אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ועידת הכלכלה והתעשייה

דני פרץ: "תנובה ו-Seebo משפרים תפוקות באמצעות בינה מלאכותית"

סמנכ"ל חטיבת תפעול חלב בתנובה אמר את הדברים בשיחה עם מנכ"ל חברת Seebo, ליאור עקביא, בוועידת הכלכלה והתעשייה של כלכליסט בשיתוף בזן. עקביא: "Seebo מספקת פתרון לבעיה עסקית. המשתמשים שלנו הם לא Data scientists, אלא הצוות במפעל"

05.02.2020, 11:55 | עמרי מילמן

"מדובר במהלך אסטרטגי עבור תנובה, אשר מהווה חלק מתפיסת העולם של החברה - לבצע הטמעה קונצרנית לשם שילוב טכנולוגיות מתקדמות בתחום המפעל החכם. אם עד עכשיו התמקדנו ברובוטיקה ובאוטומציה לייעול עבודת כפיים, ההווה והעתיד עוסקים בבינה מלאכותית לשיפור קבלת החלטות - ובעתיד אפילו לקבלת החלטות אוטונומית"; כך אמר היום (ד') דני פרץ, סמנכ"ל חטיבת תפעול חלב בתנובה, על שיתוף הפעולה של החברה עם Seebo. הדברים נאמרו היום (ג') בשיחה עם ליאור עקביא, מנכ"ל Seebo, בוועידת הכלכלה והתעשייה של כלכליסט בשיתוף בזן.

קראו עוד בכלכליסט

מימין: ליאור עקביא ודני פרץ, צילום: יריב כץ מימין: ליאור עקביא ודני פרץ | צילום: יריב כץ מימין: ליאור עקביא ודני פרץ, צילום: יריב כץ

לדברי פרץ, "שנים אנחנו עושים מהלכים עמוקים לשיפור התפוקות במפעלים שלנו באלון תבור ובתל יוסף. יש לנו מהנדסי תהליך מעולים, שזהו כל עולמם. אבל עם כל המאמץ הזה - אנחנו תלויים למעשה ביכולות האדם. ברור לנו שאפשר לשפר עוד, ובמידה ניכרת, ולכן החזון שלנו הוא לגייס את הטכנולוגיה, ללא כל מגבלה של כמות או סוג נתונים וכוח חישוב.

"למעשה, אנחנו מאמינים שככל שנקדים לאמץ טכנולוגיות חדשניות כך נייצר יתרון תחרותי בשוק. ופה אתם נכנסים לפעולה ומאפשרים לנו לנקוט בגישה חדשה לחלוטין. בחנו לא מעט חברות, גם סטארטאפים וגם פתרונות שמציעים שחקנים גדולים, ומצאנו שאתם בסיבו מביאים גישה ייחודית למשימה הזאת." עוד הוסיף פרץ, כי "עם כל המאמץ שאנחנו משקיעים אנחנו מבינים שהגענו לתקרת הזכוכית של המוח האנושי. החזון שלנו הוא לגייס טכנולוגיה על מנת ליצור יתרון תחרותי בשוק".

חברת Seebo מספקת פתרון תכנה מבוסס AI כדי לעזור ליצרנים לחזות ולמנוע תקלות באיכות ובתפוקה. לדברי עקביא, "צוותי ייצור משתמשים בפתרון של סיבו כדי לענות על שתי שאלות עיקריות: השאלה הראשונה היא למה תקלות תהליכיות קורות, באמצעות Root cause analysis; והשאלה השנייה היא מתי התקלות הללו צפויות לקרות, באמצעות Predictive analytics. סיבו לא מספקת פלטפורמה טכנולוגית – סיבו מספקת פתרון לבעיה עסקית. המשתמשים שלנו הם לא Data scientists, אלא הצוות במפעל – מהנדסי תהליך ומפעילים.

"הפתרון של סיבו קל להתקנה ולשימוש, ומבוסס על מידע שמגיע מהסנסורים הקיימים על הקו וממערכות האיכות. מלבד תנובה, אנחנו מספקים את הפתרון שלנו לייצרנים מובלים נוספים ברחבי העולם, כמו נסטלה, פפסיקו ועוד. אנחנו רואים שבעיות איכות ותפוקה עולות ליצרנים בינוניים וגדולים עשרות ואף מאות מיליוני דולרים בשנה. יצרנים בכל העולם מבינים שאם הם לא ייאמצו טכנולוגיות חדשניות – הם יאבדו רלוונטיות אל מול השוק. ויצרנים שיקדימו לאמץ טכנולוגיה רלוונטית יפתחו יתרון אסטרטגי אל מול המתחרים שלהם".

תגיות