אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האם סטארט אפ לניהול ערים חכמות ימנע את האסון הבא?

האם סטארט אפ לניהול ערים חכמות ימנע את האסון הבא?

כשהסטארטאפ פוגש את השלטון המקומי - אפליקציית My-City שמקדם מרכז החדשנות לערים חכמות יאפשר לרשויות לנהל מצבי חירום ולמנוע אסונות

04.02.2020, 13:39 | בשיתוף MIC מרכז החדשנות לערים חכמות של השלטון המקומי

״את ההחלטה לפתח את מערכת My-City קיבלתי בעקבות אסון השריפה בכרמל", מספר אנואר סעב, מי ששימש כמפקד חיפה והצפון בפיקוד העורף בעת האסון וכיום כמנכ"ל My-City. "זה היה אסון נורא. האוטובוס ממש נשרף מול העיניים שלי ולא יכולתי לעשות שום דבר. התסכול הנורא בעקבות האסון הביא אותי להבנה כי היכולת לתאם כוחות בצורה מהירה ויעילה בשעות חירום היא המפתח למניעת אסונות מסוג זה בעתיד.

העובדה שזו המערכת הראשונה המסוגלת לספק פתרונות לאירועי אסון ופינוי בערים, הביאה את משרד המדען הראשי לתת לנו תמיכה בשיעור של מיליון דולר והיה למעשה לסטארט-אפ הדרוזי הראשון שזכה אי פעם במענק כזה. כיום המערכת בשלה ועובדת בעשרות רשויות מקומיות".

קראו עוד בכלכליסט

אז איך מאתרות הרשויות המקומיות טכנולוגיות פורצות דרך בתחומי העיר החכמה?

על אף העובדה שקיימות טכנולוגיות מתקדמות רבות לטיפול בנושאים הקשורים לניהולה של עיר, ההחלטה איזו מהן כדאי לבחור, אינה פשוטה. אתגר זה לא נעלם מעיניהם של אנשי החברה למשק וכלכלה של השלטון המקומי ובעקבות כך הוחלט שם להקים את מרכז החדשנות לערים חכמות – Municipal Innovation Center) MIC).

"המושג - עיר חכמה, מגלם בחובו את הרעיון של ייעול החוסן והקיימות של העיר, הודות לשיפור הבלתי פוסק שהיא יוצרת בהתנהלות ובתקשורת מול התושבים", מסבירה שירי סיוון, מנהלת החדשנות במשכ"ל. "העקרונות שמנחים אותנו ביישום של טכנולוגיות ותשתיות, מכוונים כולם לשירות טוב יותר ואיכות חיים משופרת לכל תושבי העיר. כל טכנולוגיה שמאפשרת לנו לחסוך לתושב את ההגעה למשרדי הרשות, לעמידה בתור או קבלת שירות, נבחנת בזרועות פתוחות.

עם זאת, הניסיון הרב שיש לנו כגוף המרכז את פעילויותיהן של מרבית הרשויות המקומיות במדינה, מאפשר לנו לסנן טכנולוגיות לא רלוונטיות, או לחילופין להגדיר את הקריטריונים הנכונים שיאפשרו להפוך את הטכנולוגיה לישימה ופרודוקטיבית עבור הרשות".

לדברי אנואר סעב, מנכ״ל MY CITY: "מרכז החדשנות - MIC חשף אותנו בצורה מדהימה למגוון גדול של רשויות מקומיות ואפשר להציג את הפיתרון בצורה מוחשית ורבת עוצמה".

 

לחצו לצפייה
גלריית כלכליסט: My City (5 תמונות)

מערכת MY CITY - עוברים משגרה לחירום

מדובר באפליקציה חדשנית לניהול ושליטה לרשויות מקומיות, המבוססת על טכנולוגיה מתקדמת ועם זאת מתאפיינת בפשטות רבה למפעיליה, תוך קבלת תמונת מצב בזמן אמת מכל מקום ומכל מכשיר. המערכת מתבססת על אפליקציה ייעודית המאפשרת לרשות קשר ישיר ומיידי מבוסס מיקום אל מול התושבים. המערכת נבנתה כך שתספק פתרון לכל צרכי הרשות בשגרה כגון העברת דיווחים, ידיעות חדשותיות, דיווחים למוקד העירוני, ביצוע תשלומים ומגוון פעילויות נוספות המאפיינות את שגרת היום ברשות.

הדיווחים ואירועי השגרה מוצגים ומנוהלים על גבי מפות ובחתכים שונים בהתאם לבחירת המפעיל. בשעת חירום המערכת מאפשרת להתריע באופן מיידי על סכנה ולבצע פינוי אזרחים מאזורים מוכי סכנה בפשטות וביעילות באמצעות חיבורים ישירים למערכות פיקוד העורף.

