אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
טוגדר תציע מניות גט למכירה למשקיעים פרטיים צילומים: מאי בינסטוק, אוראל כהן

בלעדי לכלכליסט

טוגדר תציע מניות גט למכירה למשקיעים פרטיים

פלטפורמת גיוס ההמונים טוגדר, שעד כה סטארט־אפים קטנים גייסו בה מיליוני שקלים, תאפשר לציבור לרכוש מניות של עובדי גט בהיקף של 1.7 מיליון דולר. המניות יימכרו לפי שווי של 1.4 מיליארד דולר, המשקף הנחה של 30%-20% מהגיוס האחרון של החברה

02.02.2020, 07:06 | גולן חזני

פלטפורמת גיוס ההמונים טוגדר תאפשר לראשונה השקעה בחברת חד־קרן, חברת הזמנת הנסיעות גט, בהיקף של כ־1.7 מיליון דולר, כך נודע ל"כלכליסט".

קראו עוד בכלכליסט

טוגדר תאפשר לרכוש את המניות, שמקורן בבעלי מניות ואופציות קיימים, בהנחה של 30%-20% משווי של 1.4 מיליארד דולר, שהיה שוויה של גט בזמן ההשקעה הראשונה שבוצעה בה, לפני שנה. הסכום המינימלי להשקעה עומד על 20 אלף דולר. 6 מיליון שקל הם הסכום המקסימלי שהחוק מאפשר בשנה לחברה לגייס ממשקיעים שהם ציבור.

עד לפני שנה טוגדר הגבילה את ההשקעה בסטארט־אפים בפלטפורמה ל־35 משקיעים מקצועיים בעלי הון גדול ומוכח. אך מעתה, לאחר שהם "בדקו" את החברות, גם משקיעים מהציבור יוכלו לקחת חלק במימון.

פלטפורמות מימון המונים הן זירה חדשה שמהווה אלטרנטיבה לרכישת מניות בבורסה. הן מאפשרות לציבור להשקיע במיזמים, בעיקר סטארט־אפים, באמצעות האינטרנט. פעילות הפלטפורמות הוסדרה בחוק. החוק, שאושר ב־2015 ונכנס לתוקפו בדצמבר 2017 ־ איפשר לראשונה לחברות מימון המונים להיות "רכז הצעה" לציבור, בדומה לחברות חיתום הפועלות בשוק ההון. באופן זה הציבור יכול להשקיע בחברות חד־קרן, שלרוב פתוחות להשקעות רק מצד קרנות הון סיכון גדולות בהיקפים של עשרות מיליוני דולרים.

מימין: יו"ר טוגדר שוקי כהן שרת ומייסד ומנכ"ל גט שחר וייסר, צילומים: מאי בינסטוק, אוראל כהן מימין: יו"ר טוגדר שוקי כהן שרת ומייסד ומנכ"ל גט שחר וייסר | צילומים: מאי בינסטוק, אוראל כהן מימין: יו"ר טוגדר שוקי כהן שרת ומייסד ומנכ"ל גט שחר וייסר, צילומים: מאי בינסטוק, אוראל כהן

סיכון למניות לא סחירות

 

Gett הוקמה ב־2010 על ידי דייב וייסר ורועי מור. החברה מספקת שירותי תחבורה בכ־120 ערים בעולם, בהן לונדון, מוסקבה וניו יורק. במאי החברה הודיעה כי גייסה 200 מיליון דולר לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר. 80 מיליון דולר מהסכום גויסו בקיץ 2018 לפי שווי 1.4 מיליארד דולר, ו־120 המיליון הנוספים הם קו אשראי שקיבלה החברה. עד כה גייסה גט 790 מיליון דולר, כשפולקסווגן היא המשקיע הגדול ביותר.

גט נמצאת בתקופה לחוצה: מחד, חברות כאובר וליפט מנפיקות בבורסה בשווי גבוה מאד ומפסידות כסף, ומאידך התחרות העסקית קשה ואפילו בישראל ישנם שחקנים נוספים כיאנגו. בשוק ההון מקבלים בספקנות את הודעת החברה על מעבר לרווחיות וטוענים כי יקשה עליה לגייס.

במקרה של הנפקה בשווים המדוברים, משקיעים פרטיים שישתתפו ביוזמה של טוגדר יוכלו לרשום רווח נאה על המניות שירכשו בהנחה. עם זאת, במקרה של כשלון בהנפקה הם עלולים להיתקע עם מניות לא סחירות, וכמובן ישנו סיכוי שהחברה לא תנצח בתחרות מול ליפט ואובר.

בישראל פועלות כיום שלוש פלטפורמות למימון המונים: הדסטארט הוותיקה, באמצעות החברה הבת FundIt, שבה שותפה חברת החיתום פועלים אי.בי.אי; חברת Together וחברת פיפלביז.

טוגדר קיבלה רישיון פעילות מרשות ניירות ערך ביולי 2018 והתמקדה בחברות הייטק שנמצאות לאחר השקעת הון התחלתית ולפני סבב גיוס A.

"להנגיש לציבור חדי קרן"

 

שוקי כהן שרת, יו"ר טוגדר אמר: "שמנו לעצמנו למטרה להנגיש לציבור מוצר מעניין כמו חברות חדי הקרן. לציבור אין אליהן גישה כי סכומים נמוכים מצד משקיע בודד לא מעניינים אותן. מי שנהנה מההשקעה בגט הן קרנות הון סיכון, חתמים גדולים וחברות השקעה.

"המניות יירכשו מעובדים לשעבר ובהווה או קרנות הון סיכון שמעוניינות לממש חלק מההשקעה. למשל, עובד בכיר שקיבל אופציות ב־10 מיליון דולר, ורוצה להנזיל חלק, אומר לעצמו שהחברה יכולה להנפיק עוד השנה, ואם יממש עכשיו הוא יקבל נזילות מיידית על חלק מהאופציות. אבל המניות לא סחירות ואנחנו אומרים לו למכור בהנחה משמעותית. אחרי גט נבצע את המהלך בחדי קרן נוספים".

מאז השקתה בסוף 2018, גייסה טוגדר כמה מיליוני שקלים לכל מיזם. עד כה היו אלה סטארט־אפים קטנים בשווי עשרות מיליוני דולרים.

תגיות