אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קניון TLV מבטל את ההנחות לשוכרים צילומים: עמית שעל, נעה קסלר

קניון TLV מבטל את ההנחות לשוכרים

רבוע כחול נדל”ן שבשליטת מוטי בן־משה הודיעה לבעלי החנויות שהטבות בדמי השכירות שקיבלו מגינדי, בטלות. “התנועה לא מצדיקה את שכר הדירה”, טוען שוכר

30.01.2020, 07:24 | אורנה יפת

קניון TLV מבטל את ההנחות לשוכרים. לכלכליסט נודע, כי הבעלים של הקניון, מוטי בן־משה, הורה לבטל את כל ההנחות וההטבות שקיבלו השוכרים בתקופה שהקניון היה בבעלות המשותפת עם גינדי.

קראו עוד בכלכליסט

במרץ הקרוב ימלאו שלוש שנים להשקת הקניון, ובימים אלה מזמנת הנהלת הקניון, בראשותו של אורי אבל, שוכרים לשיחות בנוגע להמשך ההתקשרות ומודיעה להם על ביטול או צמצום גובה ההנחות הקיימות. הנהלת הקניון חותמת חוזים חדשים לטווח קצר, בחלק מהמקרים לשנה בלבד, כיוון שבן־משה מאמין כי בקרוב יהפוך ה־TLV לקניון משגשג, והוא יוכל לגבות בו שכר דירה גבוה מזה שנגבה כיום. יתרה מכך, הקניון מסרב להכניס רשתות קמעונאיות ששוכרות שטחים גדולים ומשלמות שכר דירה נמוך. מבחינת השוכרים, חלקם מעדיפים מיוזמתם לחתום לטווח קצר בלבד בשל ביטול ההנחות.

לפני חודש רכשה רבוע כחול נדל”ן, בשליטת בן־משה באמצעות אלון רבוע כחול שבבעלותו, את חלקה של גינדי אחזקות (50%) בקניון לפי שווי 1.25 מיליארד שקל. עד לחודש האחרון נוהל הקניון במשותף על ידי השותפים, שהיו חלוקים ביניהם בנוגע לניהול הקניון והשיווק שלו. בן־משה ניסה להתנגד להטבות שנתנו שותפיו בקניון לדיירים, אך ללא הצלחה. עם הפרידה מגינדי החל בן־משה ליישם את האסטרטגיה החדשה שכוללת, מלבד ביטול ההנחות, גם הקטנת שטח החנויות בקניון, הוספת מסעדות וגביית כסף עבור החניון התת־קרקעי, שבשנתיים הראשונות העניק שעתיים חינם למבקרים. במצגת למשקיעים שפרסמה רבוע כחול נדל”ן היא צופה שההכנסות של הקניון מדמי שכירות (NOI) יעמדו על 76–78 מיליון שקל בשנה. בשנת 2018 היה ה־NOI של הקניון 60 מיליון שקל.

מוטי בן משה, על רקע קניון TLV, צילומים: עמית שעל,  נעה קסלר מוטי בן משה, על רקע קניון TLV | צילומים: עמית שעל, נעה קסלר מוטי בן משה, על רקע קניון TLV, צילומים: עמית שעל,  נעה קסלר

על פי עדויות, חלק מהשוכרים הודיעו לקניון על כוונתם שלא לחדש את חוזי השכירות בשל ביטול ההנחות. נכון להיום סגורות שמונה חנויות בקניון, חלקן נסגרו בינואר וחלקן עוד קודם לכן. בקומת הכניסה סגורות ארבע חנויות ובקומת הקרקע סגורות ארבע נוספות. בין היתר נסגרו בתחילת ינואר שתי חנויות של רשת המתנות לגבר, ג'נטלמן, ובצמוד אליהם נסגרה גלריית התמונות Or Many. קבוצת פוקס צמצמה את שטחה של חנות אנתרופולוג'י ואת באי הקניון מקבלים שלטים עם כיתובים שהפכו קבועים: “מגיע בקרוב”.

שוכר שעדיין מפעיל חנות בקניון טוען כי "הקניון עובד, אבל לא באופן שמצדיק את שכר הדירה שהם גובים. לכן חלק מהשוכרים שהיו חתומים לשלוש שנים ונפתח להם החוזה, בחרו לצאת. החנות שלי מאוזנת אז אני לא סוגר בינתיים".

שכר הדירה שמשלמים שוכרי הקניון נע כיום בין 200 ל־400 שקל למ"ר לחודש. לשם השוואה, שכר הדירה הממוצע בקניון עזריאלי תל אביב הוא 340 שקל למ”ר לחודש. "זה לא קניון עם תנועה גבוהה, וזה לא נגמר ב־400 שקל למ”ר, כי על זה יש תוספת של 15% עבור שטחים ציבוריים, דמי ניהול מהגבוהים בארץ של 95 שקל למ"ר, ובנוסף ארנונה ממוצעת של 55 שקל למ"ר", מספר השוכר.

מאז ההשקה התחלפו בקניון בין 20 ל־30 עסקים, שלא התאימו לתמהיל הקניון או חנויות שהמחזורים שלהן לא הצדיקו את שכר הדירה. ההנהלה הקודמת של הקניון נהגה להעניק הטבות לתקופות של חצי שנה עד שנה לחלק מהשוכרים, שהתבטאו בתשלום אחוזים מהמחזור או שכר דירה נמוך. חלק מהשוכרים בקניון קיבלו בתקופת ההנהלה הקודמת גם הוצאות בינוי עבור הקמת החנויות.

מקניון TLV נמסר: "הקניון השיג צמיחה דו־ספרתית הן במספר המבקרים והן בפדיון ביחס לאשתקד, ובין השאר ממשיך לשדרג את תמהיל העסקים ודיוקו בהתאמה לבקשות והעדפות של הקהל. הנהלת הקניון פועלת כל העת להשביח את התמהיל והמיקוד של המותגים השונים ולהתאימו לקהל היעד של הקניון, בדגש על הרחבת שירותי ההסעדה והפנאי. מדובר על תחלופה טבעית. אנו נמשיך להעניק ללקוחותינו את חוויית הקנייה הטובה ביותר, בשיתוף פעולה מלא עם השוכרים שלנו".

תגיות