אחוזי הורדה גבוהים על ידי התושבים

לדברי אנואר סעב, מערכת My-City הנה בין המערכות היחידות בעולם שמאפשרת ניהול מלא של שגרת החיים של האזרח ברשות המקומית, תוך יכולת לעבור בכל רגע נתון לעבודה במצב חירום.

"המערכת בנויה על תפיסת ההפעלה השוטפת של הרשויות בשגרה תוך אינטראקציה מלאה עם האזרחים", מסביר אנואר. "מה שמייחד אותה ממערכות אחרות ברשויות, הנה ההתממשקות המלאה שלה למערכות חירום, כמו 'צבע אדום' להתרעה על נפילת טילים, ובקרוב גם מערכות להתרעה על אירועי רעידת אדמה. את התוצאות מיישום המערכת אנו יכולים לראות מידי יום וביתר שאת באירועי חירום שקרו לאחרונה. כך למשל, המערכת אפשרה לנו למנוע אסונות ואבדן חיי אדם בשריפות שאירועו לאחרונה בשלומי, או באירועי השיטפון בירכא.

אחוזי ההורדה הגבוהים של האפליקציה על ידי התושבים הנם הוכחה נוספת לערך שהיא מביאה ולאמון התושבים ביכולתה לספק עזרה אמיתית".

 

לחצו לצפייה
גלריית כלכליסט: מערכת הניהול של אפליקציית My City (4 תמונות)

פתרונות לניהול עיר בתלת מימד

"הקמת משכ"ל הגיעה מהצורך לאחד את כוחן של הרשויות המקומיות, כך שיוכלו לפעול ביחד במכרזים ופרויקטים של תשתיות, בינוי, רכש, שירותים ועוד", מסביר אביקם בלר, מנכ"ל משכ"ל. "את העוצמה הזו רתמנו בתקופה האחרונה גם למהפכת החדשנות בערים, שתאפשר לממש את חזון העיר החכמה ועל ידי כך לשפר לאין ערוך את השירות הניתן לתושבים. הקמנו את MIC כמרכז שמאפשר לכל סטארט-אפ להבין את הצרכים של הערים ולהתאים את הפתרונות שלו בצורה הטובה ביותר, תוך יכולת ייחודית לבחון אותם בשטח. מדובר באחד מהמרכזים המתקדמים ביותר בעולם והוא מהווה את הגשר המושלם בין קברניטי השלטון המקומי לבין מובילי החדשנות בחברות הסטארט-אפ. מקבלי ההחלטות ברשויות המקומיות מגיעים אלינו למרכז ברחוב הארבעה בת"א ויכולים להתרשם באופן בלתי אמצעי מהפתרונות הכי חדשניים שיש לניהול עיר, החל מתחום הסעות התלמידים, דרך פינוי אשפה, רישום לבתי ספר, ניהול האבטחה, טיפול באירועי חירום ועוד עשרות נושאים נוספים הקשורים לניהולה של עיר בשגרה ובחירום".

מתברר כי מרכז החדשנות מהווה מוקד עלייה לרגל לא רק לאנשי הרשויות אלא גם למובילי החדשנות בחברות הטכנולוגיה המקומיות והסטארט-אפים. העובדה שהמרכז מעמיד לרשות החברות והסטארט-אפים אמצעי המחשה מגוונים, כולל מודל תלת מימדי של עיר טיפוסית, עם משקפי תלת מימד, מאפשר להמחיש באופן בלתי אמצעי את יתרונות הפיתרון המוצעים על ידם.

אביקם בלר. "מספקים לחברות הטכנולוגיה גישה ישירה לסביבת בטא", קרדיט: Wedo4u אביקם בלר. "מספקים לחברות הטכנולוגיה גישה ישירה לסביבת בטא" | קרדיט: Wedo4u אביקם בלר. "מספקים לחברות הטכנולוגיה גישה ישירה לסביבת בטא", קרדיט: Wedo4u

פלטפורמה ייחודית לבחינת חדשנות טכנולוגית

"MIC מייצרת שיח פורה בין חברות הטכנולוגיה והסטארט-אפים, לבין מקבלי ההחלטות ברשויות", מסביר בלר. "האינטראקציה הזו מאפשרת לפתרונות לצמוח ולהתעצב בהתאם לצרכים שקיימים בשטח וכתוצאה מכך ליצור התאמה טובה יותר ליישומים הרלוונטיים לכל רשות מקומית. למעשה, אנו מספקים לחברות הטכנולוגיה גישה ישירה לסביבת בטא על גבי פלטפורמה קיימת ועובדת. זה אינו דבר של מה בכך. זו הסיבה ש-MIC הפכה לאבן שואבת לכל חברה שרוצה לראות את עצמה כשחקן משמעותי במגרש המשחקים של העיר החכמה".

 לכתבות נוספות בערוץ Smart City לחצו>>

תגיות