אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ועידת הכלכלה והתעשייה

גדי ירקוני: "שיתוף פעולה כלכלי יכול להביא שקט בגבול עזה"

ראש המועצה האזורית אשכול אמר את הדברים בוועידת הכלכלה והתעשייה של כלכליסט בשיתוף בזן. "ראיתי שאולי רוצים לתת אותנו במסגרת התוכנית של טראמפ. אני מאמין שזה לא יקרה"

05.02.2020, 13:11 | מאיר אורבך

"אנחנו בעוטף עזה מאמינים שהשקט יבוא מכיוון הכלכלה ושיתוף הפעולה. יש לנו ניסיון של 20 שנה, לצערנו"; כך פתח את דבריו היום (ד') גדי ירקוני, ראש המועצה האזורית אשכול, בוועידת הכלכלה והתעשייה של כלכליסט בשיתוף בזן.

"אנחנו המועצה עם השטח הגדול ביותר החופף לרצועת עזה, 40 ק"מ. כל מה שקורה שם אנחנו מרגישים, לטובה ולרעה. יש לנו גבול גם עם מצרים, וראיתי שאולי רוצים לתת אותנו במסגרת התוכנית של טראמפ. אני מאמין שזה לא יקרה".

קראו עוד בכלכליסט

גדי ירקוני, צילום: יריב כץ גדי ירקוני | צילום: יריב כץ גדי ירקוני, צילום: יריב כץ

ירקוני המשיך ואמר כי "17% מהתוצרת החקלאית מגיעה ממועצה אזורית אשכול ב-20 השנים האחרונות. כל הדור החדש נולד ורגיל למצב של איומי טילים ומנהרות טרור. כל בלון שעף באוויר - אנחנו לא יודעים אם זה בלון שמחה או בלון מלחמה. יש לנו כ-40 אלף דונמים של שטח חקלאי שנשרפו, הרבה מאוד ילדים מטופלים על ידי חוסן".

עם זאת, ירקוני הסביר כי לא הגיע על מנת לספר כמה יורים על המועצה. "את זה כולם יודעים, ואני לא שומע פוליטיקאים שערים למצב. באתי לדבר על הגשר של אשכול לכיוון עזה בתור מה שישנה את המציאות מול הרצועה, והיחס וההרגשה של התושבים שם. יש שם שני מיליון תושבים שצריכים לחיות, ואין ברירה, זה גורלנו. יש שם הרבה בעיות והן מגיעות אלינו. בעיה אחת היא איכות סביבה - אין להם מה לעשות עם הררי הזבל. הם שורפים אותם - והריח מגיע אלינו; בעיה אחרת היא אנרגיה: יש שם אנשים שאין להם חשמל, במקרה הטוב שש שעות ביום. יש שם גם יותר מ-50% אבטלה ולכן הם פונים לטרור.

"יש בעיה של חוסר במזון קשה, בעיקר למצוא מזון בסיסי. אין הבדל פוליטי, אני דואג להם כי הם שכנים שצריכים לחיות לידי לא כאויבים. אנחנו צריכים כלכלת גבול שתניע את כל מדינת ישראל עם השקעה של מיליארדים מגופים בינלאומיים. זה נולד לפני תוכנית טראמפ, וזה מתחבר אליה מאוד. עם אזורי תעשיה משותפים עם טכנולוגיה קיימת נוכל לפתור כל בעיה. אם נדאג לכל שרשרת הערך נדבר גם על שקט".

"לא מדברים רק על בעיות, אלא גם על פתרון. צריך פתרון שיעביר את הזבל לגבול שלנו, שם נקים מתקן שישרוף את הזבל וייצר אנרגיה של 40 מגהוואט ביום שתעבור לעזה. קן הגז יעבור צמוד אלינו ונקים תחנת כח של 1,000 מגה שתספק חשמל לעזה ולמדינת ישראל. בשלב השני יהיו אזורי תעסוקה משותפים - אחד לתעשייה מסורתית, לשם נביא עובדים מעזה, מרכז טכנולוגי ואזור לייצור מזון. מדינת ישראל לא צריכה להביא כסף, היא צריכה לספק תשתיות. המפעל לשיתוף אזורי וצה"ל מכירים את התוכנית. צריכים ערבויות כדי שזה יקרה, השקעות אירופאיות, ערביות ואמריקאיות, וגם יזמים ישראליים".

ירקוני סיכם ואמר כי "אנחנו יכולים להישאר אויבים עוד 20 שנה, אבל נמאס לנו. יש אפשרות אחרת: לגדל דור אחר שמגיע לגבול ומדבר עם האנשים בצד השני".

תגיות