסות החברה בצורה עקבית במשך למעלה מעשור.

"אבל אל מול ההשקעה האדירה הזו אנו נמצאים מול תמרור אזהרה: בעוד שהתוצר בישראל צומח, שוק התקשורת הישראלי הולך ומתכווץ וכתוצאה מכך, ישראל ממוקמת במקום ה-22 מבין מדינות ה-OECD במדד חלקו של שוק התקשורת מתוך התוצר", הוסיפה גרנות גולדשטיין. על מנת שישראל תוכל להתקדם לדור הבא של התשתיות - יש להשקיע סכומים אדירים – בנוסף על ההשקעות הנוכחיות – נדרשת תוספת השקעות של בין 8-10 מיליארד שקל.

"למדינת ישראל ולחברות התקשורת אחריות משותפת – הצמיחה שהתשתית מביאה איתה נוגעת לכל אחת ואחד מאתנו. בעולם כבר הבינו שכדי לעמוד בביקושים ולפתח את התשתית יש צורך לאחד כוחות ולהתמזג. במצב השוק היום, כאשר הכנסות חברות התקשורת נשחקות, יש צורך בשינוי מבני משמעותי בשוק – מיזוגים הם הדרך לעמידה באתגר הלאומי הזה, ויש בכוחם לעודד חדשנות, לייצר שינוי, להגדיל את מקומות התעסוקה ולחזק את הכלכלה הישראלית".

סבינה לוי, מנהלת מחלקת מחקר בלידר שוקי הון ציינה, כי "להערכתנו, מדובר במיזוג בעל הגיון עסקי וכללי רבים, עבור שתי החברות, אולם עדיין קיים סימן שאלה גדול לגבי הסיכוי לקבל אישור רגולטורי לעסקה. הדבר נובע בין היתר מכך שמדובר במיזוג בין שתי חברות גדולות, ולשתי החברות חפיפה במרבית תחומי פעילותה.

"על פניו המחיר המוצע עבור פרטנר אינו גבוה אולם אנו לא פוסלים כי אלטיס תעלה את ההצעה. בנוסף אנו מעריכים כי ההערכות הגוברות בנוגע לאפשרות לאי מתן היתר השליטה להאצי'סון מגבירה את הסיכוי לעסקה. בכל מקרה, אנו מעריכים כי במקרה ותאושר, לעסקה תהיה השפעה חיובית על ענף התקשורת".

עו"ד ליאור פורת מוביל תחום תקשורת במשרד גורניצקי ושות': "מבלי להיכנס לפרטי העסקה הספציפית הזאת, בתחום הסלולר המציאות בפועל הוכיחה שריבוי שחקנים לא תורם להתפתחות התשתיות וכי החרפת התחרות הקשתה על ביצוע השקעות תשתיתיות. בשעתו, ציין בכיר במשרד התקשורת כי בשוק התקשורת קיימת סתירה מובנית בין התחרות על המחיר לעידוד השקעות וכי ככל שהמחיר נמוך יותר, כך נוצר תמריץ שלילי להשקעה בתשתיות מתקדמות.

לפיכך, היו שקראו במשרד התקשורת לחשב מסלול מחדש. במובן הזה, יתכן שעסקת הוט- פרטנר תהווה טריגר לרגולטור לחישוב מסלול מחדש, אחרי שהזדמנויות קודמות פוספסו. יחד עם זאת, מדובר מיזוג כגון זה מטבעו הוא מיזוג מורכב ורב תחומי וראוי שהשפעתו על כל אחד ואחד מהענפים בהם הוא נוגע תיבחן בקפידה על ידי הרגולטורים המתאימים".

תגיות